Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 13, 2023

Over de warmste dag van het jaar tot nu toe

Het zal vandaag 36 graden worden, maar als ik opsta is het een aangename 25 graden. Ik maak ontbijt en eet dat buiten op. Dan doe ik wat cardio tot Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. 

Rick heeft vandaag training in Reston, dus hij zet me met mijn nitro brew thuis af en rijdt verder. Ik trap op de mini elliptische machine en Scoop tot er drie kwartier voorbij zijn. Dan heb ik nog een half uurtje om koffie te drinken voor ik naar Sharon moet. 

Voor het huis beginnen de tijgerlelies te bloeien en die behoren tot mijn favoriete bloemen. Ik neem er een paar foto's van en trek meteen het crabgrass uit mijn feeentuintje. Ik haat dat spul, het overwoekert alles en groeit super snel. 



Op weg naar Sharons huis moet ik even stoppen om een hert over te laten steken. Heel veel mensen hier vinden ze vreselijk omdat ze alles uit hun tuin vreten. Ik vind ze nog altijd erg leuk, hoewel ik hoop er nooit een tegen mijn auto te krijgen. 



Het halve uur met Sharon bestaat weer uit de zwaarste gewichten, die ik kan doen. Sharon vertelt me niet hoe zwaar ze zijn tot ik de oefeningen heb gedaan. Voor mijn borstspieroefening drukte ik maar liefst 45 lbs naar voren. 

Zoals meestal stop ik op de terugweg bij een van de bloementuinen. Het is terecht een wildlife habitat, want het stikt er van de bijen, hommels en andere nuttige insekten. Het is al superwarm, dus lang blijf ik niet fotograferen. 




Zodoende is het al snel na twaalven. Mijn lunch bestaat uit een moot zalm, die eigenlijk het avondeten van gisteren had moeten zijn. Verder hebben we een komkommer uit de tuin van onze buren gekregen en die snijd ik in plakjes en heb er mini kerstomaatjes met augurk en olijf bij. Het smaakt me weer heel goed. 

Aangezien er een kleine kans op onweersbuien is wil ik vroeg naar het zwembad. Daar zwem ik meteen twintig baantjes. De muziek staat weer te hard, maar dat deert me niet meer, want mijn oordopjes doen hun werk goed. 

Bij iedere kinderpauze "ren" ik tien baantjes en dan heb ik 1250 meter bij elkaar voor vandaag. Mijn totaal staat nu op 17 kilometer. Ik wil de vijfentwintig halen voor we naar Denemarken gaan. 
Zo is het al snel half vijf en Rick sms-t dat hij op weg naar huis is. Ik loop terug en kom helemaal bezweet aan. Weg is de verkoeling van het zwemmen. Wat ben ik blij met onze airconditioning!

Rick en ik besmeren wat crackers met kaas als snack tijdens ons happy hour met Christine en Chuck. Het wordt weer heel gezellig en voor we het weten is het tijd om voor drie weken afscheid te nemen. C en C gaan volgende week naar New Mexico en wij de week daarop al naar Denemarken.


Voor mijn avondeten laat ik sashimi bezorgen van Passion Fin. Daar heb ik een 10% kortingsbon voor. Rick gaat Mexicaans eten halen bij de food truck bij het zwembad. Het gebeurt zelden dat er een food truck is waarvan ik ook kan eten zonder ontzettend veel koolhydraten. 

De week vliegt weer voorbij. Morgen is het alweer vrijdag. Waarom is dat in de zomer toch altijd het geval? Voor we het weten is het weer herfst. 

4 reacties:

Petr@ zei

Wat goed dat je zoveel progressie hebt met krachttraining. Werkt ook best een beetje verslavend hè? Ik baal zelf soms wel dat ik nooit meer op mijn oude niveau kan komen qua gewichten sinds mijn polsbreuk maar ik ben blij dat ik in elk geval veel weer kan doen.

Anja L. zei

Geweldig om die herten te zien, hier lopen ze in de weilanden en bosjes langs de Eem maar daar zijn ze nu bezig met de grond dus zie ik ze niet.
Ik heb ook zo’n zin om te zwemmen misschien ga ik het bosbad eens proberen daar ben ik nog nooit geweest.
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Petra - Het is inderdaad een beetje verslavend. Een goede verslaving, wie weet gaat het met je pols ook langzamerhand zo goed dat je op je oude niveau kunt komen.

@Anja - Is dat het bosbad in Amersfoort? Ik wist niet dat dat nog bestond.

Anja L. zei

Ja dat is het bosbad, het is dit jaar helemaal opgeknapt.