Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 28, 2023

Dag 2 Kopenhagen: Over een schoondochter erbij

We worden tegen achten wakker en Rick gaat naar de overkant om Starbucks koffie te halen. Ik drink er wat van tijdens het aankleden, maar de koffie hier in het hotel is veel lekkerder. Ik heb liever een americano daarvan. 

Als we presentabel zijn gaan we naar beneden voor het ontbijt. Het buffet is hier zo lekker! Rick en ik dwingen onszelf het vandaag tot een (vrij vol dat wel) bord te beperken. Intussen proberen we uit te vinden wat er met de bagage aan de hand is. 


Weer een sms zonder verdere informatie liet ons weten dat de tassen door SAS in ontvangst zijn genomen en dat ze bezorgd zullen worden. Rick heeft helemaal geen zin om andere kleding te gaan kopen. Hij neemt een taxi naar het vliegveld om het allemaal uit te vogelen en hopelijk zelf de koffers mee te krijgen.

Natuurlijk zijn de tassen al weg en zullen vanmiddag bezorgd worden (terwijl we meerdere keren hebben laten weten dat we een bruiloft hebben). Rick krijgt ze zover dat ze zeggen eraan te werken om de spullen rond het middaguur te bezorgen. Dat is natuurlijk te krap qua tijd om daarop te rekenen. 

Terwijl Rick dit allemaal doet ga ik op zoek naar een opticien (dank voor de suggesties!). Eerst kom ik bij een brillenwinkel waar ze niets voor contactlenzen hebben. Gelukkig kan de aardige verkoopster me naar Optiker Frandsen doorverwijzen en daar hebben ze de vloeistof! Hallelujah!!




Rick neemt een taxi direct van het vliegveld naar Magasin en Kai en ik lopen daar ook heen. De mannen gaan naar de mannenafdeling en ik ga bij de dames kijken of er iets van mijn gade is. Dat valt niet mee, want alles is nogal somber winters. Gelukkig vind ik een fleurig broekpak van Max Mara dat ook nog eens halve prijs is.

Op naar de schoenen, ook hier is weinig luchtigs te vinden, maar in de uitverkoop zie ik een paar sandalen, die leuk zijn en redelijk makkelijk lopen. Ze zijn niet helemaal plat, maar hebben ook geen hakken. Perfect dus!

De mannen zijn intussen ook goed geslaagd. We nemen een taxi terug en die zet Kai eerst bij hun AirBnB af. Dan brengt de chauffeur ons naar het hotel. Het is inmiddels tien over half een en nog geen bagage te bekennen. Ik ben blij dat we een alternatief hebben kunnen vinden!

Rick en Kai gaan de ceremonie streamen en daarvoor hebben ze driepoot nodig. Die zit natuurlijk ook in Ricks koffer. We gaan naar Foto/C en daar hebben ze precies de driepoot, die Rick zoekt. Rick is de hele dag al een brok zenuwen, dus gelukkig is dat ook gelukt.

We lopen naar hetzelfde smorrebrod winkeltje als gisteren en nemen de boterhammen mee terug naar het hotel. Ik heb er een met frikadeller en een met garnalen, Rick ook frikadeller en de salami. 

De tijd vliegt en we verkleden ons en frissen ons op. Als Rick net zijn nieuwe broek en overhemd aanheeft gaat de telefoon. De bagage is er! Ik heb geen tijd meer om me te verkleden, maar Rick kan nog net zijn overhemd en jasje uit de koffer vissen. Het vanochtend gekochte overhemd zit hem te strak. 

Dan banen we ons snel een weg naar het Raadhus waar we het bruidspaar al zien staan. Raquels moeder en vriendin Marjolaine zijn er ook. Raquel ziet er prachtig uit in haar lange gebroken witte jurk en Kai is zeer knap in zijn pak en vlinderdas.  

De fotografe komt op ons af en ze maakt alvast wat foto's in de mooie hoofdzaal van het stadhuis. Om stipt tien voor half drie worden we opgehaald en naar de schitterende historische trouwzaal gebracht. 













