Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 10, 2023

Over de rit naar New Jersey

Dit keer is er geen zon, maar lichte regen bij het wakker worden. We staan bijtijds op, want we hebben vanochtend veel te doen. 

Na Orions wandeling rijden we meteen naar Starbucks. Daar halen we koffies en ontbijt. De egg bites smaken me weer prima. 

Volgende stop is Greenheart. Hier kopen we Katja favoriete sappen en ook een fles Detox voor mij. Dan kan ik mijn mocktail ook bij Katja drinken. 



Een regenboog aan sappen

Thuis gaat Rick aan het werk, want hij heeft tot half twaalf een belangrijke vergadering. Ik doe mijn uur cardio, weer een combinatie mini elliptische machine en Scoop voor mijn heupen. 

Dan ga ik naar boven om in te pakken en me op te frissen. Als we maar twee nachten weggaan is er zo weinig te pakken dat ik altijd denk dingen te vergeten. 

Mijn auto zou om tien uur klaar zijn en net na tienen ga ik naar Fairfax Auto Body. Hier lever ik de huurauto in, die zijn werk goed gedaan heeft. 

Na ons eigen risico betaald te hebben komt Chris zeggen dat mijn auto nog even gewassen wordt. Dat is fijn, want dat kan hij goed gebruiken. 

Omdat ik mijn telefoon vergeten ben lees ik door wat er allemaal moest gebeuren. Dat is heel wat met alle tegenwoordige elektronica. Opeens valt me wat op: er staat dat de waterspuit, die de achterruit schoon moet spuiten, vervangen is. 

Rick en ik hebben gezocht in de gebruiksaanwijzing, maar niet gevonden of dat kan en hoe dat moet. Het blijkt natuurlijk super simpel te zijn als je het eenmaal weet, maar niet intuïtief. Nu kunnen we dus eindelijk na 2,5 jaar de achterruit schoon spuiten. 

Op de terugweg gooi ik de VLINDR vol bij de Safeway. Daarna maak ik de koelbox schoon en doe daar de sappen en andere drankjes in. 

Vervolgens zet ik ook de andere bagage in de auto. Als Rick klaar is hoeven alleen zijn spullen er nog in en dan kunnen we op pad. 

We eten eerst wat slawraps van Sweet Leaf als lunch. Dan halen we bestelde koekjes voor Katja's verjaardag op van MidnighTreats. 

Om kwart voor een zijn we echt op weg. De rit naar Baltimore verloopt redelijk vlot. De Fort McHenry tunnel vind ik altijd weer fotogeniek. 

Nadat we de Fort McHenry tunnel door zijn belt Rick met Kai over de erfenis van Ricks vader. Het is nogal gecompliceerd om dat geld naar Frankrijk te krijgen. 

Als we bij het Biden Center in Delaware zijn aangekomen nemen we afscheid van Kai en Raquel. Zoals altijd maken we gebruik van de toiletten en dit keer halen we warme koffies bij de drive thru van Starbucks. 

Helaas is de lichte regen overgegaan in een flinke plensregen. Hierdoor komen we regelmatig in langzaam rijdend verkeer terecht. Tijdens het rijden leer ik Rick wat Arabisch. Ik doe wel twintig lessen en sta voor nu bovenaan in mijn league. 

Na een enerverende rit van meer dan vier uur rijden we eindelijk bij Katja voor. Zij is nog aan de telefoon , dus we wachten even.

Als Kevin en Fiona thuiskomen trekt Katja zich even terug om haar werk af te maken. Fiona is eerst heel verlegen, maar als ik wat boekjes voorlees ontdooit ze. Al gauw is iedereen klaar om uit eten te gaan. Kotta, een ons bekend Japans restaurant, is de keuze.

De serveerster hier is dol op Fiona. Het kleintje gedraagt zich voorbeeldig. Katja bestelt zoete aardappel tempura voor haar. Dat gaat er goed in, maar mijn salade vindt madammeke tot Katja en Kevins verbazing nog lekkerder. 






Terwijl wij op ons eten wachten gaan de mannen bier, wijn (voor Katja) en sake (voor mij) kopen. Restaurants hier zijn vaak BYOB (bring your own booze). Mijn sake wordt verwarmd, heerlijk met dit koude weer. 

Onze voorafjes uit de keuken komen al snel, maar er is maar een sushi chef voor een nogal druk restaurant. Daardoor komen onze sushi en sashimi gerechten nogal laat en Fiona's geduld is op. We nemen haar om de beurt en ze is het rustigst met Rick en mij. 

De sushi van de anderen en mijn sashimi zijn het wachten waard. Alles wordt prachtig gepresenteerd en de vis is vers en lekker. De bediening is ook heel attent en we gaan tevreden huiswaarts. 

Daar doen we alle sappen voor Katja in hun ijskast en knuffelen nog even met Fiona. Die is doodmoe, dus we laten de avondroutine verder aan de ouders over. Wij gaan naar het hotel. 

Daar check ik in en Rick laadt de bagage op een karretje. We krijgen een fijne grote kamer met een king bed. Rick moet nog wat stappen doen en gaat de gang op en neer lopen. Ik maak dit blog af en ga dan een van mijn shows kijken. 
 

5 reacties:

Anja L. zei

Fijn dat je auto weer klaar is. Handig dat jullie nu weten hoe de sproeier werkt.
Wat is Fiona alweer veranderd! Het wordt een echt meisje.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Fijn om de New Jersey familie weer te zien. Leuk om te zien hoe Fiona steeds wat veranderd.
Veel plezier dit weekend samen!

Petra zei

@Anja - Iedere keer als we haar zien is ze weer vooruit.

@Petra - Dank je wel!

Anoniem zei

Idd wat is Fiona alweer gegroeid. Fijn dat ze zo rustig mee naar t restaurant kan. Fijn weekend , Gr Sally

Petra zei

@Sally - Gelukkig zijn Katja en Kevin ook van de overtuiging "jong geleerd, oud gedaan"