Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 26, 2021

Over een gure, maar gezellige dag

Vreemd genoeg ben ik ook helemaal wakker als Rick net voor zevenen opstaat. Ik probeer nog wat te doezelen, maar dat lukt niet en om kwart over zeven houd ik mijn bed voor gezien. Het is vreemd om nog voor zonsopgang op te staan.

Gelukkig is de zon er vandaag weer na de hevige regens van vannacht. Er is in die paar uur maar liefst 7,5 centimeter water uit de lucht komen vallen! Geen wonder dat de overstromingswaarschuwingen ons om de oren vlogen. 

Vandaag is er een "wind advisory" voor windstoten van bijna 100 km/u. Rick begint zijn dag met een man, die de verlichting in de achtertuin komt maken. 

Die bedrading is meer dan twintig jaar oud en zal over niet onafzienbare tijd vervangen moeten worden. Voor nu kan het nog gemaakt worden.

Na Ricks douche vertrekken we naar Starbucks voor onze koffies. Ik heb al 6500 stappen bijeen, heerlijk! Ik heb nog maar weinig te gaan om mijn stappendoel te bereiken. Zo vroeg klaar zijn met sporten vind ik zo fijn!

Net als ik klaar ben met mijn sporten wordt er aangebeld. Onze afstandsbedieningen van de garage werken opeens niet meer en de monteur is hier. Ik neem Orion naar boven om hem stil te houden. Ik moet me toch opfrissen.

Als ik weer beneden kom werkt de garage weer perfect. Ik ga op weg naar de Safeway waar ik benzine voor VLINDR en wijn voor mezelf koop. Een interessante combinatie besef ik me nu ik dat zo typ. 

Daarna rijd ik door naar The Boro en haal daar mijn favoriete poke bowl. Op de terugweg ga ik langs Whole Foods voor ons avondeten. Het is intussen echt guur, de wind gaat door merg en been. Eigenlijk had ik pho moeten halen. 

Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag. Ik ga aan de bar in de basement zitten en we kletsen weer met gemak meer dan een uur vol. Ik ben blij dat we dit tijdens de pandemie gestart zijn en ermee doorgaan. 

Met deze wind is het niet te doen om herfstblaadjes te gaan fotograferen en ik heb zin om foto's te gaan maken. Dat doe ik bij de plaatselijke boerderij, DePaul's Farm. Daar is alles altijd zo mooi uitgestald en de kleuren zo vrolijk. 

Ze hebben er ook ander producten dan pompoenen en appels, zoals kaarsen en allerlei jams. Het is leuk er even rond te kijken, maar ik zie niets van mijn gading. 











De volgende en laatste stop op mijn lijstje is Greenheart. Dat wordt een grote teleurstelling, want de flessen met Rooster sap en een heel aantal andere sappen zijn uitverkocht. 

Ze hebben alleen de nieuwe smaak, Green Heat, maar die zal me te pittig zijn. Hopelijk hebben ze morgen weer verse flessen.

Als ik ons huis binnenloop staat Rick net op het punt om koffie van Starbucks te gaan halen. Ik heb opeens enorme zin in chai thee en ga mee. Dat warme drankje is perfect op een dag als vandaag!

Om vijf uur is het alweer tijd voor mijn volgende virtuele afspraak, happy hour met Marielle in Florida. Ik ga weer in de bar zitten en laat Orion bij Rick. Die is net een kind, zodra ik met iemand praat gaat hij aandacht vragen.

Het wordt een gezellig uur bijkletsen. Ik ben wel jaloers dat Marielle heerlijk in korte mouwen buiten zit. Zij mist dan weer de herfstkleuren. Ik vraag me af of ik dat ook zou missen als ik in een subtropisch klimaat zou wonen.

Vanavond is de eerste keer dit seizoen dat ik de kaarsen aansteek. Dat ziet er zo gezellig uit en met een warme deken op me zou ik zo in slaap kunnen vallen. Dat moet nog maar niet, want er moet gekookt worden.

De zalm maak ik met olijfolie en Old Bay kruiden klaar in de airfryer, verder hebben we er bloemkool tots en spinazie bij.

 De zalm komt altijd weer perfect uit de airfryer. Grappig genoeg is dat het enige dat ik in de airfryer maak, terwijl mensen, die ik ken, er alles in maken. 

Gisteren zag ik zowaar winterpenen bij de Giant en nam een grote mee. Die wil ik morgen bereiden, maar niet in hutspot. Ik heb al een paar interessante recepten gevonden, maar als iemand nog een makkelijk ovenrecept ervoor heeft houd ik me aanbevolen. 

3 reacties:

Petr@ zei

Wat een prachtige herfstkleuren! Dat is, denk ik, het enige dat ik leuk vind aan de herfst.

Benieuwd wat je gaat maken met de winter wortel. Ik weet na hutspot even geen ander gerecht er mee

Marion2 zei

Wat een mooie, sfeervolle foto's van DePauls farm. Ze zouden ze zo voor
een reclamefolder kunnen gebruiken!

Ik gebruik winterwortel ook wel in tomaten - of pompoensoep.

Petra zei

@Petra - Ik heb er even over gedacht hutspot met bloemkoolpuree te maken, maar heb het er toch maar niet op gewaagd.

@Marion - Ook een goed idee, ik hoop dat het ovengerecht dat ik ga maken lekker zal zijn.