Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 07, 2023

Over een fijne vrijdag

Er daagt weer een flink warme dag en ik vind het prima. Ik maak mijn ontbijt en eet dat buiten op. Daarna ren ik op de plaats op het deck tot Rick klaar is om Vienna in te gaan. 

Na onze koffies van Starbucks te hebben gehaald rijden we naar de paarse glasbak. Rick is blij met Kevin, want die heeft allerlei biertjes gedronken, die Rick nog van feestjes had, maar die Rick zelf niet drinkt. 

Als laatste loop ik Greenheart binnen voor een nieuwe fles groentensap. Er staat een bankje naast de winkel dat ik volgens mij al gezien heb. Ik vind het echt mooi beschilderd en maak er nog een foto van. 



Thuis gaat Rick aan het werk en ik doe de rest van mijn cardio. Daarna is het tijd voor onderlichaam krachttraining. Ik kies vandaag degene voor gevorderden en doe die met tien pond gewichten. Oef, het is pittig! Als afsluiting doe ik een stretchroutine van tien minuten. 

Na wat Duolingo lessen besluit ik naar een van de bloementuinen te lopen en op zoek te gaan naar mijn themafoto. Die vind ik van oranje gestippelde bloemen, ook wel een luipaard iris genoemd hier. Ik zie weer donkere wolken in de verte, maar niets dichtbij. 



De vele foto's van Fiona het afgelopen weekend zijn leuk om op onze Echo Show te zetten. Het zijn er heel wat en ik kan maar tien foto's tegelijk opladen. Net na twaalven ben ik klaar en dan kondigt Rick aan dat hij zijn lunch gaat bestellen. 

Mijn lunch heb ik al in huis, maar ik ga gezellig mee naar Cava om Ricks salade te halen. Dan besmeer ik twee bloemkoolbrood "sneetjes" met mijn heerlijke brie en heb daar mini komkommertjes en kersen bij. We eten gezellig aan de tafel op het deck. 

Niet veel later maak ik me klaar voor het zwembad waar ik net na enen binnenloop. De baan waar ik het liefst zwem is open en ik besluit er meteen gebruik van te maken. Na zo'n veertig minuten heb ik kilometer nummer elf erop zitten. 

De muziek staat weer hard, ondanks dat Lorraine ze gevraagd heeft het zachter te zetten. Ik heb geen zin om die vervelende oude vrouw te zijn vandaag. Ik ben eigenlijk blij dat ze het uitzetten als er onweersbuien in de buurt zijn. 

Om tien over drie wordt er inderdaad donder gehoord en het zwembad sluit voor drie kwartier. Als ik naar buiten kom zie ik Rick aan komen lopen. Hij heeft net het gras gemaaid en wilde een frisse duik nemen. Gelukkig lukt hem dat een uurtje later wel. 

Als Rick terugkomt van het zwembad besluiten we naar Harth te gaan voor ons avondeten. We hebben beiden zin in de tarte flambee. Rachel, de manager, herkent ons en komt vragen hoe het gaat. Ze nodigt ons uit om te komen brunchen en dat gaan we zondag doen. 

Het eten smaakt weer opperbest en de bediening is heel attent. Voor een hotel restaurant is dat echt wel bijzonder. Dit restaurant probeert ook klandizie van de lokale bevolking te krijgen. Vandaag is het terras ook open voor honden, maar er is er maar een. Helaas is zoiets niets voor Orion. 

Na het eten gaan we moe maar voldaan huiswaarts. Ik voel het wel dat ik bijna twee uur heb gesport. Het bevalt me wel al die activiteit. 

4 reacties:

Reny zei

Ik lag een paar dagen achter maar ben weer bij gelezen.

Ik kan me voorstellen dat het afscheid moeilijk was, jullie hebben het én heel fijn gehad en door de afstand kun je niet even snel langs gaan. Ik vind het zo jammer voor jullie dat alle kinderen ver weg wonen, zeker als er "dingen" spelen.

Gelukkig is het goed gegaan met Orion en zeker fijn dat hij weer thuis is.

De bloemenfoto's zijn wel heel erg mooi.

Maak er een mooi weekend van.
Wij hebben onze jaarlijkse "Celebrate Life" BBQ, het wordt hier 35 graden..........pfffff

Anja L. zei

Knap dat jij zoveel kan doen op een warme dag. Het wordt vandaag boven de dertig graden en dan krijg ik niks gedaan.
Vanochtend snel boodschappen doen en dan binnen blijven tot het wat afkoeld buiten.
Zo lekker dat je naar het zwembad kan maar jammer van de harde muziek, kun je geen oordopjes meenemen?
Fijn weekend.

Petr@ zei

Fijn hè dat sporten. Ik doe het voornamelijk in de sportschool, met name bij de huidige temperaturen. Binnen bij mij is het bijna net zo warm als buiten.

Vervelend dat nog steeds de muziek zo hard staat bij het zwembad

Petra zei

@Reny - Ja, als alles goed gaat is het makkelijker. Wij gaan zo naar een graduation party, ook 35 graden. Toch raken we er wel een beetje aan gewend als het weken zo blijft.

@Anja - We hebben natuurlijk wel airconditioning, zonder zou ik ook niet binnen willen sporten! Je brengt me op een idee, ik kan mijn oortjes meenemen en naar podcasts luisteren.

@Petra - De airconditioning in huis is op het moment hard nodig. Ik moet er niet aan denken deze temperaturen zonder te hebben!