Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 29, 2021

Over herfst hondenweer

Het is aardedonker in onze kamer als Alexa een Toy Story deuntje begint te spelen. Even overweeg ik maar te blijven liggen, maar dan bedenk ik me dat Safelite tussen 8 en 12 uur zal komen om mijn autoruit te vervangen.

Toch maar opstaan en aankleden, dus. Rick heeft beneden keihard het nieuws aanstaan en ik erger me meteen weer kapot aan alle politieke reclamespotjes. Wat zullen we blij zijn als het woensdag is en dat, althans tijdelijk, weer ophoudt!

Mijn ontbijt smaakt me weer prima en als Rick klaar is met zijn douche gaan we naar Starbucks. Het waait en regent flink en de overstromingswaarschuwingen komen van alle kanten. Wij zien een omgewaaide boom in iemands tuin, maar verder zijn de wegen goed begaanbaar. 


Met onze koffies zijn we net thuis als James van Safelite belt dat hij er binnen tien minuten zal zijn. Rick heeft de auto achteruit de garage ingereden, zodat hij droog staat. Een ruit vervangen in de stromende regen is niet te doen, natuurlijk.

James komt en ik heb al zo'n donkerbruin vermoeden om de een of andere reden. Hij kijkt naar mijn model Nissan Pathfinder en jawel, ze hebben de verkeerde voorruit besteld. Degene, die hij mee heeft, heeft een regensensor en dat heeft de mijne niet.

De juiste ruit moet besteld worden en die zal pas donderdag voorradig zijn. Ik zal dus nog een weekje met een barst rond moeten rijden. Gelukkig is die aan de passagierskant en belemmert het zicht dus niet. 

Terwijl ik in de garage sta komt mijn buurvrouw Carole vragen of ze een paraplu kan lenen. Ze moet de rugzakken van haar kinderen dragen en wil niet dat die nat worden. Geen probleem, wij hebben een idioot aantal paraplu's en ze neemt een grote mee, die alles zeker droog zal houden.

Als ik aan mijn stappen bezig ben belt Carole aan om de paraplu terug te brengen. Ik vertel haar dat ik tijdens het sporten mijn Franse lessen doe en we hebben een goede Franse conversatie. Carole belooft mij uit te nodigen voor een emaillijst met Frans sprekenden uit de omgeving en mensen, die Frans willen leren. Dat lijkt me echt wat!

Voor ik het weet is de ochtend voorbij. Ik heb geen zin ergens heen te rijden met dit vreselijke weer. Ik laat pho van Roll Play Grill bezorgen en wat is dat toch heerlijk op zo'n grijze dag. Ik zou het wel iedere dag kunnen eten. 

Het is voor Orion wel erg saai om niet echt naar buiten te kunnen. Gelukkig heb ik nog een groot bot, waar hij met veel enthousiasme op aanvalt. 

Het plenst maar door en de achtertuin van onze buren verandert in een vijver. Verscheidene wegen in onze omgeving zijn overstroomd en afgesloten. "When it rains it pours" is een gezegde en dat is in dit gebied vaak letterlijk waar. 


Rick is om half vijf klaar met zijn werk en stelt voor ergens een drankje te gaan drinken. Dat wordt het nieuwe restaurant Wren in het net zo nieuwe Watermark hotel. Wij kregen er een paar maanden geleden een rondleiding en zien ernaar uit het te proberen.

Vandaag las ik op Facebook in de Vienna VA Foodies groep dat hier een Petra cocktail op het menu staat. De Slowakische Petra blijkt die bedacht te hebben en ik maak kennis met mijn naamgenote. De cocktail is zeer smakelijk en helemaal niet zoet, precies zoals ik het wil. 

Het is maar goed dat we hier vroeg waren, want voor we het weten is het een drukte van jewelste. Het vergt dan ook wat moeite om de aandacht van de barkeepers te krijgen. Rick bestelt een paar bao broodjes met speklap en ik het voorafje van forel sashimi, heel apart. 


