Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 02, 2023

Over een vol weekend met de New Jersey familie

Zaterdag

Gisteravond kwamen Katja, Kevin en Fiona rond half tien aan. Fiona was helemaal wakker, maar ik niet, dus ik nam al snel afscheid en ging slapen. Daarom sta ik fris en uitgeslapen om vijf over zeven op. 

Katja klaagt altijd dat zij zo lang op ons moet wachten 's ochtends, omdat Fiona altijd zo vroeg wakker is. Ik verwacht hen dus al beneden, maar alles ligt nog in diepe rust. Rick is de volgende, die naar beneden komt. 

Het gezinnetje volgt niet veel later. Ik laat Katja zien waar Fiona's ontbijt is. De bosbessenmuffins zijn een groot succes, maar de bagel met cream cheese niet zo. 

Rick en ik gaan op pad naar Starbucks en daarna Greenheart. Daar koop ik zes flessen sap, een viertal voor Katja en twee voor mezelf. 

Na het ontbijt doe ik wat cardio en een korte sessie met arm- en schouderkrachttraining. De anderen zitten al in de auto als ik daar klaar mee ben. Ik wilde eigenlijk meer doen, maar iets is beter dan niets. 

Het eerste doel is de markt in Vienna. Daar probeert Fiona Aziatische peer en die vindt ze heerlijk. Ook stukjes abrikoos gaan er goed in. We nemen van beiden een aantal mee naar huis. Zoals wel vaker komen we Mary en David tegen en laten natuurlijk trots ons kleindochtertje zien. 








Katja en Kevin laten weten graag naar Great Falls te gaan. Dat is natuurlijk altijd mooi en Fiona kan er lekker rennen. Aan de ingang koopt Rick een senioren nationale parkenpas. Van nu af aan hoeven we geen jaarlijkse pas meer te kopen. 

Fiona vindt het allemaal prachtig. Ze hangt over de balustrades om naar de watervallen te kijken. Rotsen zijn er om te beklimmen en het pad om op te rennen. Verder moet iedere "doggie" met heel veel enthousiasme begroet worden. Sommigen mag Fiona zelfs aaien. 








Op de terugweg valt Fiona in slaap. Wij halen lunch van Nozzo Pazzo en Katja en ik hebben de spinaziesalade met gerookte zalm. Die ga ik vaker eten, zo lekker! Na het eten gaan Katja en Kevin proberen Fiona nogmaals in slaap te krijgen. 

Terwijl zij dat doen ga ik naar het zwembad om mijn baantjes te trekken. De zwembaan is vrij en ik begin meteen. Het water is lekker en de baantjes gaan goed. Na veertig minuten heb ik mijn kilometer erop zitten. 

Als ik Rick bel om te vragen hoe het ervoor staat blijkt Fiona net wakker na een slaapje bovenop Katja. Met zijn allen komen ze niet veel later het zwembad binnenlopen. Ik heb genoeg stoelen gereserveerd. 

Fiona vindt het zwembad fantastisch! Zelfs als ze af en toe onder water gaat komt ze lachend weer boven. Als het pauze is voor kinderen onder de vijftien verplaatsen we ons naar het baby badje. Ook daar vermaakt Fiona zich heel goed met de speeltjes, die ik voor haar gekocht heb. 

Delen wordt op deze leeftijd al wat moeilijker. Als Fiona een ander jongetje met haar bootje ziet spelen loopt ze er verontwaardigd op af en met een streng "Mine!" pakt ze de boot af. Een gehaaid dametje is het al, ze zal zichzelf bij het kinderdagverblijf ook wel regelmatig moeten verdedigen. 

Nadat Fiona nog even in het speeltuintje heeft gespeeld begint haar energie duidelijk af te nemen. Het is dan ook al bij half vijf. We lopen terug naar huis, douchen en kleden ons voor het avondeten. 







Daarvoor gaan we naar Yard House. Rick wil Katja en Kevin, die beiden bierliefhebbers zijn, dit restaurant met meer dan honderd bieren op het menu laten meemaken. Het is een heel kindvriendelijk restaurant. Er zijn krijtjes voor Fiona, maar ze kan ook spelletjes spelen op hun elektronische menu. 

