Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 24, 2023

Over de 25e kilometer gezwommen

Rick is op zijn door de weekse tijd het bed uit. Ik blijf tot kwart over zeven liggen. Dan maak ik ontbijt met heerlijke cantharellen, enoki paddentoelen en spinazie. Het is een bord vol, want ik moet het allemaal in twee dagen opeten. 

Het heeft vannacht weer geonweerd en alweer hingen onze zwemspullen op het deck. Die zijn dus doorweekt. Het is droog als we naar Starbucks gaan, maar volgens het weerbericht zal het bewolkt blijven. Ik hoop dus maar dat ik mezelf ertoe kan zetten mijn 25ste kilometer te zwemmen, mijn doel voor we naar Denemarken gaan. 

Nadat we onze koffies op hebben gehaald heeft Rick een zakentelefoontje en ik ga aan mijn cardio. Daarna doe ik een onderlichaam krachttraining van 25 minuten via mijn app. Ik sluit af met een stretchroutine. 

Dan neemt Rick afscheid en vertrekt naar kantoor. Ik ga op het deck zitten, want de temperatuur is zeer aangenaam. Ik kan enorm genieten van het "bos" om ons heen met de zingende vogels en spelende eekhoorns. Tot mijn genoegen laat de zon zich af en toe zien. 



Na Duolingo lessen en woordspelletjes te hebben gedaan loopt het tegen twaalven. Ik ga naar boven en pak alvast een heel aantal dingen in. We hebben morgen ook nog tijd, want onze vlucht zal pas laat in de middag vertrekken. 

Gisteren had ik opeens enorme zin in gazpacho. Bij Whole Foods hadden ze geen tomaten gazpacho, maar wel deze bieten versie. En ik moet zeggen, ik ben geen bieten fan, maar deze is heerlijk. Ik heb er bloemkoolbrood met kaas en mini komkommertjes bij. 

De zon is inmiddels meer te zien dan wolken, perfect dus om te gaan zwemmen. De banen zijn allemaal bezet, maar de rest van het zwembad is vrijwel leeg. Ik ga dan maar baantjes rennen en doe daar twintig van. Als mijn favoriete baan eindelijk vrij komt zwem ik nog eens een halve kilometer en zo zit mijn vijfentwintigste kilomer dit seizoen erop. 

De rest van de middag geniet ik van de leuke muziek, die voor de verandering op een normaal niveau staat. Halverwege de middag komt Maria en we praten even bij. Als Rick tegen vijven aankondigt op weg naar huis te zijn loop ik terug. 

We hebben gisteravond al hamburgers gekocht. Die van mij is met blauwe kaas en bacon, die van Rick met bourbon BBQ saus. Het duurt wel even voor de burgers genoeg gegrild zijn, maar dan smaakt het heerlijk met mini koolhydraatarme tortilla's en tomaat en ui. We hebben er komkommersalade bij. 

Rick gaat door met inpakken, maar ik ben moe en doe de rest morgen wel. Het is moeilijk te bedenken wat voor kleding mee te nemen. Zo te zien wordt het tussen de 18 en 20 graden en wij zijn 30 + graden gewend. Ik neem maar laagjes mee en een paraplu.

12 reacties:

Anja L. zei

Toch gelukt om 25km te zwemmen voor je naar Denemarken gaat, goed hoor.
Succes met inpakken.
Ik had gisteren slecht weer verwacht maar het was beter dan verwacht, ik ben lekker gaan fietsen en heb ook nog wat in de tuin kunnen werken voor er wat buien aankwamen.
Fijne dinsdag.

Sonja zei

Spannend het huwelijk van jullie zoon.
De temperatuur rond de 20 graden vind ik heerlijk.
Zijn jullie al eens in Denemarken geweest? Goede reis en heel veel plezier de komende tijd!

Petr@ zei

Mooi gehaald die 25 km voor vertrek!
Klinkt lekker, de bieten gazpacho. Ik vind een bietensalade ook altijd wel lekker.
Hopelijk valt het weer mee in Denemarken. Hier schijnt de zon ook meer dan vooraf voorspeld wordt.
Ik ga een dagje naar de sauna vandaag en dan is het wel fijn dat het niet te warm is buiten.
Alvast een goede reis gewenst!

Anja zei

Succes met inpakken en een goede reis naar Denemarken.

Anoniem zei

Heel verstandig dat je warmere kleding meeneemt. Het weer bij ons is praktisch hetzelfde als in Denemarken. Voelt redelijk fris hier.
Goeie reis.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Heerlijk, bietengazpacho. Bietencarpaccio vind ik zelf ook zo lekker.
Wat goed dat je de 25 km zwemmen gehaald hebt.
Hele goede reis gewenst !
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Hopelijk valt ons weer ook mee.

Petra zei

@Sonja - Ja, Rick heeft er zelfs op school gezeten. Voor mij wordt het de derde keer.

Petra zei

@Petra - Dank je!

Petra zei

@Anja - Dank je wel!

Petra zei

@Wil - en wij zijn hoge temperaturen gewend.

Petra zei

@Carla -! Dank je wel!