Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 16, 2023

Over een rustig, maar ook weer niet weekend

Zaterdag

Rick staat om half acht op en een seconde later begint Alexa's wekker. Ik vind het ook wel fijn vroeg te zijn en volg Rick al snel. Na de nodige dierenverzorgingen gaan we aan onze boodschappen beginnen.

Uiteraard gaan we als eerste naar Starbucks voor ontbijt en koffie. Dan rijden we naar de paarse glasbak om ons lege glas erin te gooien. Daarna is de markt in Vienna aan de beurt. 

Deze week wil ik weer verse groente en fruit als lunch, maar ik besluit tot morgen te wachten om die te kopen. Deze markt is er dus voor foto's, vooral van de mooie bloemen. 






Bij Total Wine & More halen we onze al bestelde wijn en steken dan over naar de Giant daar voor wat kleinigheiden. 

Als laatste gaan we naar Trader Joe's. Hier vinden we behalve de heerlijke kazen ook varkenshaas en meer van de garnalenburgers voor het avondeten. 

Het is bewolkt, maar warm weer. Het onweer van gisteravond heeft nogal wat rotzooi in de tuin en op het deck gemaakt. Rick gaat dat opruimen en ik ga aan mijn sportroutine. 

Na wat cardio doe ik een armen, schouders, borstspieren en rugspieren krachttraining. Na twintig minuten zijn al die spieren ruimschoots aan bod gekomen. Na een stretchroutine van zo'n tien minuten vind ik dat ik genoeg bezig ben geweest. 

Al snel is het tijd om aan het middageten te gaan denken. Voor mij wordt dat een poke bowl van Poki DC en Rick houdt het bij zijn favoriete salade van Cava. Terwijl we eten komt de zon eindelijk door. 

Dat betekent dat we naar het zwembad gaan. Daar is het druk, maar we verplaatsen een parasol zodat we twee stoelen in de schaduw kunnen hebben. Het water voelt heerlijk koel en ik "ren" meteen tien baantjes en bij de volgende kinderpauze nog eens. 

Rick is aangestoken door mijn enthousiasme over de fitness apps. Hij zet er een paar op zijn telefoon en gaat naar huis om een van de routines te doen. Daarna maait Rick het gras voor het huis en komt terug naar het zwembad. 

Hij vond de korte routine een uitdaging en hopelijk leuk genoeg om vaker te doen. Rick wandelt wel iedere dag meer dan 7000 stappen, maar hij heeft meer nodig qua cardio en ook krachttraining. 

Terwijl Rick weg is zwem ik twintig baantjes en dan zit kilometer nummer negentien erop. We blijven tot kwart voor vijf van het zwembad genieten en lopen dan huiswaarts. 

Vanavond hebben we enorme zin in Ethiopisch eten. We gaan ervoor naar Meaza. Dit restaurant bestaat al heel lang en de vrouwelijke chef en eigenaar naar wie het restaurant is genoemd is ontzettend goed. We bestellen meer dan we op kunnen, want we willen een aantal vleesgerechten proberen. 

Toch blijft er minder achter dan we hadden gedacht. We hebben zeker onze buikjes rond gegeten! Al die kruiden en verschillende smaken zijn zo lekker. Het is iedere keer weer leuk om te doen met de injera als bestek. 

Moe en voldaan rijden we naar huis. Nu is het afwachten of de zware onweersbuien in de omgeving ons ook gaan bereiken vannacht. 

Zondag

Dit keer is het bij achten als we opstaan. Na Orions wandeling gaan we linea recta naar Starbucks. Voor mijn ontbijt bestel ik voor de verandering boerenkool  en champignons egg bites. 

Bij H Mart haal ik enoki paddenstoelen en beukenzwammen. Daarna steken we over naar de Mosaic District markt. Het regent wat en gelukkig heeft Rick altijd een paraplu en regenjas in zijn auto. De markt is er niet minder druk om. 

Natuurlijk maak ik hier ook bloemen foto's en opeens moet ik aan de bloemenmarkt in Amsterdam denken. De prijzen hier zijn zeker drie keer hoger. Onze "buit" bestaat vandaag uit enorme knalrode tomaten, abrikozen, pruimpjes en natuurlijk paddenstoelen. Dat gaan weer lekker zomerse lunches worden de komende week. 











