Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 24, 2023

Over een vrijdag vol afspraken

Helemaal in de knoop word ik wakker. Ik neem ibuprofen en spray Icy Hot op mijn schouders en nek en dan kan ik er wel weer tegenaan. 

Na mijn ontbijt is Rick klaar om onze koffies te gaan halen. Ze voorspellen 100% regen voor vandaag en dat begint net als we vertrekken. Nadat Angie ons de nitro brew en latte heeft overhandigd houdt het op met zachtjes regenen, zoals mijn opa altijd zei. 

De hemelsluizen worden geopend en zelfs met de ruitenwissers op de snelste stand is het moeilijk naar buiten kijken. Gelukkig wordt het dichtbij huis weer wat minder, zodat we niet doorweekt worden. 



Na mijn sporten fris ik me op en ga op weg naar mijn eerste afspraak. Bij Vienna Family Medicine schrijf ik me in en niet veel later komt een verpleegkundige me halen. Het is tijd voor mijn tweede Shingrix vaccinatie tegen gordelroos. Hopen maar dat ik geen reactie krijg zoals sommigen van mijn vriendinnen. 

Op weg naar huis stop ik bij een kersenboompje en een tuin met verschillende bloemen. Nu het niet meer zo hard regent zijn de druppels op de planten zo mooi. Zo is er toch een voordeel aan nat weer. 







Om kwart voor twaalf heb ik met Lois afgesproken bij Sweet Ginger. Zij en Jim hebben vorige week een Nijl cruise gedaan en daar wil ik natuurlijk alles over weten. Lois heeft een aantal goede tip. Wij gaan geen cruise doen, maar wel dezelfde plaatsen bezoeken. 

Lois neemt tempura en een sushi rol en ik de chirashi. Ik vind het fijn dat daar ook wat groente bij zit, al eet ik de rijst natuurlijk niet. We hebben elkaar zoveel te vertellen dat het al kwart over een is eer we afscheid nemen. 

Aangezien mijn volgende afspraak om kwart voor twee is haast ik me naar huis. Jessey van Animal Behavior Wellness Center belt mij op Zoom, maar om de een of andere reden werkt het geluid niet. Dan maar een gewoon telefoontje. 

Rick luistert mee en we vertellen over nieuw gedrag van Orion, namelijk het kapot kauwen van plastic dingen. Ook geeft Orion vrij vaak over. Jessey denkt dat het nieuwe medicijn Orion misschien problemen aan zijn ingewanden geeft. 

We krijgen speciaal voer voor Orion en kunnen hem in de tussentijd een maagzuurremmend mensen medicijn geven. Dat hebben we al in huis, dus dat is handig. We gaan dit proberen en nemen over een aantal weken weer contact op. 

Alles past vandaag precies in elkaar qua afspraken. De volgende is fysiotherapie om half drie. Vlasta leest het resultaat van de MRI en laat me zien waar mijn problemen zitten. Verder masseert ze mijn heupen en rug. Alles doet pijn dus het voelt prettig om die spieren wat los te krijgen. 

Eindelijk is het dan tijd voor mijn laatste akkefietje: ponden en euro's bestellen voor mijn reis. Dat moet in persoon bij onze bank, Truist, en er lijkt een vrij lange rij te staan. Gelukkig gaat het snel en ik kan het geld waarschijnlijk dinsdag ophalen.

Thuis neem ik nog een dosis ibuprofen hopend dat het wat zal doen. Rick is vroeg klaar met zijn werk en als hij zijn beste vriend in Arizona heeft gebeld om hem een fijne verjaardag te wensen gaan we op pad om ergens gezellig te gaan eten. 

Dat wordt Circa waar er nog net twee plaatsen aan de bar vrij zijn. Als ik een pijndag heb lap ik mijn koolhydraatarme dieet aan mijn laars. Ik weet dat dat niet goed is, maar ik heb ook geen diabetes dus een maaltijd zondigen moet kunnen. 

We bestellen de calamari, die heel erg lekker is. Verder heb ik een flatbread met wilde paddenstoelen, rucola, pesto en mozzarella. Daarvan eet ik voornamelijk de bovenkant, al is de korst ook erg lekker. Als ik klaar ben vraagt men altijd of ik de rest mee naar huis wil nemen, maar dat is alleen maar korst.

Buiten plenst het weer en het is koud! Gelukkig duurt zulk weer maar even, want ik kan er gewoon niet goed tegen. Nu even een paar shows kijken en dan ons warme bed opzoeken. Allemaal een heel fijn weekend gewenst (en succes met de overgang naar zomertijd, die is hier al twee weken geleden ingegaan).

6 reacties:

Reny zei

Vervelend dat je weer zo'n pijndag hebt gehad, ik vind het knap dat je op zo'n dag toch nog zoveel onderneemt.
Hopelijk werd je vandaag (zaterdag) wakker met minder (liefst geen) pijn.

Maak er een mooi weekend van !

Anja L. zei

Wat balen dat je zo’n pijndag had. Ik hoop dat er met de uitslag van de MRI wat duidelijker wordt.
Jammer dat Orion een reactie op de medicijnen heeft en dat hij nu nog meer medicijnen moet nemen.
Wij zijn weer thuis na een weekje oppassen maar oh wat slaapt ons eigen bed toch lekker!
Ik heb gelukkig nooit zo’n last van de overgang naar de zomertijd.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Niet leuk, weer zo'n pijndag. Hopelijk heb je er op vakantie geen last van.

Druppels op de bloemen zijn heel mooi. Je hebt dat mooi vastgelegd op de foto's.

Fijn dat de zomertijd ingaat. Iets meer licht. En dan alleen nog wat mooier weer.

Anoniem zei

Wat een ‘mooie’ foto van de regen door de autoruit. Ik heb altijd meer pijn in mijn gewrichten bij nat weer. Helaas nu ook schouder en nekpijn en heb daarvoor al een injectie in schouder gekregen. Blikt dat door de overgang mijn artrose en reumaklachten vaker opspelen. Moet er niet aan denken dat jij dagelijks zulke klachten hebt door je F. Knap dat je dan toch zoveel onderneemt. Respect hoor.
Fijn weekend gewenst Gr Sally

Anoniem zei

Wat vervelend voor je, weer zo’n pijndag. En vaak is t nog wat erger ook he met regenachtig en koud weer.
Ik hoop dat het speciale voer en nieuwe medicijn helpen bij Orion.
Je had al met al een drukke dag!
Fijn weekend! (Met hopelijk minder pijn)
Groetjes,Carla

Petra zei

@Reny - Dat doen we altijd!

@Anja - Ik vind het ook niet leuk dat Orion nog meer medicijnen moet nemen.

@Petra - Wij hebben al twee weken zomertijd, heerlijk later licht!

@Sally - Ik denk dat ik ook een injectie ga krijgen, hoop het eigenlijk. Ik heb geleerd pijn te negeren en soms is dat niet zo'n goed idee. Sterkte met jouw pijnen, zo naar!

@Carla - Mijn opa noemde het altijd jicht als hij pijn aan zijn gewrichten had. Ik hoor dat tegenwoordig nooit meer.