Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 12, 2021

Over een doorsnee dinsdag

Tot mijn verbazing heb ik de hele nacht doorgeslapen en word om tien voor half acht wakker. Rick slaapt ook nog, ondanks dat het een werkdag is voor hem. Het is bewolkt en daardoor donker in de kamer, bovendien is het nu later licht, dat zal het zijn.

Rick maakt zijn ontbijt en zet koffie voor mij. Ik heb geen ontbijt in huis, dus we gaan daarna meteen naar Starbucks. De egg bites zijn lekker, maar de komende paar dagen wil ik mijn eigen gewoonlijke ontbijt weer maken. 

Met dit weer is er geen sporten op het deck en ik krijg mijn stappen binnen bijeen. Daarna maak ik een korte wandeling om wat buitenlucht te krijgen. Vrijwel alle huizen aan het plein zijn nu versierd voor Halloween. Onderstaande foto is van de tuin van Chuck en Lorraine hiernaast. 


De rest van de ochtend besteed ik aan de Nederlandse spullen wegzetten en mijn tas uitpakken. Zo wordt het al gauw lunchtijd en Rick vraagt of ik zijn lunch kan ophalen. Ik bestel mijn salade van Subway en Rick die van Cava. Na wat gedoe op drukke parkeerplaatsen rijd ik met beiden naar huis. 

Dinsdag is lunch met Judith dag en ik installeer me zonder Orion, die bij Rick blijft, aan de bar in de basement. Judith heeft laten weten vandaag wat later te zijn en om tien voor een is zij ook van de partij. Het wordt een verkorte lunch, want Judith moet ook snel weer terug aan het werk, maar zoals altijd erg gezellig. 

Het is nog steeds somber en miezerig als ik erop uitga om de paddestoelen en tomaat voor mijn ontbijt te kopen. Bij H Mart vind ik beukenzwammen en maitaki paddestoelen en die ene tomaat, die ik voor de komende twee dagen nodig heb. 

Dan rijd ik naar Vienna en vermijd Park Street, want daar schijnen allerlei wegwerkzaamheden te zijn. Dat betekent omrijden, maar ik rijd liever wat langer dan dat ik in een file sta. Dat is zo'n tijdsverspilling!

Bij Greenheart haal ik mijn gewoonlijke Rooster sap. Er staan nog maar vijf flessen van en de meesten hebben vandaag als laatste datum. Gelukkig is er nog, die tot vrijdag goed is. Van de andere sappen zijn er veel meer. Zouden zoveel mensen die Rooster kopen of maken ze daar minder van? 

Mooi herfsttafereeltje bij Greenheart

Op de terugweg parkeer ik de auto om foto's van de "skelettentuin" te maken. Ieder jaar is die weer anders. Dit jaar zit een skelet op een maaimachine en rijdt over anderen heen en er is een skelet op een eenwieler. Zo leuk gedaan, ieder jaar weer is het lachen geblazen.






Dit sombere weer is niet goed voor mijn gemoed of mijn fibromyalgie. De rest van de middag lees ik en doe wat spelletjes. Orion moet veel blaffen, want er zijn mannen in de achtertuin om de verlichting van de vijver en de achtertuin te maken. Het kost me heel wat moeite hem stil te houden, zodat Rick kan werken. 

Het hoogtepunt van mijn dag is de haring, die we uit Michigan mee hebben genomen. Mijn haring eet ik op de traditionele manier, maar Rick heeft de zijne liever in plakjes gesneden (en dan kan ik de staart afkluiven, want geen stukje haring mag verloren gaan!). Zo ontzettend lekker is het en altijd zo'n grote traktatie en veel te snel op. 

Tegen zessen rijden we naar Walgreens voor onze derde Pfizer COVID prik. Ik voldoe aan de eisen van de CDC voor een derde prik en Rick kan er als mijn man ook een krijgen. Ik ben benieuwd of we er bijwerkingen van zullen ondervinden. De andere twee gaven ons enkel pijnlijke armen. 

Met dit miezerige weer hebben we zin in Indiaas eten. Jaipur is om de hoek en daar worden we als oude bekenden begroet. De eigenaren, een Indiaas echtpaar, zijn superaardig. De man bedient ons en raadt een voor mij nieuw gerecht aan: kip in een zwarte pepersaus. Rick heeft de tandoori mixed grill.

We hebben er saag (romige spinazie), chutney, komkommer rajta en groene saus bij. Het is werkelijk heerlijk! Dit restaurant bestaat al vele jaren en ik heb er nog geen teleurstellende maaltijd gehad. We hebben meerder Indiase restaurants in de omgeving, maar deze blijft onze favoriet. 

Op de terugweg wil Rick mij nog even het huis met de enorme opblaasfiguren in het donker laten zien. Wauw, dat is echt wel fantastisch! Sowieso is het nu leuk door de buurt te rijden. Alle oranje en paarse lichtjes en verlichte versieringen zijn zo vrolijk. 

Dan eindig ik met onderstaande foto van onze bijdrage aan de Halloween tuinen bij avond. We moeten nog bedenken welke kostuums we willen, want we moeten ons natuurlijk wel verkleden als we met Fiona haar eerste Halloween vieren!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat heerlijk om in een keer door te slapen, daar zou ik heel blij van worden.
Misschien is het Rooster sap minder lang houdbaar en maken ze er minder van.
Wat een werk hebben die mensen aan de skeletten tuin, zo leuk om te zien!
Ik ben benieuwd of wij in aanmerking komen voor een derde prik, mijn ouders waarschijnlijk wel.
Jullie tuin ziet er ook ‘spooky’ uit.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Zo sfeervol de herfst- en Halloween versieringen! Ik kan er
naar blijven kijken.

Krijgt iedereen in de VS op den duur een derde prik?
Wat geven ze voor reden aan? Hier krijgen de alleroudsten,
die het langst geleden de eerste prik hebben gehad, binnenkort
de derde vaccinatie.

het Indiase eten ziet er heerlijk uit. Het is, naast de Italiaanse,
mijn favoriete keuken.

Nancy zei

Wat een heerlijke gezellige versieringen en lekker die haring.
Ik ga de 3e en evt. 4e prik absoluut niet nemen.

Tineke zei

Gezellig dat je haloween met Fiona kan vieren, komen ze naar jullie toe?
Leuk de versierde haloween tuinen, hier worden de 2e kerstlichtjes buiten gehangen.
Onze jongste kleinzoon vindt het super leuk om hier te zijn, heeft hier ook al echt zijn eigen gewoontes, die hij weer wil als hij hier is; genieten

Anja zei

Fijn om in 1 keer door te slapen, dat lukt mij helaas niet.
Prachtig die skeletten tuin, ook jullie tuin ziet er spooky uit.
Lekker he die haring, wij trakteren onszelf er regelmatig op.

Petra zei

@Anja - Hier komt iedereen op een gegeven moment in aanmerking voor de derde prik. Na zes maanden schijnt Pfizer een stuk minder bescherming te geven.

@Marion - Ja, iedereen zal op den duur in aanmerking komen. De reden is dat er in Israel en het VK is gebleken dat de antistoffen met de tijd minder worden. Het is net als de griepprik volgens mij.

@Nancy - Ik neem iedere prik, die op mijn weg komt, ziek zijn bovenop de fibromyalgie pijnen is mijn nachtmerrie.

@Tineke - Nee, wij gaan naar New Jersey.

@Anja - Het lukt mij ook vrijwel nooit. Ik zou willen dat we de haring makkelijker zouden kunnen krijgen.