Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 17, 2023

Over maandag

En dan is het weer maandag. Rick staat zelfs om half zeven al op, maar dat is mij toch echt te vroeg. Kwart over zeven komt snel genoeg. Ik maak mijn gewoonlijke ontbijt en zie tot mijn spijt dat de beukenzwammen niet vers zijn. Gelukkig zijn er nog de enoki en maitake paddenstoelen. 

Na buiten te hebben gegeten doe ik alvast wat cardio. Intussen krijg ik een sms van Sharon dat zij verkouden is en dus de personal training vandaag afzegt. Daar ben ik wel blij om, want ik wil gezond en wel naar Denemarken vertrekken. 

Rick is al snel klaar om naar Starbucks te gaan. Met onze koffies spelen we nog even Pokemon Go, maar Rick heeft een drukke dag voor de boeg en wil voor negenen aan het werk. 

Na mijn luie zelf even streng toegesproken te hebben vind ik de zelfdiscipline om na mijn cardio meer dan een half uur gewichten te doen. Een sessie voor armen en schouders, een voor borst- en rugspieren en een voor buikspieren en zo zijn alle bovenlichaamspieren aan bod gekomen. Nog even wat strekken en het maandag sporten is gedaan. 

Voor het middageten ga ik nog even naar Whole Foods. Daar haal ik wat boodschappen en daarna wandel ik even langs de hoofdweg van Vienna. Ik dacht nog bankjes te kunnen zien, maar vind er geen. 


Voor de lunch maak ik een bord met komkommer, tomaat, abrikozen en pruimen. Ik geniet van die zomerse kleuren en smaken. Verder besmeer ik een paar sneetjes bloemkoolbrood met brie. Alles is even lekker. Rick heeft een soortgelijke lunch, maar dan met tortilla's in plaats van bloemkoolbrood.

Voor ik naar het zwembad ga neem ik wat foto's van bloemen in de tuin. De tijgerlelies bloeien enthousiast en de gladiolen ook. Alleen vallen die laatsten altijd om. Ik zie dat in andere tuinen ook. Zo jammer!





En dan is het tijd om mijn twintigste kilometer van dit seizoen te gaan zwemmen. Eerst word ik wat afgeleid door praten met een aantal vriendinnen, die ik maar weinig zie, maar dan zwem ik mijn veertig baantjes. 

Daarna ga ik af en toe nog even afkoelen in het water. Verder doe ik een heel aantal lessen Duolingo, zowel in het Deens als in het Arabisch. Helaas is het al heel snel kwart voor vier en sluit het zwembad voor een zwemteam wedstrijd. 

Thuis zijn de schoonmakers nog bezig en ik blijf even buiten zitten, zodat ik Orion niet aan het blaffen maak. Dat is maar goed ook, want als de ploeg vertrekt hoor ik dat Rick aan de telefoon is. Gelukkig was Orion stil.

Zo is de middag ook alweer voorbij. Voor ons avondeten grilt Rick varkenshaas en daar hebben we gegrilde asperges en bloemkoolpuree bij. Het is een lekker maal dat nog beter smaakt omdat we het buiten op het deck kunnen eten. 

Na al die beweging vandaag is het lekker om breinloze shows te gaan kijken. Ik wacht met smart op het nieuwe seizoen van Below Deck Down Under dat komende maandag begint. 

7 reacties:

Anja L. zei

Mijn gladiolen vallen ook om helaas. En ze groeien zo krom dat ik er geen versteviging bij kan zetten.
Je was weer behoorlijk actief hoor.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Goed van je om zelf te sporten nu de personal training uitviel. Fijn trouwens dat Sharon afzegde, je wil inderdaad liever niet verkouden op reis.
Ik ben ook door alle Below Deck seizoenen heen en wacht met smart op nieuwe.

Suus zei

Hoi, omdat ik niet kan inloggen, even zo.

Wat heerlijk dat je zo sport. Mag ik vragen welke apps gebruikt? Ik sport ook thuis en heb een machine voor m'n heupen. Maar ook allerlei attributen (gewichtjes etc). Doe jij die ook met een app?

Ik ben wel jaloers op je zwembad zo dichtbij.

Groetjes
,Suus

Petra zei

@Anja - ik heb geprobeerd ze vast te binden maar lukte niet.

Petra zei

@Petra - Ik vind het ook wel goed van mezelf, vroeger zag ik het als een vrije dag.

Petra zei

@Suus - de apps zijn van Leap Fitness. Ik gebruik de dumbbells app het meest. De stretching app is ook heel goed.

Petra zei

@Suus - de apps zijn van Leap Fitness. Ik gebruik de dumbbells app het meest. De stretching app is ook heel goed.