Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 09, 2023

Over een gevarieerd weekend

Zaterdag

Eigenlijk ben ik om kwart over zeven al wakker, maar Rick ligt nog te slapen. Ik wil hem niet wekken en blijf nog een tijdje op mijn telefoon lezen. Om vijf voor acht heb ik er genoeg van en vind dat Rick lang genoeg geslapen heeft. 

Beneden geef ik Orion zijn medicijnen, Zorro zijn snoepjes en dan laat ik Orion uit. Rick is intussen ook van de partij en we gaan Vienna in. We halen ontbijt en koffies bij Starbucks en gaan dan naar de wekelijkse markt. Die lijkt wel steeds kleiner te worden.

Dit keer kopen we niets, maar er is veel materiaal om naar mijn bloemen themafoto te zoeken. Het wordt uiteindelijk de derde foto hieronder. 








Thuis gaat Rick het gras van de achtertuin maaien. Ik doe eerst veertig minuten cardio en dan twintig minuten bovenlichaam krachttraining. Mijn spieren trillen na afloop. Nog een aantal minuten stretchen en ik ben klaar voor vandaag. 

Het loopt tegen elven en ik ga me opfrissen en doe mijn bikini aan. Rick volgt niet veel later en samen lopen we naar het zwembad. Daar leggen we onze baddoeken op stoelen onder een parasol. Dan "ren" ik twintig baantjes en Rick vermaakt zich met veel onderwater zwemmen.

Al snel is het na twaalven en we gaan lunch halen. We laten de baddoeken liggen, want het zal vanmiddag druk worden en dan hebben we die stoelen en parasol maar vast. 

Rick wil eigenlijk een gegrilde kip broodje van Wendy's, maar die blijken ze niet meer te hebben. Dan neemt hij maar een wrap met gegrilde kip. Ik heb liever een poke bowl en die bestel ik bij Poki DC. Op het deck smullen we van onze lekkernijen.

Dan lopen we terug naar het zwembad. Ik zwem twintig baantjes en heb zo mijn kilometer van vandaag erop zitten. Het is weer heel erg warm en zoals al verwacht flink druk. We koelen af en toe af in het water en tijdens een kinderpauze "ren" ik nog eens tien baantjes.

Rick gaat om drie uur naar huis om boodschappen te gaan doen. Hij vindt dat ik moet blijven genieten van het zwembad en dat doe ik met graagte. Pas om vier uur ga ik ook naar huis. 

Een uurtje later lopen we naar de buren twee deuren verderop. Reed, hun jongste zoon, heeft zijn high school diploma gehaald en daarvoor is er een graduation party. Gelukkig hebben Ray en Jennifer allemaal tenten in hun tuin gezet, want natuurlijk komt er juist nu een onweersbui over ons heen. 



Onder die tenten blijven we allemaal droog. Vrijwel alle buren komen en wat andere mensen uit de buurt, die we kennen. Alleen is het eten Chinees en allemaal rijst en noedels. Dat wordt niet ons avondeten, hoe lekker ook. 

We praten gezellig met deze en gene en tegen zevenen beginnen we honger te krijgen. We nemen afscheid en rijden naar Pazzo Pomodoro. 

Daar nemen we plaats aan de bar. Rick bestelt een kipgerecht en ik een pizza waar ik de korst niet van eet. Het smaakt heel goed en is gezellig met Johnna, Michael, Wesley en andere Michael achter de bar.

Even overwegen we om terug naar het feestje te gaan, maar we zijn beiden moe en hebben zin om ons te ontspannen. 

Zondag

Ook vandaag ben ik eerder wakker, maar het bed ligt zo lekker dat ik het tot kwart over acht uitzing. Dan sta ik op en doe de routine met Zorro en Orion. Als ik terugkom van mijn wandeling met Orion staat Rick versteld dat ik al zoveel heb gedaan. 