Rick heeft het streamen goed opgezet en daardoor kunnen de rest van ons gezin en Ricks en mijn zussen en andere familie ook meekijken. Aan Raquels kant kijken haar grootouders, vader en stiefvader mee. Zo zijn er toch meer mensen bij dan alleen ons kleine groepje. 

Jammer genoeg spreekt de trouwambtenaar nogal zacht. Zelfs wij in de zaal hebben moeite haar te horen. Maar de belangrijkste momenten, het ja woord en de ringen zijn duidelijk en Kai en Raquel zo gelukkig! Ik krijg er tranen van in mijn ogen als Raquel het ook te kwaad krijgt.

Aan het einde van de ceremonie mogen we allemaal als getuigen de trouwdocumenten ondertekenen. En nu is het dus Mr. & Mrs. Kai en Raquel. Wij zijn dolblij met onze lieve schoondochter! Kai had zich geen betere vrouw kunnen wensen. 




We gaan nog even naar buiten voor meer foto's en dan gaat het bruidspaar met de fotografe mee voor foto's op verschillende plekken. Ik had ook willen gaan om mijn eigen foto's te maken, maar de nieuwe schoenen, die er comfortabel uitzagen, zijn dat allerminst. Mijn voeten staan in brand!





We gaan dus terug naar het hotel waar ik mijn voeten wat rust geef, want we gaan straks naar Tivoli. Gelukkig kan ik nu andere schoenen aan, want mijn sportschoenen heb ik ook wel gezien. 

Rick heeft zijn leesbril bij Magasin laten liggen en gaat terug om te kijken of die gevonden is. Ik heb geen puf mee te gaan en schrijf alvast een stuk van dit blog. Rick belt helemaal blij dat hij zijn bril heeft gevonden en we treffen elkaar op het Raadhusplein.


Daar gaan we op zoek naar een tentje om wat te drinken, maar dat duurt te lang. Kai nodigt ons uit om champagne te komen drinken. We halen onze meegebrachte cadeautjes op (zo blij dat die er nu zijn!) en lopen naar de AirBnB. 

Daar schenkt Kai champagne in en we klinken op het bruidspaar. Dan maken Kai en Raquel hun cadeautjes open. Er zijn zonnebrillen met Mr. en Mrs. erop en Mr. en Mrs. schorten met established 2023 erop. Verder hebben we een fotoalbum mee waar ze ook heel blij mee zijn. 





De ringen

De tijd gaat heel snel en we hebben geen tijd om voor het eten naar Tivoli te gaan. We zijn zelfs een kwartier te laat voor onze reservering bij Vaekst. Dat blijkt een heerlijk restaurant te zijn! We krijgen een amuse bouche met lekkere groente en saus. 


Vijf van ons bestellen het menu met St. Jacobsschelpen als voorafje en de heek als hoofdgerecht. Rick heeft de biefstuk als hoofdgerecht. Het is allemaal werkelijk voortreffelijk! De bediening is ook heel vriendelijk.

Het gesprek aan tafel is ondanks dat Carmen geen Engels spreekt en Rick geen Frans heel gezellig. We hebben het over verschillende talen en proberen het eten voor Carmen te vertalen. Het dessert is een sorbet met een heerlijke creme. 

Terwijl we dat eten komt de ober ons met veel verontschuldigingen vertellen dat de groep met een reservering voor onze tafel er bijna is. We rekenen dus snel af en dat betekent dat Kai en Raquel helaas niet de dingen, die ze voor elkaar hadden geschreven en niet tijdens de huwelijksvoltrekking konden zeggen, nu tijdens het dessert kunnen zeggen. Hopelijk komt er morgen een gelegenheid. 



Het is al negen uur en ik ben eigenlijk op, maar we gaan toch nog even naar Tivoli. Daar is een groot concert gaande waar Raquel vooral erg in geinteresseerd is. Helaas heb ik mijn limiet bereikt en we bijven maar een half uur. 

