Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 21, 2021

Dag 5 Florida met Christine en Chuck: Over Hollywood Studios en wederom Epcot

Mijn Fitbit wekker gaat net als gisteren om tien over half zeven af. We maken ons klaar en vertrekken met zonsopkomst naar de Skyliner. Chuck en Christine zullen vandaag later volgen, want zij zijn niet geïnteresseerd in de attracties, die wij vroeg willen doen. 





De Skyliner verloopt vlot en om kwart voor acht lopen we Hollywood Studios binnen. Het is nog te vroeg voor Starbucks. Dan gaan we maar even winkelen. Ik ben mijn telefoonoplader vergeten. Gelukkig hebben ze die hier. Het is zo'n ding dat je telkens in kunt wisselen als hij leeg raakt.

Verder koop ik een leuk Halloween topje. Die kan ik morgen mooi aan. Het is geen gewoon T-shirt, maar heeft een V nek. Ik had gisteren een t-shirt aan, maar die draag ik verder zelden. 



 
We halen ons ontbijt als de Starbucks open is, een broodje met worst, kaas en ei, want ze hebben de spinazie wrap niet. Met ons eten sluiten we aan bij de rij voor de Tower of Terror. Dat is onze favoriet hier. 

We kunnen om half negen meteen doorlopen naar de "liften". Het is zo ontzettend leuk! We zijn het erover eens dat we dit ritje nog een keer willen doen. 



Maar eerst gaan we de Rockin Roller Coaster beleven. We kunnen hier ook meteen aan boord en racen door LA. Ik ben alleen vergeten mijn haarklip uit te doen en dat zit niet zo lekker. Toch is het een van onze favoriete achtbanen.

Dan gaan we de Tower of Terror voor de tweede keer binnen. Dit keer is het net iets anders, kennelijk zijn de verschillende liften verschillend qua ervaring en vallen.

Eigenlijk zouden we nog een keer willen, maar het park is nu open en de wachttijd een half uur. Hetzelfde geldt voor de Rockin Roller Coaster en we besluiten dit deel van het park te verlaten. 

We gaan een filmpje met Mickey en Minnie kijken, terwijl we op de anderen wachten. Het is de "nieuwe" versie van Mickey en Minnie met de driehoek in de ogen. Rick kan daar maar niet aan wennen. Ik stoor me er niet zo aan. 


Inmiddels zijn C en C gearriveerd en we treffen elkaar bij de ingang. Tijd om onze eerste Genie pas te gebruiken. We lopen naar het kleurrijke Toy Story Land. Daar gaan we Toy Story Mania doen. Het is lang geleden dat we deze deden. 

Het is een 3D ritje en je moet op doelen schieten. Het lijkt op Buzz Lightyear van gisteren, maar ik vind deze leuker. Ik win ternauwernood van Rick. 



Vervolgens gaan we het Star Wars gedeelte verkennen. Dit is de eerste keer dat C en C dit zien. Je want je in een andere wereld. 


Zelfs de diet Coke flesjes zijn "robots" 


Dan kunnen we inchecken voor onze lunch in de Sci Fi Diner. We krijgen een auto in het restaurant en bestellen ons eten. Terwijl we wachten kijken we de grappige oude filmpjes. 

Rick en ik smullen van de smakelijke zalmburger. Christine en Chuck houden het bij de gewone hamburger. We hebben er gefrituurde uienringen bij, die erg lekker zijn. Ik wil er niet teveel van eten en peuzel er een paar op.

Na deze leuke lunch hebben we zo'n drie kwartier over voor onze lightning lane pas voor Rise of the Resistance geactiveerd wordt. Die besteden we met winkelen. Ik ga toch weer bij Pandora kijken en zie dat er nog twee bedels zijn, die dit seizoen uit zijn gekomen. 

Deze bedels zijn of beperkt te krijgen of alleen in de parken en voor een verzamelaar als ik zijn ze dus heel bijzonder. Ik kijk Rick lief aan en dan hangen de Halloween Mickey en Leota van de Haunted Mansion aan mijn armband. Ik ben er erg blij mee!



Dan is het tijd voor het grote gebeuren van vandaag: Star Wars The Rise of the Resistance. Hiervoor  hebben we $15 per persoon betaald om niet bijna twee uur in de rij te hoeven staan. Het is het dubbel en dwars waard!

Geen van allen hebben we enig idee hoe de attractie werkt, dus alles is een verrassing. Ik ben geen super Star Wars fan, maar heb de laatste films wel gezien. Ook zonder is dit echter een bijzondere (en lange!) ervaring. 

Er zit een heel verhaal achter en je hebt echt het gevoel er deel van te zijn. Alles is zo goed gedaan! Van gevangene van Darth Vader tot de bevrijding door de "Resistance", het is allemaal even spannend. Geen wonder dat het zo populair is. 




Alles bij elkaar duurde deze attractie een half uur en als we weer buiten staan kunnen we meteen door naar Mickey and Minnie's Runaway Railway. Ook hier hebben we voor betaald om de rij te omzeilen, deze rit kostte maar $8 per persoon.