Het is vandaag bewolkt, maar al erg warm. We halen ons gewoonlijke ontbijt van Starbucks en dan een groentensap van Greenheart. Zoals iedere ochtend spelen we ook wat Pokemon Go. Tijdens het weekend doen we dat wat meer dan doordeweeks.  


Dan rijden we naar H Mart en het valt me op hoe heuvelachtig Route 29 is. Hier heet hij nog Lee Highway, maar die naam van de Zuidelijke generaal tijdens de Burgeroorlog gaat binnenkort weg. Dan wordt het gewoon Route 29. 

Bij de H Mart koop ik een paar soorten paddenstoelen voor  mijn ontbijt. Dan steken we over naar het Mosaic District en bezoeken daar de markt. 


Dit keer kopen we behalve eieren en paddenstoelen ook kleine pruimpjes, abrikozen en een grote rode tomaat. De zomervruchten zijn volop aanwezig en zien er allemaal heerlijk uit. De kleuren van de markt vind ik altijd weer leuk om te fotograferen. 
Mijn bloementhema foto van vandaag, Leeuwenbekjes










Met onze buit gaan we huiswaarts. Daar werkt Rick verder in de tuin en ik trap een half uur op mijn elliptische machine. Daarna doe ik twintig minuten gewichtenoefeningen voor benen en billen. Met tien pond gewichten is dat flink pittig. Ik eindig met tien minuten stretchen en dan moet ik me haasten met mijn douche.

We zijn uitgenodigd om te komen brunchen bij Harth in het McLean Hilton hotel. Die brunch is nieuw en er staan Frans geinspireerde gerechten van Chef Laurent op het menu. We worden als speciale gasten begroet. 

Laurent komt een praatje maken en hij geeft ons een tasje met honing en wat honing pinda's. Hij heeft die honing gisteren zelf van het dak gehaald. Daar houden ze 20000 bijen en alle honing voor het restaurant wordt door hen geproduceerd. Laurent laat foto's zien van hoe hij de honing oogst.

We mogen alles van het menu kiezen en ook van het ontbijtbuffet meegenieten. Rick neemt de burger en ik de croque madame. Laurent geeft er de avocado toast ook bij. We willen onze eetlust niet bederven en eten maar een paar dingen van het buffet. 






Dat is maar goed ook, want er worden flinke porties geserveerd. Het is allemaal super lekker en we delen alle gerechten. We eten veel meer dan we gewoonlijk zouden doen, maar iedere hap is heerlijk. Laurent komt telkens even kijken of alles smaakt en we praten over Europa en reizen. 

Hij was in zijn jonge jaren een chef bij het restaurant van Chateau Neuf du Pape. Volgend weekend gaat hij koken voor de Bastille Dag viering bij de Franse ambassade. Laurent heeft heel veel ervaring met Michelin niveau restaurants. Het is dus wel bijzonder dat hij nu hier werkt. Hilton heeft een goede aan hem!

Avocado toast

Croque Madame

Burger op French toast

De manager komt ook nog even langs en brengt ons een cocktail. Rick neemt een Bellini en ik een bloody Mary. Het is allemaal even lekker en iedereen is super aardig. Het overkomt Rick en mij niet vaak dat we een hele gratis brunch krijgen!

Na het eten gaan we even langs Wegmans om zeep en Kleenex te kopen. Daarna gaan we door naar ons volgende avontuur. We hebben kaartjes voor de Indiana Jones film bij de ICON bioscoop. Wat een geweldige film is dat! Meestal is meer dan twee uur me te lang, maar dit keer vliegt de tijd voorbij. Jammer dat dit zeker de laatste film van Indiana is. Raiders of the Lost Ark is nog altijd mijn favoriete film ooit. 

Terwijl we in de bioscoop waren heeft het geonweerd. Het was lang niet zo erg als er werd voorspeld. Dat gebeurt deze zomer vaak. Op dagen dat er nauwelijks kans is op onweer komt het wel en als het volgens het verhaal zelfs met hagel en tornado's moet komen gebeurt er nauwelijks iets. 

