Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 09, 2022

Over de voetbalwedstrijd in de pub kijken

Gisteravond lagen we nogmaals voor negenen in bed en staan daardoor weer uitgeslapen om zes uur op. 

Het is een stuk kouder dan gisteren merkt Rick bij het uitlaten van Orion. Hij neemt dan ook een warme koffie bij Starbucks. Daarbij heeft Rick een broodje met Goudse kaas. Ik houd het bij mijn gewoonlijke bestelling. 

Door al het reizen en gedoe zijn we Saskia's kaart vergeten te kopen. Zij is zondag jarig. Ik ga de Giant binnen en kies een leuke kaart voor haar uit. Die zal ik later op de ochtend versturen. 

Eerst moet er gesport worden. Met drie verschillende dingen doen gaat het uur snel voorbij. Daarna maak ik me klaar om erop uit te gaan. 

Rick opperde om Saskia's kaart via FedEx te versturen. Daar vertelt de medewerkster zonder blikken of blozen dat het $101 zal kosten om morgen te laten bezorgen! Dat doen we natuurlijk niet voor een kaart. Ik besluit de goede oude US Postal Service eens te proberen. 

Het is weer druk bij het postkantoor. De prijs om morgen te laten bezorgen kost echter minder dan een kwart van de FedEx prijs. Dat is de moeite van het wachten dus wel waard. 

Als Saskia's kaart verstuurd is rijd ik naar Tysons Corner Center. Online zag ik dat de kaarsen van Bath & Body Works flink afgeprijsd zijn. Bij Macy's vind ik een parkeerplaats en loop door die winkel de gezellig versierde mall binnen. 


Eerst loop ik even de enorme kerstwinkel binnen. Onze kerstboom hangt flink vol, maar wie weet vind ik iets bijzonders. Dat is niet het geval en ik koop niets. 



Dat is bij Bath & Body Works wel anders. Ik koop denk ik genoeg kaarsen om de winter mee door te komen. Verder wat kleinigheden voor in de stockings van de meisjes. Katja liet bijvoorbeeld weten de luchtverfrisser in mijn auto lekker te vinden ruiken. 

Er is ieder jaar een wedstrijd wie de mooiste kerstversiering heeft van de winkels in Vienna. Wat mij betreft moet Karin's Florist winnen, maar er zijn ook andere leuk versierde zaken. 
Een dezer dagen zal ik er foto's van gaan maken. 


Op weg naar huis denk ik benzine te gaan tanken bij de Shell. Ik heb 40 cent korting van onze Giant aankopen. Er gaat echter iets mis en poef, weg is de korting. De vriendelijke eigenaar van het station probeert van alles, maar het blijft niet werken. Hij zegt een paar uur te wachten en het dan weer te proberen. 

Thuis wacht Rick me op om lunch te gaan halen. Ik maak het makkelijk en bestel een Subway salade. Rick krijgt slecht nieuws bij Cava. Zij gaan volgend jaar naar de andere kant van Vienna verhuizen. Dat is ook niet fijn voor mij, want ze nemen Zoe's Kitchen over. Dag, geliefde bloemkoolrijst bowl. 

Behalve iets lekkers (dit jaar chocolade pepernoten) wil ik onze buren een cadeautje geven. Dit jaar is het een gepersonaliseerde kerstboom versiering. Ik schrijf onze naam onder een huis en de namen van de buren onder het andere. 


Walgreens belt dat er meer medicijnen voor Orion klaar zijn en daar ga ik weer. Als ik het medicijn heb zie ik dat de benzine bij Safeway net zoveel kost als de Shell met korting. Dan gooi ik daar VLINDR wel vol.

Tegen tweeen gaan Rick en ik in onze oranje voetbalshirts naar Hawk & Griffin. Daar gaan we Nederland - Argentinie kijken. Tot ons genoegen is onze Ierse vriend Niall er ook. Iedereen in de bar, inclusief de eigenaar, wenst ons succes. 

Wat een wedstrijd! Rick moet halverwege terug naar huis voor een vergadering met een klant, maar komt dan direct weer terug. Het is jammer dat Nederland heeft verloren, maar ze hebben hard gevochten. 

Het is inmiddels na vijven en de vermoeidheid slaat toe. We verkleden ons en gaan dan naar Zenola. Daar bestellen we onze favorieten en praten even met Noha, de dochter van de eigenaar. Het is zoals altijd weer verrukkelijk eten. 

Op weg naar huis maken we een kleine omweg en rijden door een mooi versierde buurt naar het Candy Cane huis. Meestal zie ik dat overdag en dan is het ook leuk, maar verlicht zie je pas hoeveel werk eraan te pas kwam. Ik las vandaag dat de eigenaar de meeste versieringen zelf heeft gemaakt. 


Het was weer een drukke dag. Eens zien of we vanavond tenminste tot negen uur op kunnen blijven. Dat zes uur opstaan is leuk, maar zo vroeg naar bed een beetje teveel van het goede. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

6 reacties:

Reny zei

Wat een geweldig cadeautje voor jullie buren, die gepersonaliseerde kerstboom versiering!

Het was een spannende wedstrijd, jammer dat Nederland verloren heeft.

Fijn weekend !

Anja L. zei

Wat een geld zeg! Dan kun je hem zowat zelf gaan brengen.
Gelukkig kon je later voor dezelfde prijs tanken.
Leuk zeg, die kerstversiering voor je buren, een blijvende herinnering.
Jammer dat Nederland is uitgeschakeld, het werd in de tweede helft toch nog spannend.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Wat een ontzettend leuk en origineel cadeautje voor de buren!

Zo gezellig al die kerstversieringen bij jullie. Jammer dat dat hier niet zo is. Dan kom je toch meer in de kerststemming.

Anoniem zei

Wat een leuk en origineel cadeau voor jullie buren!
Echt prachtig, die mooi voor kerst versierde huizen, winkels en etalages. Dat geeft wel heel veel gezelligheid.
Fijn weekend en gefeliciteerd met Saskia!
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Wat een ontzettend leuk cadeautje hebben jullie voor de buren!

Het lijkt wel een grap wat ze voor het bezorgen van de kaart vragen.
Maar gelukkig is het alsnog gelukt.

Het candy cane huis is en blijft prachtig. En wat een creativiteit
en werk om zelf versieringen te maken.

Heerlijk die kaarsen van B&BW. Ik heb er ook een heel stel, voor
elk seizoen wel een paar, maar vind het altijd zo zonde om ze aan
te steken, LOL. Ze zien er namelijk zo leuk uit.

Alvast gefeliciteerd met Saskia!

Petra zei

@Reny - Ik vind al die gepersonaliseerde versieringen zo leuk!

@Anja - Het was echt een nagelbijter!

@Petra - Het lijkt ieder jaar wel meer te worden. Ik vind het ook zo gezellig!

@Carla - Dank je wel!

@Marion - Ik heb kaarsenhouders, dus de kaarsen zelf zie je niet. Ik vind de luchtjes zo heerlijk.