Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 05, 2023

Over altijd weer moeilijk om afscheid te nemen.

Door het vuurwerk gingen we gisteravond allemaal laat naar bed. Ik ben pas om acht uur echt wakker en sta dan op. Rick doet hetzelfde. Beneden treffen we Kevin met Fiona. Fiona heeft heel slecht geslapen en van de weeromstuit Kevin ook. Katja komt iets later naar beneden. 

Warm en vochtig = juli in Washington

Rick en ik gaan koffies halen, die we allemaal hard nodig hebben. Dan rijden we naar Crepe Amour voor ons ontbijt. De volwassenen kiezen verscheidene hartige crepes (galettes) met ei, kaas en andere ingredienten. 

Fiona krijgt een crepe met Nutella, banaan en aardbeien. Die gaat er heel goed in! Alleen vindt Fiona het niet fijn om vieze handjes te hebben en op de foto vraagt ze zonder woorden of ik haar handje kan wassen. Dat gebeurt herhaalde malen tijdens het eten, maar de crepe gaat schoon op (of misschien niet zo schoon, maar wel op). 



Na het eten nemen Rick en ik Fiona mee naar buiten, zodat Katja en Kevin in kunnen pakken. Fiona vindt de katten in de buurt prachtig en mag van Lorraine hun nieuwe kitten aaien. Wat zijn kleine katjes toch altijd leuk. 



We hebben nog een ongeopende enorme doos met stoepkrijt in de garage liggen. Dit is een goede gelegenheid die te openen. Fiona vindt het prachtig! Eerst tekent ze zelf en daarna worden Rick en ik ingeschakeld om te tekenen waar Fiona aanwijst. 








Henry heeft een grote eekhoorn te pakken!

Als Katja en Kevin klaar zijn om te vertrekken is het weer een moeilijk afscheid. Dit keer ook omdat Katja het niet droog kan houden en als dat zo is gaan bij mij mijn ogen ook tranen. Katja zou zo graag weer in dit gebied komen wonen, maar de realiteit is dat het gewoon te duur is. 

Nadat we ze uit hebben gezwaaid en mijn tranen gedroogd zijn douchen we snel. Dan gaan we op weg naar Chantilly om Orion op te halen. Hij heeft het goed gedaan in de kennel, dus we zullen dit wel vaker doen als er meerdere gasten komen. 

Rick haalt snel een hamburger van de McDonald's drive thru als lunch. Ik bestel een salade van Subway. Als we thuiskomen is de schoonmaakploeg er al en moet arme Orion toch weer in zijn bench. Ik maak me klaar voor het zwembad, want als ik er niet ben is Orion veel rustiger. 

Er zijn heel wat wolken en het is drukkend warm. Lorraine roept me toe dat ze een stoel voor me heeft gereserveerd onder een paraplu. Zij trekt haar baantjes en mijn geliefde baan is bezet. Ik vond het een goede inspanning om baantjes te "rennen" en ik doe dat tot ik een halve kilometer bij elkaar heb "gelopen". 

Mijn hoop was daar nog twintig baantjes bij te zwemmen, maar als Lorraine en ik even pauze nemen om wat water te drinken horen wij al donder. Gelukkig de lifeguards nog niet, maar het duurt niet lang voor het vervaarlijk begint te donderen. 

We lopen naar huis en Orion is stil. Ik besluit dan maar voor het huis de bui af te wachten. Niet veel later begint het te hozen en de bliksemschichten vliegen me om de oren. Ik zet mijn stoel in de garage en sla het schouwspel gade. 

De regen komt met bakken de lucht uit en het blijft plenzen. Op een gegeven moment krijgen we een "flash flood warning". Dat betekent dat rivieren en beken buiten hun oevers kunnen treden en wegen kunnen overstromen. Het verbaast me niets want zo'n lange onweersbui hebben we in tijden niet gehad. 

Tegen half vijf vertrekt de schoonmaakploeg en kan ik naar binnen. Eindelijk neemt de regen af en al snel is het weer zonnig. Rick en ik gaan wat dingen doen in Vienna. 

We nemen Orion mee, want die is dol op de auto en we hebben hem gemist. Rick haalt koolhydraatarme tortilla's van de Giant en haalt daarna zijn kleding op bij de stomerij. Vervolgens rijden we naar Diventures waar we een ding voor Saskia's masker kopen dat ervoor zorgt dat het makkelijk over haar haar gaat. Rick gaat haar snorkel en masker opsturen. 

Als laatste is Whole Foods aan de beurt. We vullen ons mandje met ingredienten voor ons avondeten, mijn favoriete worstjes, die afgesprijsd zijn en nog wat spullen. Tot mijn allergrootste genoegen zie ik dat Whole Foods Delice de Bourgogne heeft! Op het moment is dat mijn favoriete kaas.

Terwijl we bij de zelfscankassa's afrekenen valt de stroom in de winkel opeens uit. We waren net aan het betalen en nu accepteert de machine geen enkele kaart meer. Iedereen om ons heen heeft hetzelfde probleem. 

Al gauw heeft het personeel door dat er een technisch mankement is. Ze openen wat gewone kassa's om te helpen afrekenen. Ik pak mijn tas weer uit en de dame bij de kassa scant de spullen nogmaals. Gelukkig werken de gewone kassa's wel normaal, anders hadden we dit avondeten niet gehad. 

We gaan huiswaarts en maken ons avondeten. Rick grilt de zalmburgers en ik snijd de tomaat en ui en maak de tortilla's warm. We hebben een voorafje van heerlijke garnalen. Dan smaken de tortilla's met zalmburger, tomaat en ui ook opperbest. Gelukkig konden we ons plan om te barbecuen doorzetten. 

