Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 15, 2023

Over nog een "Windsday"

Het waait nog steeds zo idioot hard. De arme magnolia heeft te lijden onder de wind en de vrieskou, die er de afgelopen nachten was. Gelukkig hebben we er ruim een week van kunnen genieten. 

Om kwart over acht moet ik bloed laten prikken en moet daar nuchter voor zijn. We gaan zoals gewoonlijk Vienna in en Rick zet me af bij de dokter. Terwijl ik geprikt word gaat hij het lege glas in de paarse bak gooien. 

Eenmaal weer buiten staat Rick alweer te wachten. We gaan naar Starbucks om mijn ontbijt en onze koffies op te halen. Frankie kent ons intussen en we praten even over koetjes en kalfjes tot mijn egg bites klaar zijn. 

Aangezien de schoonmaakploeg vanmiddag komt heeft Rick besloten naar kantoor te gaan. Ik doe mijn gewoonlijke cardio en ben daar weer fijn vroeg mee klaar. 

Er liggen wat administratieve dingen en te beantwoorden emails op me te wachten, dus die werk ik snel af. Dan neem ik Orion eindelijk onder handen. Hij moet zijn hartwormtablet en medicijn tegen vlooien en teken hebben. 

Verder zijn Orions nagels verschrikkelijk lang. Gelukkig vindt hij het niet heel erg ze te laten knippen. Het is goed om het nu te doen voor de schoonmakers komen. Het lukt me niet alle stukjes nagels op te vegen. Orion moet ook nodig gekamd worden, maar daarvoor wacht ik op warmer weer zodat het buiten kan. 

Met dit gure weer heb ik zin in een warme lunch. Ik bestel die vroeg van Bolay, want vorige keer werd het zo lang na bestelling bezorgd. Dit keer is het ook meer dan een uur ondanks dat de website een half uur aangeeft. Het restaurant is me net iets te ver om zelf op te gaan halen. 

Zoals iedere keer smaakt het weer voortreffelijk. Hun eten is zo vers, de kip citroen en de broccoli met gember en de zwarte rijst en zoete aardappelnoedels gaan er weer goed in. 

Terwijl ik zit te eten blaft Orion constant, omdat hij naar buiten lijkt te willen. Ik heb hem sinds gisteren door, zodra ik opsta rent hij gauw naar mijn eten. Gisteren lukte het hem de helft van mijn salade op te eten voor ik hem beet had. 

Daar trap ik niet meer in en laat Orion lekker blaffen. Als ik klaar ben mag hij naar buiten. Daar gaat hij dan wel braaf een plasje doen. 

De schoonmakers komen om half drie en ik ga op pad. Ik stop hier en daar voor wat bloesemfoto's. Helaas is het me nog te koud en winderig om een wandeling te maken. Dat kan morgen hopelijk weer. 




Het beviel me gisteren eigenlijk heel erg goed om bij Caffe Amouri een tafeltje te zoeken en een masala chai thee te drinken. Het is er gezellig en ik lees en speel spelletjes tot ik zie dat de schoonmaakploeg klaar is. 

Voor ik naar huis ga haal ik wat boodschappen van Whole Foods. Ik heb wat ik mijn "muur" noem bereikt. Met dit weer heb ik veel pijn en dat uit zich altijd weer in vermoeidheid later op de dag.

Thuis ga ik dan ook in mijn luie stoel zitten. Orion begint eindelijk aan zijn bot dat ik hem vanochtend gaf. Als Rick niet veel later thuiskomt krijg ik een lekker glas groentensap met bloody Mary mix. 

We halen na lange tijd weer eens eten van Natta Thai. Hun knapperige boerenkool salade met garnalen en een portie sate vind ik altijd erg lekker. Het is er altijd zo druk waardoor we vaak naar andere Thaise restaurants gaan, maar die boerenkoolsalade heeft niemand anders. 

En zo zijn we alweer over de helft van de werkweek. Ik zie uit naar een warmere dag morgen. 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat jammer van de magnolia.
Orion moet dus weer een ander kunstje bedenken zodat hij ij je eten kan, pas maar op😀.
Fijne donderdag (wat vliegt de week weer).

Anoniem zei

Slimme hond, helaas voor hem heeft baasje hem door 😂
Jouw lunch klinkt erg lekker, zeker met wat kouder weer.

Petr@ zei

Was mijn naam vergeten...

Petra zei

@Anja - Die hond is zo snel, hij weet altijd eten te stelen!

@Petra - Bolay is weer heel iets anders dan anders wat af en toe ook wel lekker is.