Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 16, 2021

Dag 1 Florida met Christine en Chuck: Over Disney Springs en Indian Shores

Rond achten staan we op en genieten even op het balkon van het mooie uitzicht. We zien de Epcot bal ook in de verte. We zijn intussen zeer snel met klaarmaken en inpakken op reis en om kwart voor negen vragen we onze auto van de valet. 


Christine en Chuck hebben gezegd later te komen, maar wij willen ontbijten in Disney Springs. Als we daar aankomen is de garage vrijwel leeg en we parkeren naast de roltrap. 




We lopen eerst naar Starbucks en bestellen onze gewoonlijke koffie en ontbijt. Het belooft een warme dag te worden en we eten op een bankje in de schaduw. 

Er staat een ellenlange rij voor de Disney winkel, maar wij hebben daar geen zin in. We lopen eerst wat rond en tegen de tijd dat we terug bij de Disney winkel zijn kunnen we zo naar binnen. 



Deze eerste ronde koopt Rick een leuke Donald Duck pet. Ik kijk bij de Pandora bedels en ga kiezen tussen Peter Pan en Ratatouille. 

Vanochtend bleek dat mijn moisturizer op was. Bij Sephora koop ik een nieuwe, want ik kan niet zonder. 

Inmiddels heb ik bedacht dat ik de Peter Pan bedel wil. Dit zijn altijd zulke leuke souvenirs! Hij gaat meteen aan mijn Disney armband. 



Christine sms't dat zij in aantocht zijn. Rick en ik gaan wat menu's bekijken en als de anderen er eenmaal zijn valt de keuze op Raglan Road. 

Het is net twaalf uur en de perfecte tijd om een tafel op het terras van dit Ierse restaurant. Jack wordt onze heel aardige ober. 

Drie van ons kiezen de gerookte zalm met gepocheerde eieren op soda brood. Chuck neemt de fish & chips. Het is werkelijk heerlijk allemaal! 

We kunnen pas om vier uur in ons huisje aan het strand dus we gaan het eten er een beetje aflopen. 
We gaan een aantal kledingzaken binnen, maar noch de heren noch de dames vinden iets van hun gading

Dan gaan we als laatste toch nog even de Disney winkel in. Christine is op zoek naar een klein rugzakje, maar degenen die ze ziet zijn niet haar smaak. 

Rick en ik hebben besloten dat we een 50ste verjaardag shirt willen. Hij vindt een overhemd en ik een roze topje, perfect! 

Tijd om de auto's op te zoeken en naar Indian Shores te rijden. Na wat oponthoud rond Orlando en een ongeluk bij Tampa rijden we om kwart voor vijf Clearwater Beach binnen. 

Ons huisje is nog zo'n vijftien kilometer verderop in Indian Shores. Daar hebben we de hele bovenste verdieping, een enorm appartement met zicht op zee. Er zijn drie slaapkamers en Chuck en Christine hebben ons heel lief de grootste met zeezicht gegeven.


Er is een kleine lift en met vereende krachten halen we de bagage naar boven. Dan genieten we van een happy hour drankje op het grote deck met zicht op zee. 

We kiezen Salt Rock Grill aan de overkant voor ons avondeten. Rick en Christine gaan het in persoon bestellen en Chuck en ik kletsen gezellig op het deck. De anderen zijn net op tijd terug voor een schitterende zonsondergang. 



We maken natuurlijk ontzettend veel foto's. Verder proberen we een selfie, maar daar ben ik niet zo goed in. Je kunt tenminste zien dat we veel plezier hebben. 

Rick en ik besluiten even naar het strand te gaan. De luchten zijn zo mooi en op de tweede foto waar Chuck en Christine staan zie je ons appartement. Een beter uitzicht kunnen we niet hebben. 



We proberen het water van de Golf van Mexico en dat is lekker warm. Daar ga ik morgen zeker in zwemmen! Het is super om gewoon uit onze tuin het strand op te lopen. Er is ook een zwembad, dit worden een paar dagen gewoon luieren!




Christine en Rick gaan het eten halen van Salt Rock en we eten aan de grote eettafel. Het is heel smakelijk, ik heb het voorafje van kip-, varkensvlees- en biefstukspiesjes en mijn hoofdgerecht is een van de beste tonijnbiefstukken, die ik ooit heb gegeten.

Rick en Chuck smullen van de plaatselijke grouper met asperges en aardappelpuree. Christine heeft de spiesjes en een salade. We moeten met haar altijd uitkijken, want ze is allergisch voor schaaldieren en die staan hier aan de kust natuurlijk heel veel op het menu.

Na het eten halen we allemaal onze laptops tevoorschijn. Ik schrijf dit blog en de anderen doen hun ding. Nu volgen twee volle dagen zon en zee!

6 reacties:

Sonja zei

Wat een heerlijke dag, al de zo bekende dingen komen voorbij. Prachtig appartement, nogmaals veel plezier!

Sophie zei

Dat ziet er super uit en wat fijn om het samen te kunnen doen!

Anja L. zei

Wat een geweldige plek om te verblijven.

Nel zei

Was Disney Springs vroeger geen World of Disney ? Wij waren daar zo'n 15 jaar geleden en vonden het geweldig.

Nog ontzettend veel plezier vandaag en de komende dagen. Zou zomaar over willen stappen in je verhaal.

Petr@ zei

Wat heerlijk om een appartement zo aan zee te hebben.
En wat een leuke bedel voor aan je armband!

Petra zei

@Sonja - dit zijn de mooiste stranden in de VS

@Sophie - ja, erg leuk zo met zijn vieren

@Anja - dat is het zeker!

@Nel - Inderdaad World of Disney, maar het is nu vele malen groter.

@Petra - ja, ik ben helemaal blij met mijn Peter Pan!