Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 03, 2021

Over Oktoberfest en overige dingen

Zaterdag

Opeens hoor ik een Disney liedje spelen en realiseer me dat ik vergeten ben de Alexa wekker uit te zetten. Ik ben meteen wakker, maar Rick niet dus ik lees wat op mijn telefoon. Om acht uur vind ik het welletjes en sta op.

Rick volgt al snel en, na Orion even uitgelaten te hebben, gaan we op pad. Onze eerste stop is Starbucks, voor koffie en ontbijt. Dan brengen we ons lege glas naar de glasbak. De flessen van Greenheart houden we apart om aan hen terug te geven.

Dit weekend hebben we een lijstje af te werken en beginnen met de jaarlijkse pompoenen om voor het huis te plaatsen. We kiezen een paar van de grote oranje, die we voor op onze stoep zullen zetten. Er zijn heel veel soorten, maar wij houden het bij de gewone. 

Het is idioot druk bij de Vienna markt en Rick zet me ergens af, want er is geen parkeerruimte. Ik loop naar mijn gewoonlijke eierboer, maar die hebben alweer alleen eendeneieren. Daar ben ik niet dol op en gelukkig is er nog een andere boer met eieren, waarvan ik een dozijn koop.

Bij Greenheart geef ik de gebruikte flessen af, Ook die van Toastique, want die heeft hetzelfde formaat. Of ze die uiteindelijk gebruiken weet ik niet, ik hoop het wel. Verder maak ik veel foto's, want de markt is zeer kleurrijk in deze tijd van het jaar.













Terug thuis doe ik mijn stappen en Rick haalt al wat Halloween versieringen naar beneden. Het ware versieren gaat morgen gebeuren. We zijn daarmee al later dan anderen. We zullen met Halloween ntet thuis zijn, maar het is altijd leuk die versierde tuinen langs ons plein.

Dan is het tijd om onze griepprikken te gaan halen. Bij Walgreens vullen we formulieren in en zijn dan al gauw aan de beurt. Daar zijn  we dan in ieder geval weer een jaar mee klaar.

Voor onze lunch gaan we naar The Boro. Ik haal een poke bowl van Poki DC en Rick een salade van de Cava vlakbij. Het is weer onbeschrijfelijk lekker. Ik hoop nog altijd op een poke bowl restaurant dichterbij en dat komt er nu misschien. 

Na onze lunch maken  Rick en ik onze fietsen klaar en gaan op weg naar het Oktoberfest. Parkeren voor dat evenement is een nachtmerrie en wij gaan dan liever op de fiets. 

Onderweg hebben we nog een leuke ontmoeting met een Amsterdammer,, die al jaren in onze buurt woont. Sharon vertelde me dat hij Nederlands is en ik zie eindelijk eens kans voor een praatje.

"Goede middag!", roep ik vanaf mijn fiets en daar krijg ik een soortgelijk antwoord op. We praten even en hij vindt het duidelijjk leuk meer Nederlanders in de buurt te hebben. Zij zijn hier ook al jaren. Misschien moet ik eens een Vienna Nederlandse club oprichten.

We zijn te vroeg bij ons standje, maar parkeren onze fietsen daar wel. We kijken wat rond bij de andere kraampjes. De zingende prinsessen maken hun klantjes prachtig. Nothing Bundt Cake ziet er echt Oktoberfestachtig uit en de Rustic Love harten vinden gretig aftrek. 




Om vier uur is het tijd voor Rick en mij om mee te gaan helpen bij de One Neighborhood Foundation. Lydia geeft ons taken. Rick wordt degene, die mensen naar ons kraampje moet lokken, en ik de verkoopster. 

We hebben mondkapjes, dingen om blikjes koel te houden (heten hier koozies, maar dat is volgens mij een merknaam, want ik kan geen vertaling vinden), stickers en magneten te koop. Verder heeft Lydia allerlei spullen van de Duitse ambassade gekregen en een flinke zak koekjes. 

De Duitse spullen geven we weg, maar voor de koekjes vraag ik een bijdrage. We zijn hier tenslotte om geld in te zamelen voor de stichting. Naast ons staat de door Lydia ingehuurde ballonartiest. Die haalt ook flink wat geld op. Ik ben wel benieuwd wat het uiteindelijk bedrag wordt nadat de kosten ervan af zijn getrokken. 

Rick heeft de hele middag in de hete zon gestaan met die warme kleding!

De ballonartiest maakte voor ons dames een ballonnen bloem

We hebben veel plezier!

Met de burgemeester Linda en Maureen, een vriendin van haar

Om vier uur zijn we klaar en helpen Lydia de tent op te ruimen. Dan gaan we zelf van het Oktoberfest genieten. Rick haalt een Maerzen biertje en ik een glaasje rose. Het is enorm druk en helaas voor Rick zijn de bratwursten op.

Toevallig las ik dat Bear Branch Tavern een Oktoberfest menu heeft dit weekend. We fietsen erheen en moeten even wachten op een tafel buiten. Omdat we vroeg zijn is de wachttijd nog niet lang, maar naarmate meer mensen komen loopt die op en als wij onze tafel krijgen is er al een uur wachttijd. 

Gelukkig kan Rick nu zijn bratwurst en weisswurst eten. Dan neemt hij de blackened mahi mahi sandwich. Ik kies een salade met verschillende groentes en gegrilde kip. Het smaakt ons goed.

Het begint al donker te worden als we afrekenen, dus we haasten ons naar huis. Onze fietsen zijn niet berekend op in het donker fietsen. Gelukkig is het echt dichtbij, we moeten dit vaker doen!