Mijn voeten doen zoveel pijn dat ik terug naar het hotel strompel. Hopelijk gaat dat morgen geen problemen opleveren. Het was een prachtige middag en het bruidspaar is zo intens gelukkig! We zijn zo blij dat we erbij konden zijn! 











Nu alle bagage er is kunnen we de komende paar dagen eindelijk echt genieten. We probeerden dat wel, maar echt ontspannen waren we toch niet. En nu hebben we er officieel een dochter bij en zijn heel blij met haar!

21 reacties:

Sonja zei

Wat een fantastische dag, een prachtig bruidspaar! Geniet en relax de komende dagen.

Petr@ zei

Fijn dat jullie nu kunnen ontspannen. Ik voelde gewoon jullie stress met alles wat nog gekocht moest worden en vond het zo sneu voor jullie.
De prachtige huwelijksvoltrekking en het samen zijn er na heeft alles vast meer dan goed gemaakt. Kai en Raquel zien er zo gelukkig uit samen, de liefde spat van de foto's af.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met het huwelijk van Kai en Raquel.Ze zien er prachtig uit. Nu nog een paar dagen genieten en bijkomen van de stress van de laatste dagen.
Fijn weekend.
Wil

Anoniem zei

Wat een mooie dag is het geworden. Ook het weer werkte mee zo te zien en wat een gelukkig koppel . Van harte gefeliciteerd en nog fijne dagen samen daar. Sally

Anoniem zei

Gefeliciteerd met het huwelijk! Wat mooi dat na Katja ook Kai zo gelukkig is en een eigen gezin vormt. Nu Saskia nog en dan is het compleet. Jullie hebben het goed gedaan met alle kinderen! Wat ontzettend balen van die koffers, dat is zo stressvol. Knap dat jullie er toch nog het beste van wisten te maken. En fijn dat jullie er wel bij waren voor Kai op zijn trouwdag. Ik heb het denk ik gemist, maar waarom trouwden ze in Kopenhagen?

Anja L. zei

Gelukkig kwamen de koffers toch nog binnen!
Wat zagen Kai en Raquel er mooi en gelukkig uit. Mooi dat jullie het konden streamen zodat meer familieleden het konden volgen. Jammer dat je te moe voor Tivoli was, wij zijn er in de winter geweest maar ik vond het een mooi park.
Ik hoop dat je voeten vandaag weer beter voelen.
Veel plezier vandaag.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met het huwelijk van Kai en Raquel! Wat zagen ze er prachtig uit! Een heel mooi bruidspaar.
Jullie hebben, ondanks de zorgen over de koffers, een fantastische dag gehad.
Nog veel plezier daar de komende dagen!
Groetjes
Carla

Anja zei

Fijn dat de koffers er zijn.
Kai en Raquel zagen er prachtig uit!
Geniet van de komende dagen.

Petra zei

@Sonja - gaan we doen

Petra zei

@Petra - het was jammer dat die stress er was, maar het was het helemaal waard om erbij te kunnen zijn.

Petra zei

@Wil - Dank je wel!

Petra zei

@Sally - Dank je!

Petra zei

@Anoniem -Denemarken is het makkelijkst als het om trouwen met meerdere nationaliteiten gaat.

Marion2 zei

Van harte gefeliciteerd met het huwelijk van Kai en Raquel! En ook wens ik het bruidspaar heel veel geluk! Wat zagen ze er mooi uit. Mooie foto’s ook. Wat een goed gevoel moet het geven jullie zoon zo gelukkig te zien.
Geniet van deze mooie dagen!

Petra zei

@Anja - we gaan vanavond weer

Petra zei

@Anja - we gaan vanavond weer

Petra zei

@Carla - Dank je wel

Petra zei

@Anja - Doen we!

BiancaMA zei

Gefeliciteerd met de bruiloft, wat een mooie plaatje waren ze.
Heel mooi boeket had ze ook.
Geniet nog van jullie tijd daar!

Petra zei

@Bianca - Het was een heel mooie ceremonie

Gera zei

Van harte gefeliciteerd Petra en Rick met het huwelijk van Kai en Raquel, natuurlijk ook de felicitaties voor het bruidspaar!