Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 19, 2023

Over een toch nog mooie woensdag

Om tien over vijf word ik gewekt door donder en bliksem. Mijn eerste gedachte is dat mijn zwemspullen nog op het deck hangen. Die zijn nu doorweekt. Het is een lawaai van jewelste en ik kan verder de slaap niet meer vatten. 

Bij het opstaan regent het nog licht en het ziet er niet naar uit dat het vandaag een zwembad dag gaat worden. Ik maak mijn ontbijt en ga dan met Rick naar Starbucks. Hij is zenuwachtig voor zijn grote presentatie vanmiddag en gaat bij terugkomst meteen aan het werk.

Voor mij is woensdag een gewichtenvrije dag. Ik doe mijn gewoonlijke cardio en dan een HIIT training van een van mijn apps. Ook deze is weer een uidaging. Na nog zo'n tien minuten stretchen ben ik klaar voor vandaag.

Buiten maak ik wat foto's van de natte bloemen. Door de onweersbuien zijn een aantal bloemen neergeslagen en mijn ene mooie gladiool is afgeknapt. Positief is wel dat ik de planten nu geen water hoef te geven. 





Om kwart over elf heb ik een afspraak bij de opticien om mijn contactlenzen op te halen. Die zitten perfect en ik kan weer beter lezen. De dokter zegt dat het bedrijf per ongeluk twee rechter lenzen heeft gestuurd en geeft mij de extra lens. Dat is mooi $300 uitgespaard!

Mijn volgende stop is Walgreens waar weer eens wat medicijnen klaar liggen. Tot mijn vreugde begint de zon tevoorschijn te komen. Zou het dan toch een zwembad middag gaan worden? 

Thuis blijkt dat Rick al gegeten heeft, dus ik maak mijn lunch van de groentes en fruit en bloemkoolbrood met kaas. Ik eet het op het deck op en het wordt steeds zonniger en warmer. Mijn zwemspullen zijn nog niet droog, maar ik heb andere bikini's en baddoeken. 

Rond een uur loop ik naar de overkant. Daar vind ik met gemak een stoel met parasol. Ik ga meteen twintig baantjes "rennen". De muziek staat weer erg hard, maar als ik vanuit mijn ligstoel bel dat ik me op iets moet concentreren gaat het volume flink naar beneden. 

Wat later zwem ik nog even twintig baantjes en heb zo mijn kilometer er weer opzitten. Ieder uur ga ik even in het water afkoelen. Rick komt om vier uur en zijn presentatie ging perfect (natuurlijk). We dobberen even en lopen dan terug naar huis. 

Gisteren lukte het niet, maar vandaag gaan we naar Coco's. Daar bestellen we lekkere drankjes. Het mijne is water met suikervrije vanille en suikervrije kokosnoot siroop. Die van Rick is ingewikkelder met diet Coke en allemaal smaakjes, maar hij kan nog caffeine drinken zo laat. Ik kan dat niet, want dan slaap ik vannacht niet. 
 
Voor ons avondeten halen we Turks van Lezzet. Het smaakt heel lekker. We vinden dit een goed restaurant, maar de sfeer is altijd wat saai. Eten afhalen is dan een uitkomst. 

Hopelijk gaan we vannacht goed slapen zonder onweer. Rick heeft morgen nog een heel drukke en belangrijke werkdag en dan kan hij zich wat meer ontspannen. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een gelukje die extra lens.
Fijn dat het weer opknapte en je toch lekker naar het zwembad kon.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Dat scheelt veel dollars als je die extra lens krijgt. Ik moet binnenkort mijn ogen laten
testen en ben bang dat ik aan nieuwe glazen toe ben. AAngezien ik laatst een ongelukje met mijn bril heb gehad betekent dat ook een nieuw montuur. Dat gaat me minstens 1000 euro kosten.
We hebben vannacht een flinke bui regen gehad. Was heel hard nodig. Voorlopig schijnt de zon weer met gematigde temperaturen. Zoals bij Cathy, die constant met 45* te maken heeft, zou ik het geen dag uithouden. Zelfs het water in het zwembad is 34*. Maar na het werk is het wel een heerlijk afkoeling.
Fijne donderdag. Wil

Anoniem zei

Wat een mazzel dat je die extra lens zo kreeg!
Heerlijk dat je toch nog naar het zwembad kon gaan.
Jullie gaan al snel naar Copenhagen denk ik?
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Jee, 300 dollar voor 1 contactlens? Hoe lang doe je daarmee? In elk geval meegenomen dat je er nu 1 gratis hebt.
Lekker dat je nog hebt kunnen zwemmen.
Fijn dat Ricks presentatie goed ging.

Petra zei

@Anja - Ja, ik ga het zwembadseizoen weer missen, het is nog maar een maand open.

@Wil - Temperaturen over de 40 graden zijn niet te doen.

@Carla - Volgende week dinsdag al, ja.

@Petra - Het zijn harde lenzen en bifocaal. Ik doe er zeker een jaar mee zolang ik er niet een verlies.