Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 13, 2021

Over een welbestede woensdag

Er hangt een dichte mist als Rick en ik naar beneden gaan. Ik maak mijn paddestoelen, tomaat en ei ontbijt en drink daar een lekkere kop koffie, die Rick intussen heeft gezet, bij. Mijn Fitbit moet opgeladen worden en ik wacht met mijn stappen tot dat gedaan is. 

Daardoor heb ik er nog maar weinig als we naar Starbucks vertrekken. Met mijn nitro brew met amandelmelk ga ik daarna buiten op het deck sporten. Ondanks dat ik later begon ben ik toch nog voor  half elf klaar. 


Rick wil zijn lunch vroeg halen en ik ga gezellig even mee. Dat kan niet meer als hij terug naar kantoor gaat (we weten nog niet wanneer) . Ik heb echter zin in een poke bowl en rijd naar The Boro. Buiten op het terrasje van Poki DC smul ik er weer van. Ieder hapje is verrukkelijk!

Intussen is de schoonmaakploeg bezig in ons huis. Dat betekent dat ik me een paar uur buitenshuis moet vermaken, anders blaft Orion om uit zijn bench gehaald te worden. Rick heeft allerlei vergaderingen, dus dat kunnen we niet hebben.

In het centrum van Vienna maak ik wat foto's van bloemen en insecten. Het is heel aangenaam weer met een graad of 24 en ik zoek een bankje op in het park. Ik ben niet de enige, die van dit mooie weer geniet. Er zijn oudere stellen en jongelui, die op een deken zitten te praten. 

Dit is zo'n interessante bloem!


Na een uurtje verplaats ik me naar de kerk tegenover ons huis. Daar heb ik namelijk hele stapels paddestoelen gezien. Ze zijn gelig en worden bruin als ze ouder worden. Ik plaats een foto in de Virginia Paddestoelenkenners Facebook groep en het blijken honingzwammen te zijn. 

Die zijn eetbaar, maar wie weet hoeveel chemische troep hier in de grond zit. Dat gaan we dus niet uitproberen. Bovendien, wat als het toch een andere, giftige, soort is. Ik koop mijn wilde paddestoelen liever van een boer of winkel. 




Rick is intussen de voortuin aan het maaien. Als hij daarmee klaar is gaan we naar Total Wine & More en de ABC slijter. We kopen drankjes voor ons en Chuck en Christine om mee naar Florida te nemen. Zij vliegen vanuit Austin en hebben dus geen plaats. Het is altijd handig om daar niet ter plekke naar te hoeven zoeken. 

Al een tijdje heb ik tegen Rick de wens uitgesproken om bij Blue Ocean te gaan eten. Dit is een van de weinige door Japanners gerunde Japanse restaurants in de omgeving. Vroeger, toen we er dichter bij woonden, gingen we daar altijd heen. Nu zijn we er al vele jaren niet meer geweest. 

Blue Ocean ligt in hetzelfde winkelcentrum als Total Wine & More en Rick verrast me door voor te stellen daar te gaan eten. Dit is de reden dat hij deze Total Wine uitzocht, in plaats van degene waar we gewoonlijk heen gaan. 

De goede recensies voor Blue Ocean zijn helemaal terecht. Ik maak een maal van voorafjes. Als eerste heb ik de regenboog zeewier salade, heerlijk! Dan de zeeegel op inktvis, die ook heel lekker is. Vervolgens heb ik het sashimi voorafje, een klein kunstwerkje en als laatste de lever van zeeduivel, zo smakelijk!

 Rick neemt drie sushi rollen waaronder de draak rol op de foto hieronder. Het is ook een genot voor het oog, niet alleen de maag. Nu we dit restaurant herontdekt hebben wil ik er zeker vaker heen! Onze gewoonlijke sushi restaurants zijn prima, maar hier is het net iets exotischer.


Het is zo gezellig in de cul de sac nu met de Halloween lichtjes. Al dat oranje vind ik het leukste aan de herfst, van pompoenen tot lichtjes tot blaadjes. 

Vandaag is Fiona alweer zestien weken oud! Katja kreeg haar niet lachend op de foto, want ze had veel te veel interesse in haar handjes, zo schattig!





5 reacties:

Anja L. zei

Fred weet ook nog niet wanneer hij weer naar kantoor mag. Op mijn werk moet iedereen vanaf maandag weer 3 dagen op kantoor komen. Ik vind het geen fijn idee want de besmettingen nemen weer toe. Ik ga dan zeker niet met zijn allen in de kantine zitten tijdens de lunch.
Het eten bij Blue Ocean ziet er prachtig uit.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Bij ons op het werk is het nu 50/50 wat betreft thuiswerken. Ik zou dit sowieso graag willen aanhouden, ook nadat alles weer normaal wordt (ooit). Scheelt me toch 2 x in de week anderhalf uur reistijd. Maar nu werk ik natuurlijk nog even helemaal niet.

Verstandig om die paddenstoelen niet te eten. Dat kun je eigenlijk alleen doen als je 100% zeker weet wat voor paddenstoelen het zijn.

Heerlijk jullie avondeten. Ziet er ook schitterend uit!

Anja zei

Ik zou die paddenstoelen ook niet eten.
Marcel werkt inmiddels 1 dag per week op kantoor en 1,5 dag thuis.
Nog even en dan gaat hij helemaal met pensioen.
Ik verheug me daarop, samen genieten en doen en laten wat we willen.
Jullie avondeten ziet er heerlijk uit.

Petra zei

@Anja - Ik kan me voorstellen dat je dan liever buiten gaat eten.

@Petra - Rick wil echt wel graag terug, maar hij weet nu ook dat hij goed thuis kan werken, dus als hij geen zin heeft in de "commute" kan hij hier werken.

Petra zei

@Anja - Heerlijk dat Marcel al zo snel met pensioen gaat. Nu Rick telkens thuis werkt zie ik daar ook erg naar uit. Het gaat weer zo stil zijn als hij terug naar kantoor gaat en we doen zoveel dingen samen.