Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 08, 2021

Dag 1 Muskegon: Over een volle vrijdag

Na een heerlijke nacht word ik om kwart voor acht uitgeslapen wakker. Rick, die natuurlijk veel later in bed lag, slaapt nog. Stilletjes kleed ik me aan en loop naar de kamer naast ons, waar Fiona en haar ouders al een uurtje op zijn. Tot Katja en Kevins verbazing heeft Fiona de hele nacht doorgeslapen.


Zodra Rick klaar is om erop uit te gaan vertrekken we op zoek naar koffies en ontbijt. Dat neemt weer zoveel tijd in beslag! Eerst haalt Rick zijn en Kevins koffies van de drive thru van Biggby. Dan stelt hij voor ontbijt van Panera te halen.

Daar zijn we het allemaal mee eens, alleen blijkt Ricks geheugen niet correct en is Panera helemaal aan de andere kant van Muskegon. Maar we hebben geen andere ideeen dus gaan er toch maar heen. Ook hier is een drive thru en ik verzeker me ervan dat we vier dingen hebben, maar niet of die de maaltijden zijn, die wij besteld hebben. Dom!!!

Voor Katja en mij halen we koffies van Drip, Drop, Drink. Dat ligt gelukkig vlakbij het hotel, want we hebben intussen echt honger! Boven in de hotelkamer blijkt echter dat mijn ei met kaas en avocado broodje mist en in plaats daarvan is er een wrap met kipsla en chips. Dat is helemaal niets voor mij!

Oef, nu ben ik echt "hangry", maar terug naar Panera gaan is geen optie. Gelukkig is er in dit hotel een mini Starbucks waar ik gisteravond zag dat ze egg bites hebben. Die wrap wil niemand en heeft ons $10 gekost. Als het restaurant niet zo ver weg was zou ik hem echt terug gaan brengen, maar ja. 

Rick gaat een aantal van zijn ooms en tantes opbellen en ik help met Fiona. Zelfs in de paar weken dat ik haar niet gezien heb is ze weer gegroeid. Ze houdt nu haar flesje vast en grijpt dingen, zo schattig!


Voor we het weten is het lunchtijd en we lopen naar Topshelf, een openlucht restaurant. Daar bestellen de anderen een biertje, maar ik houd het bij water. Katja en Rick smullen van de taco pizza, Kevin heeft de Reuben sandwich en ik de antipasta salade. 

Het is allemaal erg lekker, maar de lucht en de radar laten zien dat er een bui aankomt.  Het begint net te spetteren als we klaar zijn. De mannen gaan de auto's halen en de regen klatert op de voorruit zodra we wegrijden. 

Het is weer droog als we bij het huis van Ricks lievelingsoom Dick aankomen. Dick heeft COPD en heeft zuurstof nodig. Hij is zwak en weet niet of hij zondag kan komen, vandaar dat we hem vandaag bezoeken.

Fiona slaapt door het hele bezoek heen. We praten wat met Dick en maken dan foto's met zijn allen. Belangrijk, want, al willen we daar niet aan denken, de kans dat wij Dick na dit bezoek nog zullen zien is vrij klein. 
Dick woont prachtig midden in het bos






Als we weer afscheid hebben genomen wil Rick Katja graag het huis en de graven van zijn grootouders van vaders kant laten zien. Ricks oma leefde nog, toen Katja werd geboren, maar overleed toen zij een jaar was. 

Het plenst echter weer als we bij de begraafplaats aankomen en we rijden dan maar meteen terug naar het hotel. Rick gaat naar de bank en Fiona moet eten en Katja kolven. We nemen dus even een pauze in het hotel. 

Daarna rijden we naar Carols huis (de vriendin van Dad). Daar ontmoeten we ook haar dochters, die zondag zullen komen. We praten een uurtje tot Fiona moe wordt.

Rick wil nog naar de Meijer om non-alcoholische drankjes in te kopen voor zondag. Ik rijd met Katja en Kevin mee en wieg Fiona in haar autostoel in slaap. 

Om haar wat langer te laten slapen rijden we een stukje rond het meer van Muskegon. Daar zijn mooie uitzichten te bewonderen. Tegen zessen zijn we terug in het hotel. Fiona wordt wakker en krijgt een flesje.

Dan is het op Rick wachten voor we kunnen gaan eten. Die belt van de parkeerplaats van het hotel dat er een mooie regenboog is. Cadeautje na een heel wisselvallige dag met plensbuien, maar ook zon en een aangename temperatuur.


Vanuit het hotel kijken we uit over het Muskegon meer en het westen. De zonsondergang vanavond is spectaculair! Dat was altijd een van mijn favoriete dingen aan het huis van mijn schoonouders, de prachtige zonsondergangen. Misschien stuurt Dad ons deze wel. 


Voor het gemak besluiten we weer in het restaurant bij het hotel te eten. We vragen een tafel op hun terras en delen het kaas- en vleesplankje met zijn allen. Dan nemen de mannen een hamburger, ik de tonijn tataki en salade met pecannoten en prosciutto net als gisteren en Katja de varkenshaas, die Rick gisteren at.

Fiona gaat precies als de mannen klaar zijn met eten huilen. Kevin neemt haar mee naar boven, zodat Katja van haar glas wijn kan genieten. Rick gaat naar Pam en Brett waar zijn zus Lisa vandaag is aangekomen. Ik ben te moe om nog daarheen te gaan.

Zo hebben Katja en ik nog even tijd om te ontspannen. Zij vertelt mij dan altijd meer dan als iedereen erbij is. De geboorte van Fiona heeft onze band, die altijd al goed was, heel erg versterkt en daar ben ik zeer dankbaar voor. 

Als Katja's wijn op is gaan we terug naar boven. Het loopt al tegen negenen en ik ben heel moe. Ik voelde me vandaag wel beter op een constante hoofdpijn na, maar die heb ik bijna altijd. Morgen komt Saskia er ook bij. Ik zie ernaar uit ook haar weer even te kunnen knuffelen. 

4 reacties:

Anja L. zei

Oh, daar zou ik ook heel ‘hangry’ van worden hoor. Best een vermoeiende dag zo, zeker met alle emotionele gevoelens.
Wat een prachtige zonsondergang.

Petr@ zei

Een fijne maar vast ook een emotionele dag. Hopelijk heb je goed kunnen slapen.

Nina zei

Wat leuk dat het zo goed gaat met het nieuwe gezin, tenminste dat concludeert ik op basis van wat je schrijft.
Prachtige zonsondergang, mooie gedachte dat Dad daar misschien voor heeft gezorgd.
Weet je inmiddels al meer over Kevins en dus ook Fiona's roots? Ze heeft zulke mooie donkere haren! Veel pleziermet al het familiebezoek.

Petra zei

@Anja - inderdaad, best emotioneel allemaal. Ik had dat eigenlijk niet verwacht.

@Petra - ik slaap gelukkig heerlijk hier.

@Nina - het gaat zeker goed met ze. Nog geen verdere informatie over Kevin's afkomst, behalve dat zijn hele familie donker haar heeft.