Het eten is ook erg lekker. Rick en ik hebben allebei de varkenskarbonade met bloemkool rijst en allerlei andere groentes. Het is verrassend goed. Kevin heeft de volwassen macaroni met kaas (en nog veel meer), Katja een biefstuk bowl en Fiona eet haar macaroni met kaas met handen vol. 


Na het eten lopen we een stukje door de mall, want Kevin wil alle luxe winkels zien. Dat zijn er inderdaad nogal wat. De enige winkel, die we hier weleens bezoeken is Tommy Bahama's, omdat Rick hun kleding leuk vindt. 

Op weg naar huis komen we langs Bruster's. De anderen hebben zin in een ijsje en ik zie mijn kans schoon dan ook een kinderijsje van hun heerlijke salted caramel toffee ijs te nemen. Hier is een kinderijsje ook echt klein, een bolletje ijs, precies wat ik wil. 

Fiona krijgt een gratis kinderijsje en weet daar ook goed weg mee. Het duurt eeuwig, maar ze likt al het ijs uit het hoorntje en dan geeft ze dat aan Rick met de mededeling "all done". Na al dit lekkers moet Fiona straks toch makkelijk gaan slapen. 


Dat doet ze dan ook en hopelijk slaapt Fiona vannacht lekker door na al de activiteiten van vandaag. Ik weet alvast zeker dat haar grootouders dat gaan doen! Morgen gaan we weer leuke dingen doen. 

Zondag

Mijn plan was om om zeven uur op te staan, maar met schrik word ik om kwart over zeven wakker. Stilletjes kleed ik me aan en ben van plan naar beneden te gaan. Op de gang hoor ik Fiona in haar bedje en het verbaast me dat Katja en Kevin dat nog niet gehoord hebben op de babyfoon.

Fiona vindt het prima dat ik haar uit bed haal. Ik maak een bosbessen muffin warm en geef haar wat bramen. Die muffin gaat er heel goed in en een tweede ook. De bramen zijn te zuur, dat vind ik ook. 


Rick komt ook beneden, maar er is nog geen teken van Katja en Kevin. Rick en ik bedenken dat we Fiona mee kunnen nemen om koffies te halen bij Starbucks. Ik kleed Fiona aan en dan komen haar ouders beneden. Ze schrokken van Fiona's lege bedje, want ze hadden het geluid van de babyfoon uitgezet.

Gelukkig waren Omi en Grandpa er. Zo konden de vermoeide ouders een uurtje langer slapen. Wij nemen Fiona alsnog mee naar Starbucks en hebben een zingend meisje mee. Happy birthday, maar ook Twinkle Twinkle Little Star komen aan bod. Zo schattig!

Terwijl iedereen zich klaarmaakt doe ik snel wat cardio en dan een onderlichaam krachttraining met tien pond gewichten. Na mijn douche is iedereen klaar om naar Le Pain Quotidien te gaan voor het ontbijt. Dat wordt heel gezellig en mijn pannetje met ei, spek en lente-uitjes smaakt zeer goed. 






Na het eten gaan we naar de markt. Daar zijn allerlei mooie bloemen om te fotograferen voor het Bloemen thema deze maand. We kopen er eieren, maiskolven, wortels en paddenstoelen voor ontbijt en de barbecue dinsdagavond. 







Dan gaat Fiona met de kinderfonteintjes spelen. Wij volwassenen zweten peentjes in de zon met meer dan dertig graden, maar Fiona vindt het heerlijk en daar gaat het om. Zo leuk om haar steeds minder bang voor het water te zien worden en van fonteintje naar fonteintje te zien rennen. 













Terwijl Fiona nog heerlijk aan het spelen is duik ik de Target even in voor een zak spinazie. Katja komt ook, want zij heeft een zonnebrandstick nodig. Natuurlijk kunnen we het niet laten bij de kinderkleding te kijken en we vinden allerlei leuks. 

Als we naar buiten komen zegt Rick precies wat ik verwachtte: "Ik dacht dat je alleen voor spinazie ging". Naar Target ga je nooit voor "alleen maar". Er is altijd zoveel leuks te vinden. 


Fiona is doodmoe en valt thuis binnen vijf minuten in slaap. Wij maken een lichte lunch van kaas en crackers en dan loop ik naar het zwembad voor mijn kilometer zwemmen. Halverwege komen Katja en Rick ook en gaan basketbal spelen in het water. 