Ook deze attractie is heel leuk gedaan met dansende trein"wagon" en al. Voor Christine en Chuck is dit de eerste keer, Rick en ik hebben het al eerder gedaan. We zijn het erover eens dat we ons geld goed besteed hebben door Lightning Lanes te kopen. 

Van de Kleine Zeemeermin

Van Soul

We hebben dit park nu wel gezien en het wordt ook weer te druk. Bovendien is hier nergens schaduw en het is dertig graden. We nemen de Skyliner naar Epcot en hoeven onze gondel dit keer niet met anderen te delen. 

Eenmaal in Epcot lopen we naar het Imagination paviljoen. We zijn allemaal dol op het Figment ritje. Alleen gaat er iets mis en zitten we een kwartier vast in onze karretjes. Gelukkig wordt het euvel verholpen en kunnen we verder.

We hebben allemaal een Disney verhaal over een attractie, die voor langere tijd niet werkte terwijl wij erin zaten. Gelukkig heeft deze attractie enkel waarschuwingen om te blijven zitten en geen deuntje dat zich eindeloos herhaalt.

Christine en haar dochter Mallory moesten een half uur naar "It's a Small World" luisteren in hun bootje. Rick en ik kennen het liedje van de Carousel of Progress nog altijd uit ons hoofd, nadat we daar bijna een uur in vastzaten. 

Net op het nippertje zijn we op tijd voor onze Genie + pas voor Soarin. Niet veel later vliegen we over allerlei delen van de wereld. Morgen zullen we dit waarschijnlijk nog eens doen, want het is zo'n mooie film.

Eenmaal weer buiten hebben Christine en ik last van onze magen. We denken dat het de gefrituurde uienringen waren. We eten niet veel gefrituurde dingen. Ik ben bovendien echt moe. 

Rick en ik delen een diet Coke, die mijn maag helpt. In Frankrijk koopt Christine een bruisend drankje dat haar helpt. Daar vinden we ook vier stoelen en een tafeltje en nemen een uurtje broodnodige rust. 

Daarna kunnen we er weer tegenaan. We besluiten op ons gemak de verschillende Food & Wine kraampjes te bezoeken en telkens ergens te vinden om te zitten en rustig te eten. Dat werkt heel goed. 
 Met mijn Vienna VA Foodies mondkapje op in het Food & Wine Festival

Mijn favoriete hapjes hier zijn Japan (sushi), Amerika (krab, kaviaar en avocado) en Brazilie (kaasbrood). Vanavond probeer ik niets nieuws, maar de anderen wel. Chunk heeft een lekker uitziende pho, maar die is pittig en daar waag ik me niet aan. 

We zien een prachtige zonsondergang en hoe alle vogels in de bomen langs de rivier gaan slapen. Ze vliegen er in drommen heen. Ibissen, cormorants en witte reigers vinden er een plekje om te rusten. Dit doet me aan Trinidad denken, toen ik daar de rode ibissen hun plekje voor de nacht zag opzoeken. 



Als we de hele cirkel rond hebben gelopen en allemaal hebben genoten waar we zin in hadden is het al na achten. Dat is het laatst dat Chuck, Christine en ik in een park zijn gebleven. We zien de Epcot bal mooi verlicht met nieuwe lichtjes, die van kleur veranderen. 




De nieuwe Harmonious show begint pas om kwart voor tien, in plaats van Illuminations hiervoor om negen uur. Ik wilde Rick eerst gezelschap blijven houden, want die gaat foto's maken, maar dan las ik van iemand, die er twee uur over deed om vervolgens terug naar ons hotel te komen.

Dat trek ik niet en Christine en Chuck ook niet. Rick gaat zo dicht mogelijk bij de uitgang staan, zodat hij hopelijk niet zo lang hoeft te wachten. Wij nemen afscheid van Rick en gaan met zijn drieen in de gondels terug naar het hotel. 

Morgen hebben we nog een hele dag in Epcot en ik zie ernaar uit op ons gemak van dat park te genieten. Het is ons aller favoriet en nooit zo heel erg druk. Dat is dan alweer de laatste dag van deze vakantie, het gaat veel te snel!

3 reacties:

Petr@ zei

Weer een super leuke dag samen.
Oh ja, vreselijk om zo'n liedje dan continu te moeten horen als je vastzit in een attractie! Gelukkig is dat jullie deze keer bespaard gebleven.
Geniet van jullie laatste dag!

Anja L. zei

Wat een mooie zonsopgang zeg.
Het heeft wel nut om extra te betalen voor een attractie, ik zou echt geen zin hebben om een half uur of langer te wachten voor een attractie.
Wat ziet Star Wars er mooi uit!
Ik kan me voorstellen dat je het zat bent na zo’n lange dag.
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Petra - Dat is zeker gelukt!

@Anja - Ik vind het een prima systeem.