Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 08, 2023

Over "Windsdag"

Er is een verhaaltje met Winnie de Poeh tijdens een stormachtige dag en ik hoor al vroeg buiten dat vandaag net als gisteren weer zo'n dag gaan worden. In plaats van woensdag kunnen we het net zo goed "windsdag" noemen. 

De bomen zie ik vanuit mijn bed heen en weer gaan. Ik bedenk me dat ik zou willen dat je wind kon fotograferen. Dat zou op het moment een goede foto voor het maandthema Natuur zijn. 

Rick staat weer net voor zevenen op en ik merk tot mijn verbazing dat ik ook uitgeslapen ben. Dat komt niet vaak voor. Om tien voor half acht sta ik mijn ontbijt al te maken en eet tegelijk met Rick. 

Als hij naar boven gaat om zich klaar voor de dag te maken begin ik aan mijn op de plaats hardlopen. Rick heeft altijd nogal wat tijd nodig en zo heb ik al 5500 stappen bijeen als hij gereed is om op pad te gaan. 

Buiten vallen de esdoorns op in de zon. Ze zijn in de lente bijna net zo mooi als in de herfst. Ik heb me laten vertellen dat de bloesems dezelfde kleur als de herfstbladeren hebben. Dat klopt in ieder geval met de onze. 

Bij Starbucks halen we onze koffies en rijden dan naar Greenheart. Daar hebben ze een overvloed aan sappen voor de verandering. Ik koop een verse fles Detox, die tot 14 maart goed zal zijn. Dat betekent gisteren geperst. 

Omdat ik voor we weggingen al zoveel cardio heb gedaan ben ik om tien voor tien al klaar met mijn tienduizend stappen. Dat geeft me mooi tijd om Arabische lessen te doen. Niet alleen vind ik dat leuk, maar ik sta ook weer in de top drie van deze week en wil daar blijven. 

Na mijn haar gewassen en gedroogd te hebben ga ik mijn lunch bij Subway halen. Een salade met veel groentes, ham, bacon en avocado, hij is weer lekker. Orion mag na afloop de bak schoon likken, maar er is vandaag maar weinig over. 
Deze perenbomen mogen dan invasief zijn, hun bloesems zijn prachtig


Kleur in de natuur maakt het koudere weer makkelijker te verkroppen

De nieuwe baddoek voor onze wc hier beneden is aangekomen. Het is er een met kersenbloesems, echt lenteachtig. Het kleinste kamertje ziet er weer gezellig uit.

Ondanks de koude wind ga ik naar Nottoway Park om een frisse neus te halen. Ik ben mijn Merlin app weer dankbaar, want ik hoor en zie een roofvogel overvliegen en dat blijkt een roodgeschouderde havik te zijn. 

Ook hier in het bos zijn tekenen van de lente aanwezig. Een eekhoorn brengt een hele bek vol bladeren de boom in om haar nest mee te bouwen. Pril lentegroen komt aan sommige struiken en ook hier zijn de esdoorns rood. 





 In de luwte ga ik mijn boek verder lezen. Als dat uit is rijd ik naar huis en maak me klaar voor het maandelijkse happy hour. Helaas moeten drie dames afzeggen vanwege ziekte, maar we zijn met zijn zessen, dus gezellig. 

Lani van Viet Aroma heeft onze tafel al klaar staan en Rick brengt mij naar het restaurant. Daar zit Sharon al op me te wachten. Huyen, Joni en Sandra volgen al snel en Maria komt wat later. 

De gesprekken gaan zoals altijd over van alles en nog wat. We bestellen ons eten en ik voel me weer gezegend met zo'n diversiteit aan vriendinnen. Het leuke is dat iedereen van reizen houdt. Sandra heeft over de hele wereld gewoond en Sharon zal ook in Londen zijn als Maria en ik er zijn. 

Het happy uur loopt uit tot twee uur. Sharon en Sandra kenden geen van de anderen en Huyen had Joni nog niet ontmoet. Na vanavond is iedereen goed bevriend en krijg ik weer heel veel bedankjes voor het organiseren. Die organisatie neemt natuurlijk nauwelijks tijd in beslag. 

Maria brengt me naar huis en we bespreken wanneer we onze dagindeling in Europa zullen gaan bespreken. Nu is het zaak te bedenken waar het volgende happy hour zal zijn. 

4 reacties:

Anja L. zei

Goed idee om toch naar buiten te gaan. Ik ben ook gaan fietsen want uiteindelijk viel het weer eg mee.
Grappige foto van die eekhoorn.
Fijn dat de happy hour weer een succes was.
Leuk hoor, plannen voor Londen maken, altijd een leuke stad. Misschien is de Greenwich Observatory een leuke tip. Je hebt er een mooi uitzicht en het park is ook mooi.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Mooie baddoek heb je gekocht voor het kleinste kamertje…echt vrolijk!
Heerlijk vooruitzicht, een tripje naar Londen. De voorpret is ook altijd leuk he.
Fijne donderdag
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Leuk bedacht, windsday! Winnie de Pooh had sowieso altijd grappige uitspraken.
Heerlijk om even naar buiten te gaan. Ik probeer dat ook elke dag, tenzij het echt hard regent.
Fijn dat de happy hour weer zo'n succes was.

Petra zei

@Anja - We hebben maar drie dagen en het is Maria's eerste keer dus ik denk dat dat wat ver is.

@Carla - Zeker, voorpret is super.

@Petra - Winnie de Pooh is een van mijn favorieten.