Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 12, 2023

Over zwemmen en het maandelijkse happy hour

Ondanks dat ik het gevoel heb niet zo goed te hebben geslapen vindt Fitbit dat wel. Ik weet wel dat het niet accuraat is, maar toch kijk ik iedere ochtend even naar mijn slaapscore. 

Bij mijn ontbijt vandaag eet ik de overgebleven Perzische spinazie van gisteravond. Wat me gisteravond niet opviel is hoe zout die is. Ik hoef geen zout op mijn paddenstoelen te doen, dat is zeker. Ik eet ook vanochtend weer buiten. 

Na het eten doe ik vast wat cardio, maar Rick is vandaag vrij vroeg en ik heb pas 2000 stappen bijeen als we op pad gaan. Behalve onze koffies koop ik een nieuwe fles Detox bij Greenheart en dan kan de dag echt beginnen. 

Met dit mooie weer sleep ik mijn mini elliptische machine het deck op en doe daar het gros van mijn cardio op. Dan volgen tien minuten op de Scoop. Woensdag is mijn rustdag van gewichten en ik doe een HIIT routine. Oef, dat is ook pittig en na vijftien minuten val ik er bijna bij neer. Duidelijk is het goed om af te wisselen. 

Nadat ik even koffie heb gedronken en  me opgefrist heb ga ik naar Whole Foods. Daar koop ik zalm en ingredienten voor ons avondmaal. Verder maak ik bloemenfoto's en probeer de bloemen eens van onderen te fotograferen. Dat is niet makkelijk!
Altijd even koffiepauze na het sporten





Als ik aan lunch begin te denken realiseer ik me dat ik vanavond niet eens thuis zal eten. Morgenavond ook niet, maar dat is geen probleem. Ik eet een van de moten zalm als lunch en maak er een salade bij waarvan ik morgen ook nog kan eten. Heerlijk!

Omdat het alweer boven de dertig graden is wil ik vroeg gaan zwemmen. Bij het zwembad zie ik Lorraine en zij heeft een stoel voor mij onder een parasol. Ze heeft de lifeguards meteen bij aankomst gezegd de muziek zachter te zetten. Wat een verademing is dat!

Na wat praten gaan we onze baantjes trekken. Ik doe er veertig en zo is mijn vijftiende kilometer gezwommen. Het is altijd gezellig met Lorraine. Als zij tegen drieen vertrekt "ren" ik nog tien baantjes. 

Vandaag en morgen wordt het echt warm, al haalt het niet bij ten zuiden van ons

Rick komt rond vier uur ook even afkoelen en dan lopen we samen naar huis. Daar maak ik me klaar voor het maandelijkse happy hour met mijn vriendinnen. Vandaag is het bij Bear Branch Tavern waar ik een tafel buiten op hun terras heb gereserveerd. 

We zijn vandaag met zijn zessen en dat is eigenlijk wel zo leuk. Een grote opkomst heeft zijn charme, maar met zes of minder zijn er geen groepjes. Ik vind het altijd weer leuk hoe gevarieerd de gespreksonderwerpen zijn. 

Vanavond komen boeken ter sprake, want er zijn een aantal die meedoen met boekenclubs. Ik weet niet of het komt omdat ik vroeger op het gymnasium zoveel boeken verplicht moest lezen, maar zo'n boekenclub is niets voor mij. Lezen moet leuk zijn en gedwongen lezen vind ik vreselijk. 

Verder hebben we het over vreemde talen. Maria en Sara doen beiden Spaans op Duolingo, maar zijn niet tevreden met hun vorderingen. Kirsten en ik spreken als enigen meerdere talen en ik ben er van overtuigd dat dat het makkelijker maakt een nieuwe taal op te pakken. 

Daarover gesproken, ik ben bijna aan het einde van mijn Arabische cursus. Ik weet niet hoeveel het me gaat helpen, maar het blijft een leuke puzzel. In ieder geval kan ik zeggen dat de kraan in de keuken niet werkt. Mijn Libanese buren vinden dat hilarisch.

Net na zevenen nemen we afscheid en ik rijd met Maria mee naar huis. Het was weer zo gezellig. Nu moet ik bedenken waar we volgende maand heen gaan. Dat is altijd best moeilijk. Herhaal ik een restaurant of gaan we iets nieuws proberen? Ik kom er wel uit. 

4 reacties:

Anja L. zei

En je kunt nu waarschijnlijk in het Arabisch zeggen dat de jongen een appel eet 😀. Ik vind Duolingo grappig om een taal te leren maar er zitten vreemde zinnen bij.
Ik lees heel graag maar zal ook geen lid worden van een boekenclub want ik heb ook een hekel aan verplicht boeken lezen.
Fijn dat Lorraine een stoel voor je had vrij gehouden, met die temperatuur is schaduw wel nodig.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Ik doe ook Spaans op Duolingo maar heb ook Spaanse les gehad. Dat maakt het iets makkelijker. Alhoewel het Spaans van de les het Spaans uit Spanje is en Duolingo uit midden en zuid Amerika. Dat maakt dat sommige woorden anders zijn.

Boeken lezen doe ik ook alleen als ik er zin in heb. Inderdaad op school teveel verplicht moeten lezen.

De happy hour met een klein groepje lijkt mij ook leuker.

Anoniem zei

Wat een aparte foto’s, die bloemen vanaf de onderkant gefotografeerd… je brengt me op een idee,ik ga t ook eens proberen op die manier. Gebruik je een macrolens?
Gezellig, en lekker weer, de happy hour!
Fijne vrijdag
Carla

Petra zei

@Anja - Gek genoeg is het in het Arabisch okra, ha ha.

@Petra - Ik vind het moeilijk het juiste niveau te vinden op Duolingo met Spaans, ik heb ook les gehad en het begin is veel te makkelijk.

@Carla - Nee, ik gebruik gewoon mijn telefoon.