Gisteravond lieten we per ongeluk de hordeur open en nu hebben we een probleem met fruitvliegjes. Ik heb vandaag vallen gezet. Op een ervan zitten nu twintig (!) vliegjes, maar geen ervan is nog in de val getrapt. Hopelijk zijn ze morgenochtend allemaal weg. 

Vanavond zijn we beiden moe. Het waren super dagen en nu komt de terugslag een beetje. We realiseren ons extra dat al onze kinderen zo ver weg wonen. Dat is moeilijk als niet iedereen goed in zijn of haar vel zit.

Kai en Raquel hebben net de rellen in St. Etienne meegemaakt. Zij wonen dichtbij het centrum en wij maakten ons zorgen. Gelukkig zijn ze weggebleven van waar het geweld was. Kai stuurde foto's van het centrum van St. Etienne en dat ziet eruit alsof er oorlog is geweest. Verder maak ik me zorgen om Saskia. Gelukkig heeft zij Riley. 

8 reacties:

Anja L. zei

Afscheid nemen is nooit leuk.
Wat fijn dat het met Orion goed is gegaan in de kennel dan geef je hem met een gerust gevoel af de volgende keer.
Bij ons regende het gisteren bij vlagen ook zo hard maar geen onweer gelukkig.
Toen wij vorige week in Lille waren hebben we wel de gevolgen van de rellen gezien maar ze waren vooral in een andere wijk.
Maar het is naar om te zien hoe mensen gewoon alles slopen wat op hun weg komt.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Wat zal het weer stil zijn in huis nu. Afscheid nemen blijft moeilijk he.
Orion ziet er happy uit en heeft het zo te zien goed naar zn zin gehad in het hondenhotel. Fijn,want dat geeft jullie een stuk rust als er veel bezoek is.
Hier stormde het gisteren behoorlijk en ook veel regen. Gelukkig hadden wij geen schade.
Zorgen om je kinderen blijven he, hoe groot ze ook zijn. En best moeilijk,zeker als je niet dichtbij ze woont.
Ik ken t…
Groetjes en fijne donderdag
Carla

Tineke zei

Ja, herkenbaar zorgen met en om je kids blijven, ook als ze dichtbij wonen.
De regen hier was heel hard nodig, de wind veel minder.

Anoniem zei

Zo herkenbaar dat afscheid nemen.Voor mij betekent dat altijd een jaar wachten voordat ik weer in het vliegtuig kan stappen.
Het heeft hier gisteren behoorlijk gespookt.Lag dinsdagavond net in bed en de eerste
donderslag viel gevolgd door enorm veel regen. De volgende dag regende het tot het middaguur.Door de harde storm zijn er veel bomen omgewaaid, compleet uit de grond gerukt. De straat hier ligt vol afgebroken takken.
Wij gaan een druk weekend tegemoet. Voor het eerst,sinds jaren,hebben we een familieweekend en bijna iedereen is er.We hebben een grote ranch in Mexicaanse stijl tot onze beschikking met 40 slaapplaatsen.Overdag komen er ook nog zodat we totaal op 55 man uitkomen. Benieuwd hoe dat allemaal zal verlopen.
Groetjes Wil.

Vega zei

Ik was het kind dat met haar gezin vertrok voor 5 jaar naar Congo , wetende dat we mijn ouders( grootouders) een jaar niet zouden zien ! Mijn dochter heeft ondertussen ook de microbe te pakken , en heeft al in drie jaar tijd , in drie verschillende landen gestuurd ( met ook wel de nodige uitdagingen en moeilijkheden ) Uiteindelijk komt alles in orde op het einde van de rit , positiviteit maakt het grote verschil en je komt er altijd sterker uit !

Petrus zei

Wij hadden hier een droogte dit voorjaar en in de kerk waren de mensen voor regen aan het bidden. Mischien werkte het wel, want we hebben regen gekregen. De gele grasvelden worden langzaam weer groen, de verstikkende stof is wat minder (we hebben hier veel gravel wegen) maar de herinnering blijft. De natuur wint altijd. Jammer dat familie zover uit elkaar woont tegenwoordig. Je hebt elkaar nodig.



Petrus 🇳🇱

Anja zei

Afscheid nemen na zo een leuk weekend is moeilijk he. Jammer dat jullie kinderen allemaal zo ver weg wonen maar gelukkig zien jullie Kevin, Katja en Fiona regelmatig.

Petra zei

@Anja - Ja, Kai zond wat foto's van St. Etienne en wij weten hoe het er voor de rellen uitzag. Je wordt er niet vrolijk van en ik heb altijd zo te doen met de winkeliers en restaurateurs daar.

@Carla - Het vergt altijd weer even aanpassen als ze weer weg zijn. Nu met Fiona helemaal.

@Tineke - Als ze dichtbij wonen kun je tenminste nog daadwerkelijk steun verlenen indien nodig. Niet om te minimaliseren, maar dat mis ik het meest.

@Wil - Tot nu toe hebben we geluk Kai wat vaker dan een keer per jaar te zien, maar dat zal ook wel niet voor altijd zijn. Saskia zien we naar mijn smaak ook veel te weinig.

@Vega - Mijn ouders deden natuurlijk hetzelfde toen we naar de VS verhuisden. En ik zou ook niet willen dat de kinderen niet uit waren gevlogen. Het is gewoon iedere keer weer "partir c'est mourir un peu". Dan pakken we ons leven weer op en genieten daar ook van.

@Petrus - Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om via videobellen contact te houden.

@Anja - Inderdaad, dat houden we onszelf ook vaak voor.