Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 11, 2023

Over een mooie dinsdag

Om kwart over zeven heb ik mijn bed wel gezien. Beneden tref ik Rick en Orion en de koffie staat al klaar. Net als gisteren is het een aangename temperatuur met lage luchtvochtigheid, heerlijk weer dus om buiten te eten. 

Daarna doe ik alvast wat cardio en heb bijna de helft van mijn stappen bijeen als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Daar zijn ze weer eens vergeten kaneel op mijn nitro brew te strooien. Etiketten lezen is kennelijk een kunst. 

Rick heeft de komende dagen een training, die voor de coronatijd in Las Vegas werd gehouden. Ik ging dan meestal mee. We hopen beiden dat die in persoon trainingen en conferenties weer terug zullen komen. 

Als ik 7500 stappen bijeen heb zet ik mijn gewichtentraining app aan. Vandaag is het onderlichaam aan de beurt en ik gebruik overal tien pond dumb bells voor. Ik heb 12 pond besteld en ik ga proberen die te gebruiken als ze arriveren. 


Om kwart voor elf heb ik een afspraak met mijn oogarts voor de jaarlijkse controle. Alles is helemaal goed met mijn ogen, gelukkig. Alleen moet de sterkte van mijn contactlenzen iets aangepast worden. Ik baal daar wel van, want ik heb net nieuwe met de oude sterkte. Enfin, die kunnen dan als reserve lenzen dienen. 

Bij Whole Food haal ik een paar kleinigheden en neem $25 op, zodat ik geld voor fooien heb. In het tuintje ernaast maak ik wat bloemenfoto's. De bovenste wordt mijn themafoto.


De donkerblauwe nagellak op mijn teennagels ziet er vreselijk uit. Misschien door het zwemmen is veel eraf gegaan. Juist in de zomer wil ik nette teennagels hebben. Ik ga naar Pro Nails 3 en laat er goudkleurige nagellak op doen. Met een lichtere kleur is het minder opvallend als er wat af gaat. 

Om tien voor half een ben ik weer thuis, precies op tijd om samen met Rick te lunchen. Hij heeft net pauze. Ik maak weer een regenboogkleurig bord met groente en fruit, alleen blauw ontbreekt nog. Verder heb ik een paar bloemkoolbrood sneetjes met brie en wat stukjes Goudse kaas. Heerlijk allemaal!

Na het eten maak ik me klaar voor het zwembad. Daar aangekomen staat de muziek weer keihard en ik vraag of ze het wat zachter kunnen zetten. Dat beloven ze te doen, maar het is niet te merken. Gelukkig heb ik nu oordopjes en die werken goed (dank je voor de tip, Anja, dat ik er nooit eerder aan gedacht heb!). 

Qua zwemmen trek ik twee keer twintig baantjes tijdens de kinderpauzes. Verder doe ik veel Duolingo Arabische lessen en lees zowaar wat in mijn boek. De middag gaat snel voorbij en tegen half vijf loop ik terug naar huis. 

Rick is naar zijn favoriete mannenkledingzaak om kleding voor Kai's bruiloft uit te zoeken. Hij stuurt mij foto's van de jasjes, die hij het leukst vindt. Het wordt een blauw geruite blazer, een donkerblauw overhemd met een zilverkleurige das. Het ziet er goed uit. Ik heb mijn jurk al gevonden, gewoon op Amazon.com. 

We laten ons avondeten bezorgen van Sheesh Grill. Zij hebben een heerlijke zalm kabob met spinazie en salade. Rick heeft gyro vlees en een biefstuk kabob met dezelfde smakelijke spinazie en salade. 

Tijd voor Jeopardy en dan andere shows. Ik heb alweer een tijdje geen Nederlandse programma's gekeken. Zijn er nog nieuwe of komen die pas weer in de herfst? 

6 reacties:

Reny zei

Gisteren is de nieuwe serie "B&B vol liefde" weer begonnen, dat vind ik een heerlijk programma om naar te kijken.

Vanaf 15 augustus start het nieuwe seizoen van "we zijn er bijna".
Boer zoekt vrouw start pas op 17 september.

Fijne dag!

Anoniem zei

Hoi Petra,

Momenteel is er bij de npo 1 de serie de droom van de jeugd te zien op de woensdagavond. in de serie staat het leven centraal van een familie vanaf de jaren 60 tot en met heden. De serie is realistisch en is een aanrader.

Groetjes,
Susan

Anja L. zei

Fijn dat alles goed was bij de oogarts.
Afgebladderde nagels zien er zo onverzorgd uit, gelukkig kon je snel terecht bij de nagelsalon.
Gelukkig helpen de oordopjes😀.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Hopelijk gaan de trainingen van Rick zo nu en dan weer op locatie zijn. Dat soort reisjes zijn altijd leuk, ook voor jou.

Belachelijk eigenlijk dat jij oordopjes in moet doen bij het zwembad maar gelukkig werkt het wel voor je.

Anoniem zei

Fijn dat je weer je baantjes hebt kunnen zwemmen. Wel irritant die luide muziek, maar oordopjes zijn dan een uitkomst.
En wat een leuk vooruitzicht, de trouwerij van Kai en Raquel! Prettig om alvast jullie kleding uitgezocht te hebben.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Ik ga eens kijken naar die B&B VOl Liefde, die ken ik nog niet volgens mij.

@Susan - Dat klinkt ook interessant, bedankt voor de tip.

@Anja - Vandaag gelukkig niet nodig gehad, maar grote verbetering ermee!

@Petra - Ik vind het ook belachelijk en hopelijk wordt het bij de volgende vergadering besproken.

@Carla - Over een paar weken zullen ze getrouwd zijn, een vreemde gedachte. Met Katja was het meer dan een jaar het een na het andere regelen en nu hoeven we enkel te verschijnen.