Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 24, 2021

Over een zinnige zondag

We lagen er gisteren net na middernacht in en blijven tot tien voor half negen liggen. Het is toch wat somber buiten, waardoor de kamer donker blijft. 

Na Orions wandeling gaan we op pad. Rick bestelt ons ontbijt via de Starbucks app. Als we bij de Vienna locatie aankomen wordt ons echter verteld dat ze de bestelling niet hebben ontvangen. Dat is vreemd, want Rick heeft via de app wel een bevestiging gekregen. 

Dat niet alleen, ze hebben vandaag ook geen ontbijt- of lunchbroodjes en egg bites. De bezorger heeft die gisteren niet in de ijskast gedaan, waardoor ze ze niet kunnen serveren. We rijden naar het raampje, waar we de koffies overhandigd krijgen.

De barrista laat de prijs weten, maar dat vinden we vreemd, want we hebben al via de app betaald. Rick laat zijn bevestiging aan Nick zien en die merkt meteen op dat onze bestelling bij het Pan Am Center cafe ligt. Oeps, foutje van Rick dus en we gaan naar dat filiaal. Nick gaf ons onze koffies wel en nu hebben we twee bekers, lekker! 

Zondag is marktdag in het Mosaic District en ik heb er Greenheart groentesap nodig en haal de bestelde maitake paddestoelen van King Mushrooms. Daar hebben ze ook een soort oesterzwam, die er lekker uitziet. Die ga ik voor de verandering eens proberen. 

Het is zoals iedere week weer genieten van de vele kleuren van groente, fruit en bloemen. Helaas is dit vanaf nu voorlopig de enige markt voor ons. Die in Vienna wordt komende zaterdag voor het laatst gehouden en dan zijn we er niet. 









Thuis doe ik een uur op de mini elliptische machine. Rick pakt al wat uit en ik ook als ik mijn stappen bijeen heb. Dan maken we ons klaar voor onze excursie van vandaag. 

Door mooi herfstgekleurd, glooiend landschap rijden we naar het westen. De kleuren zijn nog niet op hun hoogtepunt, althans niet in de valleien, maar het is al mooi. Kennelijk was het een goed jaar, want de bladeren kleuren diep.




We rijden naar Berryville waar we de Moose Apple Christmas Tree Farm bezoeken. Daar gaan we bijna ieder jaar heen voor onze kerstboom. Deze boerderij is van Ricks vroegere wiskundeleraar, Paris. 

Dit jaar gaan ze het anders doen. De komende weekenden is er gelegenheid om je boom uit te zoeken en dan kun je die op afspraak beginnend eind november om komen zagen. 

Dit jaar moet het zo en zal  niemand zonder gereserveerde boom mogen omzagen. Hopelijk helpt dit om te zorgen dat onze boom niet weer wordt gekaapt door anderen, zoals een aantal jaren geleden. 

We zien dat een heel aantal mensen hun bomen vol hebben gehangen met kerstversieringen. Handig, want dan kun je hem makkelijker vinden en is het te opvallend als mensen hem gaan aftuigen om hem zich "illegaal" toe te eigenen. 

We kijken bij onze favoriete soort, de douglasspar. Daar is nog ruime keuze en we vinden al gauw een mooie volle boom van de juiste hoogte. Om hem beter terug te kunnen vinden doe ik er een geel mondkapje en mijn blauwe koord om waterflessen aan te hangen in. 

Verder zit er niets geschikts daarvoor in mijn tas. We denken er nu over om over een paar weekenden terug te gaan en er ook opvallende kerstversieringen in te hangen. Terug bij Paris betalen we $20 als aanbetaling en geven hem het papier met waar onze boom staat. 

We kunnen nu een datum uitkiezen, wanneer we de boom willen gaan omzagen. Dat lijkt ons leuk om met Kai en Raquel en eventueel andere kinderen en kleinkind te gaan doen. We kiezen de 27ste november, de zaterdag na Thanksgiving. 




Het is inmiddels ruim lunchtijd en we weten al waar we heen willen. We rijden naar het historische plaatsje Leesburg en zoeken daar een parkeerplek. Dat valt nog niet mee, want het is een gezellig druk stadje. Gelukkig komt er dichtbij ons restaurant net een vrij. 

Het Tuscarora Mill restaurant, ook wel Tuskies genoemd, ligt in een oude molen. Het is er heel gezellig en het eten altijd weer voortreffelijk. Zo ook vandaag, Rick neemt de zalm met farro en erwtjes en ik de vissalade met sushi tonijn, garnalen, krab en avocado, heerlijk! 




Na dit leuke uitje gaan we huiswaarts. Daar heeft Rick weer van alles te doen, maar ik ben echt moe. Tegen vijven komt Rick voorstellen om naar de Muppet Haunted Mansion film te gaan kijken. Nu we die attractie net gedaan hebben weten we ook de nuances te herkennen, erg leuk!


Voor ons avondeten bestellen we van Tom Yum Thai. Ik houd het bij voorafjes. Ik moet toegeven dat ik dit keer niet zo te spreken ben over de kwaliteit van het eten. Mijn salade heeft bruine randjes en de sate is droog. Wij willen dit restaurant graag steunen, maar dan moet het eten ook lekker zijn. 

Gisteren was Fiona alweer vier maanden oud! Ze speelt nu echt met dingen, babbelt en lacht graag. Ik kan niet wachten haar zaterdag weer te zien!



5 reacties:

Sonja zei

Allereerst nog een reactie op jullie Florida reis. Wat een geweldige tijd was dat samen met jullie vrienden. Ik heb intens meegenoten van alle bekende dingen, attracties enz. Knap dat je tijd hebt gemaakt om de blogs te maken, Orlando is super maar best wel vermoeiend.
Fiona is een hartenbreekstertje, zo lief.

Anja L. zei

Oops, foutje! Gelukkig kwam het nog goed met jullie ontbijt.
Het is te hopen dat jullie boom er op 27 november nog is, wel flauw zeg om een gereserveerde boom mee te nemen. Misschien dat het helpt om er vast dingen in te hangen.
Wij zijn gisteren naar Rotterdam geweest om een collega aan te moedigen die zijn laatste marathon liep. Gelukkig hebben we hem ook nog gezien tussen alle mensen. Het was een prachtige dag gisteren, nu zit ik weer naar een grijze lucht te kijken.
Fijne maandag!

Tineke zei

Wat een dotje is Fiona, ik kan me voorstellen dat je er naar uitkijkt haar komend weekend weer te zien.
Gisteren heerlijke dag, lekker in de tuin gewerkt en vandaag wat winterviolen en bergthee planten kopen en erin zetten om de boel wat op te fleuren.
Wij zijn heerlijk een midweek met kleindochter naar waddeneiland geweest, zo leuk om er elk jaar 1 speciaal te verwennen; genieten.

Petr@ zei

Mooie boom uitgezocht. Inderdaad slim om er wat in te hangen. Zou zonde zijn als iemand anders de boom meeneemt (en asociaal!).

Petra zei

@Sonja - Als ik zo op vakantie ben schrijf ik mijn blog al gaande op mijn telefoon zoveel ik kan. Zo hoef ik 's avonds weinig meer te doen.

@Anja - Rotterdam staat hoog op mijn te bezoeken lijstje als we weer eens in NL zijn.

@Tineke - Ik ging vroeger ook eens per jaar met een kind op reis, erg leuk inderdaad.

@Petra - Kennelijk zijn er zulke asociale mensen, wij verbaasden ons er ook over. Dat zouden wij echt nooit doen!