Als we onze straat inrijden zien we daar een heel aantal buren in een kringetje bourbon proeven. John, onze overbuurman, blijkt een ware kenner te zijn. Wij slepen onze stoelen mee en zo wordt het een geheel onverwacht gezellig avondje met vijf andere stellen van de cul de sac.
Zondag

Het was gisteravond zo gezellig en werd later dan wij gewend zijn. We slapen dan ook tot half negen uit. Het belooft alweer een zomerse dag te worden. 

Na onze nitro brew en latte, kalkoen bacon sandwich en boerenkool egg bites van Nick bij Starbucks gekregen te hebben, rijden we naar de markt in het Mosaic District. Daar liggen mijn paddestoelen al klaar. 

Deze markt is er het hele jaar door. Daar ben ik blij om, want de meeste andere markten sluiten eind oktober. Ik snap niet helemaal waarom, want misschien is er in de winter niet veel groente en fruit, maar eieren en andere niet seizoensgebonden producten wel. 








Onze volgende stop is Home Depot. Onze hondenskelet voor Halloween is kapot en we hopen een nieuwe te vinden. Die hebben ze inderdaad en ook een aantal enorme versieringen. Als je echt helemaal in Halloween opgaat heb je daar misschien wel ettelijke honderden dollars voor over. 


Na mijn stappen gaan we de voortuin versieren. Jammer genoeg doen een heel aantal lichtjes het niet meer. Ik bestel nieuwe van Amazon, want Michaels had ze niet. Die komen vanmiddag nog dus ik hoop ze voor het donker wordt op te hangen. 





Als alles er weer spookachtig uitziet is het lunchtijd. We gaan weer naar The Boro en halen beiden dezelfde lunches als gisteren. Dan rijden we naar Total Wine, waar we wijn inslaan voor de Celebration of Life voor Dad volgend weekend. We hebben geen idee hoeveel mensen er zullen komen, dus we kiezen wijnen, die wij lekker vinden, voor het geval er veel overblijft.

In ditzelfde winkelcentrum ligt de ABC winkel. Daar koopt Rick de basis dranken om cocktails mee te maken. Ook dat zijn er heel wat. Het is maar goed dat we zo'n grote auto hebben! Aan de overkant doen we onze boodschappen bij de Giant en eindigen voor nog wat benodigdheden bij Whole Foods.
Er zijn ontzettend veel soorten Halloween snoep te koop! Het lijkt ieder jaar wel meer.

De rest van de middag genieten we van het mooie weer. De komende week zal wat wisselvallig zijn, helaas, maar dat hoort ook bij oktober. 

Charlotte, de spin, is verhuisd en heeft geen slimme locatie voor haar nieuwe web gekozen. Het zit vast aan de hoes van de barbecue en we gaan vanavond grillen. Heel voorzichtig halen we de hoes eraf, maar natuurlijk gaat het web stuk. Ik ben benieuwd waar ze nu een web gaat spinnen. 

Tussen de bezorgde bestellingen van Amazon zitten mijn nieuwe FitFlops. Ik wilde eens wat anders dan zwart, maar het moet wel overal bij passen. Mijn keuze viel op deze zilverkleurige ballerina's. Woensdag zullen er goudkleurige bezorgd worden. 
Terwijl Rick bezig is aan het eten schrijf ik dit deel van het blog vast. Dat bevalt me goed, want ik word als ik het later doe altijd afgeleid door de televisie. Als de Halloween lichtjes bezorgd worden hang ik die ook voor het donker wordt nog even op. 

We eindigen dit weekend met een maaltijd van biefstuk en wortels van de barbecue. Rick heeft er een maiskolf bij en ik een handjevol kip chips. Die zijn gemaakt van kip en tapioca en relatief laag in koolhydraten. Ik vind ze lekkerder dan ik had verwacht. 

We eten op het deck en hoe fijn is dat op 3 oktober! De muggen zijn vrijwel verdwenen en we luisteren naar het concert van de krekels en katydids (een soort sprinkhaan).

Het was weer een heel druk, maar leuk weekend! We gaan een volle week tegemoet met een heel lange rit op donderdag. Allemaal een fijne week gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat zag het erg leuk uit op het Oktoberfest. Ik hoop dat er veel geld op is gehaald.
Wat zal Rick het warm hebben gehad.
Wat een onverwacht einde van de zaterdag. Gezellig zo iets.
Ik vind het heel lastig om dingen in te kopen als je niet weet hoeveel mensen er op een bijeenkomst verwacht worden. Ik eindig altijd met teveel van alles.
Lekker dat de muggen weg zijn en dat jullie nog lekker buiten kunnen zitten.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wat een variatie hebben jullie toch qua bezigheden in het weekend.
Het zag er allemaal heel gezellig uit.

Leuke versieringen voor Halloween. Het maakt het zo sfeervol.

Anja zei

Jullie tuin ziet er spooky uit.
Ik droom regelmatig over ons leven in Amerika.
Wat zou ik die jaren nog eens over willen doen.

Petra zei

@Anja - Ik denk dat wij ook veel te veel hebben. Hoeveel mensen drinken alcohol tussen 14 en 17 uur? Ik in ieder geval niet of het zou voor een toast moeten zijn.

@Marion - De herfst is hier ook altijd wel erg leuk, zo jammer dat het tot winter leidt.

@Anja - Ik mis jou hier echt vaak! De leuke uitstapjes, die wij deden.