Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 20, 2023

Over donderdag

Rick moet vroeg naar kantoor en neemt om kwart voor acht afscheid. Ik begin na mijn ontbijt dat ik buiten opeet meteen aan mijn sporten. 

Vandaag zou ik naar personal training gegaan zijn ware het niet dat Sharon zich nog steeds niet optimaal voelt. Dat betekent dat ik mijn bovenlichaam krachttraining met de app moet doen. Dat is prima en na zo'n twintig minuten is alles getraind.

Tijd om mezelf op een nitro brew te trakteren. De Starbucks drive thru is niet druk en al gauw heb ik mijn drankje in handen. Dan rijd ik naar het centrum van Vienna. 

Daar maak ik de nodige foto's, vooral van bloemen. Bij Greenheart koop ik een fles Detox. Daarna wandel ik een stuk op het W&OD pad. Het is flink druk zo op een donderdagochtend. Heel irritant is dat de fietsers hier geen rekening met wandelaars houden. 

Er komen twee fietsers op me af en eentje haalt mij van achteren zonder aankondiging in wat bijna een niet zo fijn ongeluk veroorzaakt. Er staan grote borden dat ze moeten aankondigen als ze langs wandelaars willen en snelheid minderen. Die worden kennelijk niet gelezen. 







De rest van de ochtend speel ik met Orion en doe mijn woordspelletjes e.d. Orion kwam met een virus uit de kennel. Hij nieste heel veel en hoestte af en toe. Gelukkig is het nu beduidend beter. Ik las dat zulke dingen bijna niet te voorkomen zijn. Het is als een verkoudheid bij ons. 

Als lunch maak ik de komkommer, tomaat, abrikoos en pruimen op en trek een blikje sardientjes open. Het smaakt me weer goed. Volgende week zijn we maar een paar dagen thuis, anders zou ik dat alles dit weekend weer kopen.

Na het eten maak ik me klaar voor het zwembad. Als ik de garage uitloop komt Lorraine ook net naar buiten. We lopen samen naar de overkant. De banen komen al snel vrij en we doen onze zwemroutines. Ik heb mijn kilometer er sneller opzitten dan Lorraine. 

We praten nog wat en dan gaat Lorraine naar huis. Ik doe mijn Duolingo lessen en iedere kinderpauze ga ik even afkoelen in het water. Zo is het al snel half vijf en ik ga huiswaarts.

Daar neem ik een douche en was mijn haar. Het grondwater hier is nu zo warm dat ik geen warm water aan hoef te zetten in de douche. Dat gebeurt meestal halverwege de zomer en is de reden dat ik altijd ijs in mijn drinkwater heb. Anders is het gewoon warm. 

Rick belt dat hij op zijn weg terug is. Chuck en Christine zijn in New Mexico, dus er is vanavond geen happy hour. Als Rick thuiskomt besluiten we aan de bar van Bonaroti te gaan eten. De eigenaar, Sergio, kennen we al jaren en we worden dan ook vriendelijk begroet door de anders nogal norse Italiaan. 

Het is gezellig druk in de bar, maar we vinden nog twee stoelen. Dara herkent ons ook en zorgt goed voor ons. Ik bestel een verfrissende Aperol Spritz en Rick een margarita. We hebben beiden de gerookte zalm en Rick ook rosbief rolletjes met mozzarella. Ik geniet van de heerlijk Zuppa di Michelangelo, bouillon met spinazie, ei en Parmezaanse kaas. 

We zijn allebei heel erg moe. Gelukkig wordt morgen voor Rick een minder drukke dag. Dat scheelt ook voor mij, want als hij zo vroeg opstaat word ik toch wakker en heb zo niet voldoende slaap. En nu ga ik voor een zeurende hond zorgen. 

12 reacties:

Reny zei

Zo irritant, die fietsers die met grote snelheid inhalen zonder "aankondiging".
In het weekend fietsen hier grote groepen wielrenners (heuvelachtig Limburg), die houden ook nergens rekening mee én hebben niet eens een fietsbel!

Nog 1 dag en dan lekker weekend. Geniet ervan.

Anja L. zei

Sommige fietsers rijden echt asociaal, ik denk dat dat overal gebeurd.
Onze katten kwamen ook vaak met een soort verkoudheid uit het pension, ondanks de inentingen.
Wanneer vertrekken jullie nu naar Denemarken?
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Sneu voor Orion, idd komt dit vaker voor ondanks alle inentingen, juist tegen niesszietke, die je vaak vaak verplicht moet hebben alvorens je je huisdier kunt boarden. En goed van je dat je blijft zwemmen. Ik probeer ook m’n oefeningen in t water te doen nu maar ben minder trouw ;-) Geniet alvast van je weekend, Gr Sally

Marion2 zei

Wat goed van die borden voor fietsers. Ze zouden hier ook niet misstaan ;). Ik vind de supersnelle elektrische fietsen een plaag: ze gaan minstens zo hard als een brommer, je hoort ze niet aankomen, schieten overal doorheen en het is moeilijk in te schatten hoe snel ze er zijn. Er gebeuren dan ook veel ongelukken mee.

Douchewater dat vanzelf al warm is, daar heb ik nooit eerder van gehoord. Bizar, zeg.
Wij hebben wat ze een Hollandse zomer noemen: rond de 20 graden en geregeld een bui.

Vervelend dat Orion verkouden uit het hondenpension is gekomen. Is het afgezien daarvan goed bevallen?

Anoniem zei

Heel vervelend ja, die fietsers die je bijna omver rijden..je schrikt je een hoedje ….
Wat bijzonder, dat je douchewater vanzelf warm is….
Wij hebben vandaag gehoord dat ons tweede kleinkind op komst een meisje is…leuk he! En tot nu toe gaat alles goed gelukkig
Heerlijk vooruitzicht voor jullie, de bruiloft van jullie zoon!
Fijne vrijdag
Carla

Petr@ zei

Nou maar hopen dat je niet verkouden wordt via Orion (weet helemaal niet of dat kan van hond op mens en vice versa).

Mijn kraanwater wordt in de zomer ook nooit echt lekker koud dus ik heb altijd een fles in de koelkast staan.

Petra zei

@Reny - hier heeft vrijwel niemand een fietsbel. Ze roepen "on your left" als ze het goed doen

Petra zei

@Anja - we gaan dinsdagavond.

Petra zei

@Sally - kennelijk is dat virus niet tegen te houden.

Petra zei

@Marion - Ja, het is goed bevallen, we gaan het met de feestdagen weer doen.

Petra zei

@Carla - wat super leuk! Gefeliciteerd!

Petra zei

@Petra - Ik heb daar ook aan gedacht, maar ik denk het niet anders waren Rick en ik allang verkouden geweest.