Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 18, 2023

Over een actieve dinsdag

Rick heeft een heel belangrijke presentatie morgenmiddag en staat alweer om half zeven op. Ik zou willen dat ik mezelf daar ook toe kon zetten, maar kwart over zeven is voor mij het vroegst dat ik uit bed wil.

Na mijn ontbijt op het deck verorberd te hebben gaan we meteen naar de Starbucks in het Pan Am Center. Dan zet ik Rick thuis af en rijd met zijn auto naar het centrum van Vienna. Vergeleken met mijn SUV is de BMW i3 zo klein! Heerlijk makkelijk om te parkeren is het autootje.

Het is rustig zo vroeg en ik loop Church Street een stukje af. Ik maak mijn dagelijkse Weathershot foto van de vele windspinners, die bij de plaatselijke spa staan. Dan loop ik naar Greenheart en koop daar een fles Detox. Voor de winkel naast Greenheart vind ik mijn bloemenfoto van vandaag. 





Thuis doe ik mijn cardio en dan is het tijd om onderlichaam krachttraining te doen. Vrijwel alle oefeningen doe ik nu met 12 lbs gewichten. Na ruim 20 minuten ben ik klaar met de workout. Nog zo'n tien minuten strekken en dan kan ik mijn koffie drinken en woordspelletjes doen. 

Tegen elven maak ik me klaar om naar het zwembad te gaan. Ik wil vandaag voor de lunch mijn kilometer zwemmen. De banen zijn bezet, maar niet getreurd, dan ren/zwem ik wel veertig baantjes. Het is ook nog een flinke inspanning zo. 

Dan is het tijd om mijn middageten te gaan maken en na een heel aantal weken weer eens virtueel met Judith te lunchen. Ik smul weer van de komkommer, tomaat, abrikozen en pruimpjes. Ook het bloemkoolbrood met brie smaakt heerlijk.

Judith en ik hebben elkaar veel te vertellen en ik krijg hun nieuwe hond Josie te zien. Ze ziet er schattig uit. Judith is duidelijk blij met hun nieuwe maatje, die na een reis uit Florida goed lijkt te wennen. 

Als Judith weer aan het werk moet loop ik terug naar het zwembad. De muziek staat weer keihard en ik vraag of ze het zachter kunnen zetten. Zoals wel vaker is dat bijna niet te merken, maar nu heb ik mijn oordopjes, die zijn heel fijn om me te kunnen concentreren op lezen e.d.

Het is fijn om mijn zwemmen al gedaan te hebben. Ik ga iedere kinderpauze even in het water afkoelen (wat wel nodig is met 33 graden) en dan vermaak ik me op mijn ligstoel onder een parasol. Rick komt nog even buurten tijdens zijn wandeling, maar helaas voor hem heeft hij geen tijd om verder dan zijn knieen het water in te gaan. 


Om half vijf loop ik terug naar huis. Rick had de wens uitgesproken even naar Coco's Sodas and Sweets te gaan. Zijn vergadering loopt echter uit en het is al kwart voor zes als Rick uit zijn kantoor komt. Dan wordt het maar een biertje voor hem en mijn Detox drankje voor mij. 

We wilden eigenlijk iets barbecuen, maar Rick is doodmoe en moet vanavond nog werken. We besluiten eten te halen. Rick bestelt van Plaka Grill en ik Chinees van Lotus Garden. Na het eten gaat Rick verder met de voorbereidingen voor zijn presentatie. 

Morgen vertrekken Saskia en Riley voor een week naar Aruba. Zij is ons eerste kind dat alleen naar Aruba gaat na de familievakanties. Ik ben benieuwd wat ze allemaal gaan doen. Ze zullen in ieder geval een heerlijke week hebben. 

Tot mijn vreugde is de eerste aflevering van Below Deck Down Under vandaag al te zien op Peacock. Ik ben benieuwd naar al het drama, maar ik vind het ook altijd nostalgisch om de Great Barrier Reef te zien waar ze zijn. Ook is het leuk dat de dochter van de kapitein Saskia heet. 

5 reacties:

Anja L. zei

Ik kan me voorstellen dat de auto van Rick makkelijker te parkeren is, vind j hem ook lekkerder rijden?
Heerlijk om bij het zwembad te kunnen zijn.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Met 33 graden is een zwembad dichtbij wel erg fijn. Hier zit de zomer een beetje in een dip. Wel prima temperatuur op zich maar wat buitjes tussendoor en veel bewolking. Voor het slapen is dit wel ideaal weer.

Leuk dat Saskia naar Aruba gaat. Benieuwd hoe ze dat ervaart nadat ze er al vele malen met jullie is geweest. Is Riley er al eerder geweest?

Anoniem zei

Wat fijn toch het zwembad zo dicht bij jullie. Met temperaturen van boven de 30gr is dat echt wel fijn. Hier in t dorp is helaas alleen een binnenzwembad.
Met temperaturen van 22/23 gr is het goed uit te houden hier.
Wat leuk dat Saskia en Riley naar Aruba gaan!
Groetjes
Carla

Suus zei

Wat een fijne dag weer. En wat leuk dat Saskia naar Aruba gaat.

Nogmaals bedankt voor je tips!

Groetjes,
Suus

Petra zei

@Anja - Nee, mijn auto rijdt veel lekkerder. In die van Rick voel je iedere onevenheid op de weg.

@Petra - Het is de eerste keer voor Riley. Hopelijk vindt hij het net zo leuk als Saskia.

@Carla - Het wordt koud voor ons in Denemarken.

@Suus - Fijn dat je er wat aan hebt!