Tegen half drie lopen we terug naar huis. Daar wassen Katja en ik onze haren, zodat het chloor eruit is. Katja maakt Fiona vervolgens wakker en we gaan allemaal in de auto om naar het westen te rijden. Daar willen we de Quattro Goombas wijngaard en brouwerij bezoeken. 

We zijn er niet aan gewend een kind bij ons te hebben en veel van onze favoriete wijngaarden zijn 21+. Deze Quattro Goombas is echter perfect. Er staan picknicktafels her en der verspreid in de schaduw onder bomen. Lekker veel plaats voor kinderen om rond te rennen. Er zijn dan ook een heel aantal gezinnen met kleintjes. 

Wij kiezen een tafel onder een enorme boom. Kevin en ik gaan de wijn halen. Katja, Rick en ik delen een fles rose (meer Katja en ik, dan Rick) en Kevin heeft een rode wijn. Daarna gaan de mannen nog een biertje halen. 

Fiona vermaakt zich met een bal en de andere kleintjes, die er zijn. Ook ziet ze weer een aantal honden. De liefde voor honden is groot. We genieten een paar uur en gaan dan op weg naar het restaurant voor ons avondeten. 




Dat wordt Clare & Don's Beach Shack. Dit restaurant heeft een strandthema. Jammer genoeg wordt er nu een gebouw omheen gebouwd dat de atmosfeer nogal teniet doet. Het is ook nog eens zo warm dat ik, heel ongewoon voor mij, gewoon geen trek heb en me er ook niet lekker bij voel. 

Uiteindelijk kies ik de mini quesadilla's met een salade erbij. Fiona is duidelijk doodmoe, maar eet wel een aantal van haar gegrilde garnalen. Dit weer, 34 vochtige graden, maakt ook moe, 


Thuis zetten we de airconditioning aan, want het is anders niet te harden in huis. Fiona gaat in bad en komt dan goedenacht zeggen. Ik heb eigenlijk zin hetzelfde te doen, maar wacht daar toch nog maar even mee. 

Het Onafhankelijkheidsdag vuurwerk van Vienna is vanavond. Ik werp me op om op Fiona te passen. Ik voel me niet zo lekker. De anderen gaan kijken in de straat achter ons waar er goed zicht is. 

Tot mijn verbazing zie ik het vuurwerk ondanks de bomen best goed vanaf  ons deck. Maar wat mij betreft is het echte vuurwerk de honderden vuurvliegjes in onze achtertuin. De bomen lijken wel kerstbomen. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een schatje is Fiona, ze ziet er uit als een dametje met een eigen willetje.
Ik kan me voorstellen dat jullie moe waren 😀.
Temperaturen boven de 30 graden trek ik echt niet meer, ik word er sloom en beroerd van.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat een heerlijk weekend samen met de New Jersey familie. Fiona heeft zich opperbest vermaakt en voor Katja en Kevin was het vast fijn om een beetje uit te kunnen slapen.

Anoniem zei

Wel een druk maar ook heerlijk weekend met de familie. En Fiona vermaakt zich kostelijk zo te zien.Die gekleurde fonteintjes zijn zo leuk.
Fijne dag,
Wil

Anoniem zei

Wat een leuke foto’s weer! Jullie hebben een druk maar heel gezellig weekend met zijn allen!
Heerlijk dat Fiona zo van water houdt, en zo leuk die fonteintjes!
Fijne maandag
Carla

Marion2 zei

Intensief om steeds met zo'n kleintje bezig te zijn, maar jullie genieten er met
volle teugen van. Wat leuk dat Fiona nu ook begint te praten.

Petra zei

@Anja - Dat eigen willetje is er zeker! Ze roept "Mine!" bij alles. Het is op het moment echt warm, maar dat is niet ongewoon voor hier in juli en augustus.

@Petra - Het is voor hen echt een mini vakantie. Ik merk dat Katja erg terug verlangt naar dit gebied.

@Wil - Ja, die fonteintjes heb je tegenwoordig overal. Zo leuk voor kinderen, want het is hier zomers flink warm.

@Carla - Fiona is echt een waterratje.

@Marion - Het is inderdaad wel vermoeiend, maar we zullen weer alle tijd hebben om bij te komen.