Rick ziet opeens een oud-collega en daar praten we een tijdje mee. Dan bestelt Rick de biefstuk voor zijn avondeten en ik de voorafjes van spruitjes (super lekker!) en een hamachi tartaar met zelfgemaakte chips. Zo lekker!

We zijn zeer te spreken over dit restaurant en al helemaal als we de rekening zien. Meer dan de helft van wat we besteld hebben staat er niet op. We laten het aan Amar en Petra weten, maar de manager haalt zijn schouders op en zo betalen we veel minder dan verwacht. 

Rick hoopt dat goed te maken door een enorme fooi erbij te schrijven. Dit restaurant werkt duidelijk nog niet perfect, maar het eten is voortreffelijk en de bediening (als je hun aandacht krijgt) super vriendelijk. We gaan hier zeker vaker heen. 

Katja heeft vandaag heel erg goed nieuws gekregen. Ze heeft gesolliciteerd voor een baan bij de vruchtbaarheidskliniek, die haar geholpen heeft, en die heeft ze gekregen. Dat betekent gewone uren en feestdagen vrij. 

Katja zag er enorm tegenop om terug naar haar ziekenhuisbaan te gaan. Dan zou ze dagenlang Fiona niet te zien krijgen en daar had ze erge moeite mee. 

Katja begint 8 november, een week eerder dan haar zwangerschapsverlof eindigt, maar dat heeft ze ervoor over. Deze baan ligt haar na aan het hart en is dus nog een reden om deze dag te vieren. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

12 reacties:

Reny zei

Wat heerlijk voor Katja dat ze een baan heeft gekregen waardoor ze fijnere uren kan draaien én meer bij Fiona kan zijn!

Fijn weekend !

Sonja zei

Wat fijn voor Katja en een opluchting dat ze normale uren kan werken en uit de dreiging van Covid in een ziekenhuis kan blijven. Fijn weekend!

Sophie zei

Wat een fijne dag ondanks het weer! Wat leuk en bijzonder dat je een Petra cocktail had door Petra aan Petra geserveerd. Heel leuk. En klinkt als goed restaurant!
Wat fijn voor Katja zeg! Ik kan me voorstellen dat dit meer rust geeft voor haar en het gezinnetje. Destijds heb ik mede daarom ook besloten te stoppen met werken omdat ik de nachtdiensten en onregelmatigheid niet meer zag zitten met een kind. Wat fijn dat ze zo'n fijne nieuwe werkplek heeft gevonden!

Nel zei

weer een fijne blog, allemaal leuke/positieve berichten. Vooral voor Katja is het denk ik een geschenk uit de hemel.
En wat leuk die cocktail. Een reden om snel weer terug te gaan.
Het schiet al op voor Kai en z'n vriendin komen zeker ?
Mooi weekend alvast voor jullie.

Tineke zei

Fijn dat Katja de baan met regelmatige uren heeft gekregen. De overgang na het zwangerschapsverlof naar werken is al groot genoeg.
Wij zijn in herfstweer met regen beland, hebben gisteren de buiten kerstverlichting opgehangen voor de sfeer.

Petr@ zei

Ziet er goed uit, de Petra cocktail en helemaal fijn dat je het lekker vond. Petra's houden niet van zoet denk ik ;)

Wat een fijn nieuws van Katja! Een ideale baan in combinatie met een gezin.

Petra zei

@Reny - Dank je, jij ook!

Petra zei

@Sonja - Inderdaad, het Covid risico is er niet meer daar.

Petra zei

@Sophie - ja, dit is veel fijner, ook vanwege de feestdagen.

Petra zei

@Nel - Ja, twee weken tot ze komen!

Petra zei

@Tineke - Hier is het vandaag gelukkig weer mooi.

Petra zei

@Petra - Ha ha, inderdaad, Petra's zijn geen zoetekauwen.