Op weg naar huis stopt Rick opeens. Er staat een moederhert met een Bambi en het kleintje drinkt bij haar. Zo schattig! Ze lijken ons niet eens op te merken. 



Thuis moet ik aan sporten geloven en Rick doet mee met zijn app. De mijne met 12 lbs gewichten duurt 22 minuten en dat vliegt eigenlijk voorbij. Na afloop gebruik ik mijn "stretching exercises" app om te rekken en strekken. Het voelt allemaal goed. 

Het blijft bewolkt en we kleden ons in gewone kleding voor we op pad gaan voor de lunch. De temperatuur is wel warm, maar echt zwembad weer is het niet. 

Voor mij is lunch weer een poke bowl met veel groente en verse vis. Rick gaat compleet de andere kant op en haalt twee dubbele kaasburgers zonder broodje van de McDonald's drive thru. 

In plaats van het zwembad maken we een heel vochtige wandeling door de buurt. Het is nu wel warm genoeg om te zwemmen, maar ik heb geen tijd meer. Morgen ga ik er weer hard tegenaan. 

Tegen vieren gaan we naar de CMX bioscoop om Elemental te gaan kijken. We hebben kaartjes voor vijf voor half vijf. Althans dat denken we.

Als Rick zijn app scant zegt die dat er geen kaartjes zijn voor deze bioscoop. Het blijkt dat Rick kaartjes heeft voor een of andere bioscoop in Hollywood, Californie. Daar moeten we wel smakelijk om lachen! Het personeel is zo aardig! Rick kan terugbetaald worden via de app en wij krijgen gratis kaartjes voor deze bioscoop!

De film begint hier pas om vijf uur en niet tien voor half vijf zoals in Hollywood. Daardoor hebben we nog even tijd om een drankje te gaan drinken bij Rick's geliefde Yard House. Daar worden we als oude bekenden begroet. Ik heb een cocktail met vlierbloesem tonic, die lekker en niet zoet is. 

Dan nemen we plaats in de bioscoopzaal en bestellen een voorafje van popcorn met kip, garnalen en  calamari. Die is heel lekker, maar ik eet zo weinig mogelijk omdat alles behalve de popcorn gefrituurd is. 

Elemental is een heel leuke film. Iedere keer als ik een Pixar film kijk vraag ik me af hoe ze op de kleine details komen. Er gebeurt altijd wel wat dat ongewoon is. Tijdens onze cruise in 2018 leerden we veel over Pixar en het zijn die kleine dingen, die die films spannend maken. 

Het is al zeven uur als we de zaal uit lopen. We hebben trek, maar zijn ook heel moe. Jiwa Singapura ligt vlak naast CMX en we besluiten daar aan de bar te gaan eten. De bediening is werkelijk super, maar over het eten hebben we gemengde gevoelens. 

Mijn zalm voorafje is erg lekker, maar op het menu wordt nergens vermeld dat de bouillon heel erg pittig is. Mijn tong staat in brand! We eten beiden een viscake met makreel en gegrilde ansjovis. Die is erg lekker al is het mij wat te zout. 

Rick heeft een hoofdgerecht met kip met veel te veel bot erin en mijn verse "loempia" met groentes en champignons mist een saus. Later hoor ik dat ik die erbij had kunnen vragen, maar dat wist ik natuurlijk niet. Aan de bediening ligt het zeker niet, maar ik zie ons hier niet snel terugkeren. 

Toch was het een leuk uitje zo samen en een goede afsluiting van alweer een heerlijk weekend. Allemaal een heel fijne week gewenst!

3 reacties:

Petr@ zei

Leuk dat Rick ook de fitness app is gaan gebruiken. Hopelijk houdt hij het vol.

Haha, dat van de bioscoop herken ik. René had ooit kaartjes voor Amsterdam gekocht in plaats van Arnhem. Gelukkig was het niet uitverkocht en konden we gewoon gaan.

Anoniem zei

Wat schattig, die foto’s van het hert met kleintje!
Wat een heerlijk relaxed weekend hadden jullie. Hilarisch, dat Rick bioscoopkaartjes had voor een bioscoop aan de andere kant van de USA. Gelukkig konden jullie nog terecht.
Fijne maandag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - We zullen er nog lang over praten, ha ha.

@Carla - Nou, inderdaad, voor hetzelfde geld was er geen voorstelling meer die dag.