Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 03, 2023

Over een rustige maandag

Mijn voornemen was weer op tijd op te staan, maar pas om tien over half acht word ik wakker. Rick ligt nog in diepe rust en ik wil eigenlijk ook nog wat doezelen. Dan houdt de white noise app op mijn telefoon er opeens mee op. Het blijkt dat de batterij leeg is, omdat het snoer om de een of andere reden uit het contact is gekomen. 

Dat is mijn teken om dan maar op te staan. Ik doe mijn contact lenzen in en aan de linkerkant brandt het zo erg dat ik mijn oog niet meer open kan doen. Met heel veel moeite krijg ik de contactlens eruit, maar mijn oog doet nog flinke pijn. 

Beneden tref ik Kevin met Fiona. Hij is al sinds half zes op met haar. Ik benijd jonge ouders absoluut niet en dit is een tijd, die ik me nog goed kan herinneren. Kevin is lief, want Katja voelt zich niet lekker dus hij heeft Fiona onder zijn vleugels genomen. 

Rick komt ook al snel naar beneden en zet koffie voor Kevin, terwijl ik me met Fiona bezighoud. Dan rijden we naar het Pan Am Center om daar nitro brews voor Katja en mij te halen. Rick maakt een ijs latte met zijn espresso machine. Katja krijgt daar ook een van. 

Mijn oog doet nog steeds pijn en voor de zekerheid maak ik een afspraak met de oogdokter. Die is om kwart voor twaalf beschikbaar en dat betekent dat ik niet mee naar het museum kan als de anderen besluiten daarheen te gaan.

Vandaag maken we thuis ontbijt. Ik eet mijn gewoonlijke paddenstoelen, spinazie en ei ontbijt. Rick maakt omeletten voor de anderen en hemzelf. Fiona doet zich tegoed aan ei en bacon. Iedereen smult (en ik kan het niet laten ook wat bacon en zalm te verorberen).

Intussen doe ik ook wat cardio tot ik vijfduizend stappen bijeen heb. Fiona is zeer geinteresseerd in mijn mini elliptische machine en vindt het prachtig om op mijn schoot te zitten terwijl ik trap. Dan neemt Rick Fiona mee de tuin in en ze spelen met de hangmat. Inmiddels is het al bij tienen. 




Tegen de tijd dat iedereen gedoucht en paraat is is het nog later. Mijn oog is intussen een stuk beter en ik zeg mijn doktersafspraak af. Het wordt langzamerhand duidelijk dat een bezoek aan het Udvar-Hazy Air & Space museum te ambitieus is voor vandaag. 

In plaats daarvan gaan we op zoek naar een leuk speeltuintje voor Fiona. We hebben er een heel aantal in de buurt. Eerst proberen we Nottoway Park, want daar heeft Katja nostalgische herinneringen aan. Dat valt echter erg tegen. Vroeger was het een grote speeltuin en nu staan er nog maar een paar apparaten. 


Fiona is er al gauw klaar mee. Ik heb laatst gezien dat er een heel leuke speeltuin in Glyndon Park is. Daar rijden we naartoe en het is een groot succes. Fiona klimt en gaat de glijbaan af met Grandpa, Mommy of alleen. 









Na wat schommelen en klimmen lopen we naar een heel aantal tegen elkaar gezette boomstronken van verschilllende maten. Leuk om te beklimmen, maar de kers op de taart zijn de enorme betonnen buizen waar Fiona doorheen kan wandelen. Ze vindt het allemaal prachtig!









Het is duidelijk dat madammeke moe aan het worden is. Geen wonder, want half zes is natuurlijk heel vroeg om op te staan. We gaan nog even langs Lesley's Pool Supplies en kopen daar zwemvleugeltjes voor Fiona. Hopelijk zijn die niet te groot. 

Thuis eet Fiona een bosbessen muffin en een Uncrustable (brood zonder korst gevuld met pindakaas en jam). Dan brengt Kevin haar naar boven en binnen vijf minuten is hij terug. Fiona viel vrijwel meteen in slaap. 

Katja en ik eten bloemkoolbrood met kaas en een mini komkommertje als lunch. Katja vindt het bloemkoolbrood ook erg lekker. Rick vindt ook genoeg om te eten en Kevin heeft nog wat overgebleven eten van gisteravond. Zo hoeven we geen lunch te halen. 

Eigenlijk heb ik geen energie, maar ik loop toch naar het zwembad voor mijn baantjes. De baan, die ik wil, is bezet en ik besluit een iets anders te doen: heen en weer in het water "rennen". Dat doe ik voor 300 meter en dan komt de zwembaan vrij. 