Wij besluiten nog even een cocktail aan de bar van Bear Branch Tavern te drinken. Daar kijken we wat golf, meestal vind ik het saai, maar dit zijn dames en om de een of andere reden is dat spannender. 

Eenmaal weer thuis hebben we niet veel trek na de zware brunch. We halen wat kip nuggets met verschillende smaken van America's Best Wings. Nog even ongezond eten, morgen wordt het weer 100% koolhydraatarm. 

Het was weer een heerlijk weekend en zoals altijd veel te snel voorbij! Allemaal een heel fijne week gewenst!



7 reacties:

Anoniem zei

In ons gebied blijven de noodweer voorspellingen vaak ook uit en blijft het bij wat regen. Zo ook gisteren en gelukkig deed die regen de warme, vochtige temperatuur flink dalen. Zaterdag was ik op een festival en dan is 33 graden en in de brandende zon niet echt prettig.

Wat zijn jullie verwend met de brunch, het zag er heerlijk uit!

Petr@ zei

Ik vergat (weer eens) mijn naam 😉

Anja L. zei

Gisteren ging het voorspelde noodweer gelukkig langs ons heen, het heeft wel even geregend en er waren een paar onweersklappen te horen maar met een half uurtje was alles voorbij.
Wij willen deze week ook nog naar Indiana Jones.
Leuk hoor om zo verwend te worden.
Fijne maandag.

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hadden jullie! En wat een heerlijke brunch!
Het zag er erg lekker uit allemaal.
Wij kregen nog een heel leuk nieuwtje te horen… In januari worden wij weer oma en opa van ons tweede kleinkind!
Ik vind het zo leuk en bijzonder!
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Wij hebben totaal geen last gehad van noodweer. Moesten van Groningen naar Amsterdam en Den Haag/ Schoonzoon zat al te zeuren , was bang dat hij met zo'n bui te maken zou krijgen. Maar er waren ook familieleden die naar Maastricht moesten. En die hebben wel een bui gehad.
We kwamen terug van een familieweekend wat overigens heel gezellig was. Zoveel familie die ik jaren niet gezien heb. En nu zie je neven en nichten en hun kinderen. Juist al die kinderen zijn zo uit de kluiten gegroeid. Neven en nichten van rond de vijftig en hun kinderen in de leeftijd van 10 tot 25. Een leuk gezelschap.
Is voor herhaling vatbaar en mag zeker niet jaren lang voor ons uitgeschoven worden.
Maar vind maar eens een geschikte accommodatie voor zo'n grote familie van circa 50 personen.
En dan liefst op een centrale plek voor iedereen bereikbaar. Van de familie woont van Friesland tot Zuid Limburg.
Wat een lekkere brunch hadden jullie. Echt smullen geblazen.
Fijne dag, Wil

Anja zei

Wat een leuk weekend met een heerlijke brunch.
Hier hadden ze ook noodweer voorspeld, gelukkig ging het aan ons voorbij.
Vandaag ben ik baantjes wezen zwemmen in het binnenbad, ik mis het buiten zwembad in Reston.
Zo fijn een wijk-zwembad.

Petra zei

@Petra - Vochtige hitte is zo vermoeiend! Vandaag was het wel 31 graden, maar lage luchtvochtigheid, wat een verschil!

@Anja - Ik had niet verwacht die film zo goed te vinden, nu is het wachten op Barbie.

@Carla - Gefeliciteerd!! Super leuk!

@Wil - Fijn zo weer even met iedereen samen zijn bij zo'n familiereunie. Ricks familie heeft er jaarlijks een, maar daar kunnen wij niet ieder jaar bij zijn.

@Anja - Ja, dat kan ik me voorstellen. Ik ben telkens van plan om in de winter binnen te gaan zwemmen, maar het komt er maar niet van (of ik ben niet gemotiveerd, kan ook).