Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 21, 2023

Over een volle vrijdag

Eindelijk heeft Rick een rustige dag en we slapen "uit" tot half acht. We zijn Alexa's Disney muziek wekker net voor. Rick heeft geen ontbijt of melk in huis, maar ik wel en eet ontbijt terwijl Rick Orion uitlaat. 

Dan rijden we naar Starbucks voor mijn nitro brew en Ricks broodje met kalkoen spek en zijn koffie. Vervolgens steken we over naar de Giant voor Ricks melk en wat andere boodschappen. We zijn hier vlakbij Zenola, een van onze favoriete restaurants. 

Zij zijn opeens sinds maandag gesloten en we gaan even kijken of we uit kunnen vinden waarom. Dat niet, maar we zien de eigenaar/chef en zijn vrouw in het restaurant lopen. Misschien valt het dan wel mee?

Maar helaas, later op de dag meldt Zenola dat hun deuren voorgoed gesloten zijn. Wij zijn daar oprecht verdrietig om, want niet alleen was hun eten voortreffelijk, het is ook zo'n leuk gezin. Ze begonnen een aantal jaren geleden zo enthousiast aan hun Zenola avontuur en nu heeft de huidige economie ze gedwongen ermee op te houden. 

Thuis ga ik aan mijn cardio, al moet ik zeggen dat het vandaag niet van harte gaat. Als ik klaar ben doe ik een onderlichaam krachttraining van twintig minuten. Als laatste een stretchroutine en dan moet ik me snel weer presentabel maken.

Precies om elf uur loop ik Lofty Salon binnen. Daar kleurt Carmen mijn haar mooi bij en maakt mijn wenkbrauwen ook donkerder. De vorige keer vond ik ze te licht. Hopelijk is het nu niet te donker, maar dat heb ik dan toch liever. 


Het is al kwart over twaalf als ik gefohnd en wel weer buitensta. Ik heb intussen een salade bij Subway besteld. 

Rick wilde samen lunch gaan halen, maar ik heb om een uur een nagelafspraak. Ik eet de salade op het deck en ga dan met mijn nagelstickers op weg naar Pro Nails 3.
Het heeft vannacht weer geregend en ik houd van druppels op bloemen

Deze best mooie tor is een Aziatische import, die schadelijk is voor de inheemse planten

Daar kies ik een goede kleur geel uit bij mijn zonnebloemen stickertjes. Volgens mij is dit de eerste keer dat ik gele nagels heb. Ik vind het wel vrolijk zomers en het zal bij mijn jurk voor de trouwerij volgende week passen, want die is groen. 



Terwijl ik op het deck de zonnebloemen stickertjes op mijn nagels doe hoor ik welk liedje er 250 meter verderop bij het zwembad speelt. Het is super weer en al na drieen en ik heb een leuk boek. De beslissing is snel genomen, ik ga in mijn hangmatstoel liggen lezen. 

Mijn bloemenfoto voor vandaag

Als Rick klaar is met zijn werk gaan we naar de Hallmark winkel om een kaart uit te zoeken voor Kai en Raquels bruiloft. We hebben een aantal kleine en makkelijk mee te nemen cadeautjes besteld van Amazon. Maar goed ook, want de Hallmark winkel heeft wat dat betreft niets leuks.

Dan gaan we op zoek naar een restaurant om te eten. We willen zo graag iets nieuws proberen. We rijden heel Fairfax af en er is niets interessants. Ik zou willen dat we de andere kant op waren gegaan, want in Arlington is er een ruime keuze aan diverse restaurants. 

Uiteindelijk strijken we neer bij Capital Ale House. Rick is in zijn nopjes, want ze hebben zijn favoriete bier. We delen een lekkere dip met spinazie, garnalen en kaas als voorafje. Dan heb ik een hamburger en Rick een bord met verschillende Duitse worsten. 

Als ik een hamburger bestel betekent het dat ik, behalve salades waar ik soms gewoon geen zin in heb, niets anders op het menu kon vinden. 

De smaken zijn best lekker, maar de burger is droog, de jus erbij is nodig om het door mijn keel te krijgen. Het zal waarschijnlijk (met uitzondering van thuis gegrilde) weer een jaar duren voor ik een hamburger bestel. 

En zo is het alweer vrijdagavond. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat jammer dat Zenola dicht is, ik heb atijd medelijden met de eigenaren als ze hun restaurant moeten sluiten.
Je nagels zien er weer mooi uit.
Gelukkig heb je thuis een lekkere plek om te lezen.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Vrolijke zomerse nagels deze keer die goed bij je jurk zullen passen.

Wat zonde dat Zenola moest sluiten. Zo triest voor eigenaren als ze er hun hart en ziel in hebben gelegd. Een moeilijke branche om het hoofd boven water te houden.

Jee, dat je de muziek van het zwembad in de achtertuin kunt horen. Dan is de keuze voor je hangmat snel gemaakt.

Anoniem zei

Wat leuk, je nagels in het geel! Lekker zomers!
Jammer dat Zenola gesloten is. Jullie gingen er graag eten volgens mij.
Fijn weekend!
Carla

Petra zei

@Anja - Wij ook, ze hadden echt hun hart en ziel in dat restaurant en het eten was heel goed.

@Petra - Ja, ik zou absoluut geen restaurant willen hebben! Wij hebben kennissen die er een hebben en ze hebben bijna geen tijd voor iets anders. Het moet echt je passie zijn.

@Carla - Er waren bepaalde gerechten daar die ik echt ga missen. Vienna heeft er een heel goed restaurant mee verloren.