Terwijl ik de rest van mijn baantjes zwem wordt het steeds donkerder. Ik ben net aan mijn dertigste 25 meter bezig als er een duidelijke donderslag te horen is. Een paar mensen, die ik ken, kwamen net aan om te zwemmen. Ik heb weliswaar niet mijn hele kilometer gezwommen, maar dertig baantjes is een half uur, dus helemaal goed.

Wetend dat de anderen zich waarschijnlijk aan het klaarmaken zijn om naar het zwembad te komen bel ik Rick om te zeggen dat het zwembad voor tenminste 45 minuten gesloten is. We denken drie kwartier te wachten en dan nog even te gaan voor het avondeten, maar de onweersbuien volgen elkaar op al blijft het hier droog. 

Wij gaan de basement in en in ons bioscoopje een leuke serie van Disney kijken. Het gaat over de dieren bij Animal Kingdom en als Fiona tegen vieren wakker wordt vindt zij het ook erg leuk om te kijken. Zo is het opeens tegen vijven en moeten we ons haasten voor het avondeten. 

Wonder boven wonder heb ik voor kwart over vijf een tafel kunnen reserveren bij Genki. Katja wilde daar al een tijdje heen. We krijgen een "booth", banken in plaats van stoelen en Fiona's kinderstoel pas aan het einde. 

Het wordt een heerlijk maal. Fiona vindt de yakitori gehaktballen en garnalen heerlijk en eet nogal wat van haar katsu. Wij delen yakitori en bestellen andere kleine gerechtjes. Het is zoals altijd allemaal even goed en lekker. De bediening is ook heel attent en Katja en Kevin zijn nu ook fans. 

Fiona blaast op haar te warme katsu

Het zwembad is weer geopend en de anderen hebben nog fut erheen te gaan. Fiona vindt haar nieuwe badpakje dat ze van Saskia kreeg prachtig. Op onderstaande foto kun je zien hoe lang haar beentjes zijn. Vorige week woog Fiona bij de dokter net iets meer dan 9 kilo. 

Terwijl de anderen weg zijn werk ik aan dit blog. Een uurtje later is iedereen weer terug, want het begon te regenen. We spelen nog wat met Fiona en dan gaan haar ouders haar naar bed brengen. Het was een volle dag, maar iets meer ontspannend dan de voorgaande dagen. Dat is ook weleens lekker. 

 

9 reacties:

Reny zei

Heerlijk zo'n ietwat meer ontspannen dag, gewoon lekker van elkaars gezelschap genieten !

Happy 4th !

Anja L. zei

Lekkere dag hoor, leuk die andere speeltuin.
Gelukkig werd je oog beter in de loop van de dag, dat scheelt weer een doktersbezoek.
Wat lust Fiona een hoop dingen. Ze groeit lekker.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Kan het zijn dat de pijn werd veroorzaakt door de contactlens? Ik gebruik bijvoorbeeld altijd plastic handschoenen als ik rode peper of knoflook snij. Dit krijg je moeilijk van je vingers en hecht zich aan de contactlens bij het uitdoen, zelfs uren later. Contactlens kun je dan weggooien. In elk geval fijn dat het later op de dag beter ging!

Wat is het toch fijn dat Fiona zo'n makkelijke eter is.

Tineke zei

Leuk badpak van Fiona en jouw shirt in 'van Gogh'stijl is ook heel leuk.
gezellig met de familie zo, met kleintjes hoef je vaak helemaal niet zoveel te ondernemen, vermaken zich makkelijk.

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend. Fijne week, Sally

Anja zei

Wat een gezellige dagen hebben jullie samen!

Anoniem zei

Wat een heerlijke dag hadden jullie weer. Leuk die speeltuinen, Fiona (en jullie ook) genieten er echt van!
Veel gezelligheid nog met elkaar
Groetjes
Carla

Petrus zei

Mischien is het wel “dry eye”….droge ogen veroorzaken een hele scherpe pijn maar verder is het niet gevaarlijk. Gewoon wel een flesje eye lubricant gereed houden. Just my two cents worth…Petrus

Petra zei

@Reny - Dank je, was een leuke dag

@Anja - Gek genoeg lust ze geen frietjes op het moment :D

@Petra - Ik heb harde lenzen en ik dacht ze goed schoongemaakt te hebben. Fiona is inderdaad best makkelijk met eten. Zolang het maar geen groente is, ha ha.

@Tineke - Inderdaad, zolang ze maar kunnen klimmen en rennen.

@Sally - Was het zeker, gaat altijd te snel.

@Anja - Het fijna van ver uit elkaar wonen is dat we op dagen als deze heel veel kwaliteitstijd hebben.

@Carla - We hebben ontzettend veel speeltuinen in de buurt, iedere school heeft er ook een.

@Petrus - Ja, ik heb ook droge ogen en gebruik die lubricant maar dit was volgens mij iets op de contactlens.