Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 04, 2023

Over 4 juli, de 147ste Onafhankelijkheidsdag

Als Alexa om half acht haar deuntje begint te spelen sta ik meteen op. Rick en Katja volgen niet veel later. Kevin is al beneden met Fiona, die netjes tot half zeven heeft geslapen. 

Ons oorspronkelijke plan was om crepes te halen van Crepe Amour, maar dat restaurant blijkt vandaag gesloten. Dan bestellen we maar eiergerechten van The Virginian. Rick en ik nemen Fiona mee, zodat haar ouders in alle rust kunnen douchen.

We beginnen bij Starbucks voor koffies en dan ren ik even de Giant binnen voor Propel waterflesjes met elektrolyten. Die vindt Katja ook lekker en daardoor ben ik door mijn voorraad heen. Als laatste halen we onze bestelling van The Virginian. 

De Benedict met zalm en spinazie, die Katja en ik eten, is heel lekker. Kevin heeft een typisch Amerikaas gerecht dat chipped beef in gravy op toast heet. Rick vindt zijn omelet lekker en Fiona doet zich tegoed aan pannenkoek en bacon. 

Na het ontbijt vertrekken we al snel naar Washington. Daar willen we de vele vlaggen zien en wat van de 4 juli sfeer meemaken. Waar kan dat beter dan in de hoofdstad van het land. 

Het verkeer naar de stad valt alles mee en dan zien we dat de weg naar onze gewoonlijke parkeergarage afgesloten is. Gelukkig kennen we dit gedeelte van de stad op ons duimpje en de garage dichtbij Freedom Plaza is open en beschikbaar. 

Dat is maar een korte wandeling naar het Witte Huis en het Old Executive Building. Er zijn allerlei protesten voor het Witte Huis. Met een kan ik het eens zijn, Biden moet een klimaatscrisis afkondigen. 

We maken de nodige foto's en wandelen dan naar de Mall. Daar moeten we door een tassencontrole en sommige dingen zijn afgesloten vanwege het vuurwerk. 





We lopen al een tijdje in de zon en vinden een aantal bomen met schaduw eronder. Hier is het een stuk koeler en Fiona kan lekker rennen. We hebben hier mooi zicht op het Washington Monument en Fiona is er zeer van onder de indruk. Het is dan ook wel een heel groot potlood voor zo'n klein meisje. 




Van hieruit lopen we naar het Tweede Wereldoorlog monument en wandelen daar even doorheen. Er is absoluut geen schaduw en Katja en Kevin willen Fiona niet in de fontein laten pootje baden. Dan komt ze er niet meer uit is de vrees. 







De weg naar het Lincoln Memorial heeft bomen aan weerszijden en biedt veel schaduw. We lopen door het Koreaanse Oorlogsmonument en dan heel snel naar het cafetaria aan de overkant. We hebben ontzettende dorst en de ijskoude flesjes water zijn zeer welkom. Verder eet Fiona een snack. 

Na nog wat foto's bij het Lincoln Memorial lopen we het beveiligde gedeelte uit en Constitution Avenue op. Het is druk, maar er is genoeg ruimte om de acht blokken terug naar de auto te lopen. De blokken in DC zijn groot, zeker in de hitte!



Gelukkig worden we afgeleid door de parade. Dit is voor Rick en mij ook de eerste keer dat we hem zien. Fiona vindt het prachtig, vooral de vele muziekbands. Pas om half twee zijn we terug bij de auto en Fiona valt onmiddellijk is slaap. 







Wij hebben allemaal honger en de mannen halen pita's van Cava en Katja en ik slawraps van Sweet Leaf. We eten thuis en dan maak ik me klaar voor het zwembad. Ik heb echt het voornemen baantjes te gaan trekken, maar het is druk en de banen bezet. 

Misschien is het niet zo slecht om vandaag na meer dan 15000 stappen in de hitte wat rustiger aan te doen. Ik ga het water in om af te koelen en praat met onze overburen, die net als wij 's ochtends last hebben van lage waterdruk. 

Tegen vieren komen de anderen en we spelen eerst in het babybad en daarna in het grote bad met Fiona. Die vindt het allemaal prachtig, vooral als Kevin haar telkens een basketbal door het net laat gooien. 







Om kwart voor zes gaat het zwembad dicht en lopen we terug naar huis. Daar nemen de dames inclusief Fiona een douche om het chloor uit onze haren te wassen. Intussen is Rick begonnen aan de 4 juli barbecue. 

Fiona krijgt als voorproefje een glow armband en doet die als een aureooltje op haar hoofd. Ons kleine (b)engeltje is het. 



Het wordt een waar smulfeest. Rick grilt biefstukken, maiskolven en worteltjes. Ik maak komkommersalade en bak paddenstoelen voor bij de biefstuk. Voor Fiona hebben we een mini pizza. Toe is er watermeloen, ook een typisch 4 juli dessert. 
Ik geniet van een Heineken Silver biertje, erg lekker met deze warmte 


Om de een of andere reden neemt dit alles heel wat tijd in beslag en tot onze verbazing moeten we ons haasten om het vuurwerk om kwart over negen te starten. 

Mijn vriendinnen Nhu en Wendy komen. Nhu heeft haar man en twee kleintjes mee en Wendy haar hond waar Fiona dol op is. Verder zijn vrijwel alle buren vertegenwoordigd.

Het meeste vuurwerk komt van Rick en Chuck en ik moet zeggen dat wat wij uit Pennsylvania mee hebben genomen prachtig is. 

Een paar andere buren, vooral Parker, hebben ook wat prachtig, maar illegaal, vuurwerk dat de lucht ingaat. Al met al duurt de show meer dan een half uur en iedereen geniet. 



Fiona met haar hondenvriendinnetje


Fiona is doodmoe en Katja gaat haar meteen naar bed brengen. Ik praat nog even met Nhu, Wendy en Lorraine, wiens verjaardag het is. 

Dan gaan wij ook naar binnen en is deze Onafhankelijkheidsdag ook weer voorbij. Wat hebben we genoten van de vier dagen met Katja, Kevin en Fiona!

6 reacties:

Sonja zei

Wat een gezellige dagen met elkaar. Jullie hebben er alles uitgehaald. Fiona is een schatje, de foto met het hondje is zo lief.

Anja L. zei

Gezellige dagen hebben jullie gehad. Ik kan me voorstellen dat Fiona moe was.
Vervelend die lage waterdruk ‘s ochtends.
Hebben Kai en Raquel last van de rellen?
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Een leuke 4th of july als afsluiting van een heel gezellig lang weekend.Wat een heerlijk kind is Fiona toch.
Fijne dag,Wil

Marion2 zei

Het lijkt me zo geweldig om de parade te zien! Dat kunnen ze nergens zo goed als in
Amerika, vind ik.

De foto van jullie vijven is erg leuk geworden.

Petr@ zei

Leuk dat jullie de parade nu ook hebben gezien. Ziet er erg gezellig uit.
Wat een gezellige waardevolle dagen hebben jullie samen gehad. Het zal nu wel stil zijn in huis. Gelukkig is Orion weer thuis.

Petra zei

@Sonja - Ja, het was zo genieten! We moeten gauw het volgende bezoek bespreken.

@Anja - Ja, Kai en Raquel wonen dichtbij het centrum van St. Etienne en daar is het een ravage. Ze hebben er zelf verder gelukkig geen last van gehad.

@Wil - Het is werkelijk een schatje met ook een eigen willetje.

@Marion - Die parade was inderdaad fantastisch.

@Petra - Het is inderdaad stil in huis, maar ook blij dat we ons hondenkind weer hebben.