Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 12, 2022

Over eten en egg nog

Rick staat om kwart voor zeven op en ik ben eigenlijk ook wakker, maar het is me te koud om mijn bed te verlaten. Een half uur later volg ik zonder enthousiasme, maar beneden is het behaaglijk warm. Ik schenk een lekkere kop koffie in en kook dan mijn ontbijt. Het is weer heerlijk en nieuw na meer dan een week andere dingen gegeten te hebben. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt voor zijn werk doe ik alvast wat cardio. Ik baal een beetje, want de zenuwpijn in mijn rechtervoet is opeens terug. Ik heb geen zin deze maand nog naar de dokter te gaan, maar in januari doe ik het toch maar weer wel.

Als we naar Starbucks vertrekken heb ik al 5000 stappen bijeen. Het is weer grijs en koud, maar er wordt ons vanmiddag wat zon beloofd. Het is ongewoon voor hier om zoveel bewolkte dagen achtereen te hebben. 

Na een groot deel van de rest van mijn cardio gedaan te hebben maak ik me klaar voor personal training. Sharon werkt goed aan mijn schouders en heupen, hopelijk helpt dat die probleemgebieden te versterken. 

Sharon woont dichtbij Whole Foods en ik besluit daar meteen maar naartoe te gaan. Maar eerst rijd ik even langs mijn favoriete candy cane huis. Het is een van de weinigen, die er ook overdag leuk uitzien. 


Bij Whole Foods vind ik niet waar ik naar zoek en ga naar Giant. Daar hebben ze wel fijn gesneden uitjes. Nu ik hier toch ben steek ik over naar The Fresh Market. Ik heb een nieuw pepermolentje met meerkleurige pepers nodig. Verder neem ik een zakje veganistische Justin's peanut butter cups mee voor in Saskia's stocking. 


Een tijdje geleden heb ik een paar blikjes sardines in tomatensaus gekocht. Daar heb ik zin in als middageten. Ik snijd wat kerstomaatjes doormidden en warm een paar sneetjes bloemkool"brood" op. 

We hebben bovendien wat Goudse kaas met tomaat en olijf meegenomen uit Nederland. De sardientjes gaan op een snee bloemkoolbrood en de kaas op de andere. Dit is een lekkere lunch, die ik waarschijnlijk morgen ga herhalen. 

Met dit koude weer voel ik dat mijn "lepeltjes" snel opraken (je begint de dag met een aantal "lepels" en iedere actie gebruikt er een op, een voorbeeld dat vaak met fibromyalgie e.d. wordt gebruikt). Ik ga dus meteen op pad naar Fair City Mall.

Daar ga ik eerst bij Trader Joe's kijken, maar om de een of andere reden vind ik vrijwel nooit iets om mee te nemen uit die supermarkt. Dan haal ik mijn favoriete sauvignon blanc van de Total Wine hier, want die in McLean had het gisteren niet. 

Aan de overkant zijn een heel aantal winkels en ik ga eerst naar Ulta. Daar verkopen ze afgeprijsde cosmetica en parfums van grote merken. Katja vindt dit altijd een fijne winkel en ik koop wat kleinigheden voor haar. 

Naast Ulta is een Carter's kinderkledingzaak en op het raam staat 50% korting. Oei, gevaarlijk, en jawel, ik vind twee schattige jurkjes voor Fiona voor $10 per stuk. Maar ja, ze moet dan ook iets hebben om haar beentjes te bedekken. Gelukkig zijn de leggings ook afgeprijsd. 


Als laatste ga ik naar de ABC slijter. Daar kies ik miniatuur drankflesjes voor iedereen. Ik moet opzoeken welke veganistisch zijn. Chambord is dat bijvoorbeeld niet, leer ik. Hypnotiq en Limoncello wel, dus die krijgt Saskia. 

Thuis wil ik een klein begin aan het inpakken maken. Ik pak de pyjama's voor Kerstavond vast in. Die leg ik onder de boom in de voorkamer. Ik mis onze kleine $1 winkel waar ik altijd mijn kersttasjes kocht, maar ik heb leuke zakken gevonden bij Amazon. Ik heb een hekel aan inpakken en ben er ook niet goed in. 

Ieder jaar bestelt Rick authentieke mini Cornish pasties voor ons Kerstavond buffet bij Pure Pasty. De originele doet me altijd denken aan een vakantie in Cornwall toen ik tiener was. Michael, de eigenaar, komt er vandaan en wint allerlei wedstrijden tegen Engelse pasty bakkers. Wij hebben dus geluk in ons kleine Vienna. 

Rick moet daarna nog even een vergadering bijwonen en dan gaan we naar Bear Branch Tavern. Daar is een feestje, want hun eggnog wordt nu verkocht en een deel van de opbrengst gaat naar de One Neighborhood Foundation waar wij vaak aan geven.

Lydia nodigde ons speciaal uit en we besluiten even te gaan. We zien Lydia en praten een tijdje met onze burgemeester Linda. Het is goed om onze gezichten zo te laten zien. We blijven niet lang, maar proberen wel de eggnog en nemen een fles mee naar huis.


Op de terugweg vraag ik Rick even te stoppen bij een paar huizen, die ik erg mooi verlicht vind. Ik vind alle gekleurde lichtjes heel leuk, maar ik heb nog steeds wat met witte lichtjes. Vroeger wisselden Rick en ik om met de lichtjes in onze kerstboom, de ene avond gekleurd, de volgende wit. Dat doen we niet meer, maar wit blijft eleganter naar mijn mening. 


Vanavond gaan we een experiment doen voor ons diner: koolhydraatarme hutspot. We hebben gisteren winterpenen gekocht bij  de Giant en gaan hutspot maken. Ik snijd de penen in stukjes en kook ze. Rick fruit de uitjes en warmt bevroren bloemkoolpuree op. 

Die laatste vervangt de aardappelpuree. We stampen het geheel door elkaar en hebben er een kielbasa worst bij, die wel op rookworst lijkt. Het is een heel geslaagd maal dat we zeker gaan herhalen. 

Intussen is Kai op zijn volgende bestemming aangekomen. Hij gaat de rest van de week in New Jersey doorbrengen voor hij zondag onze kant op komt. Wij vinden het super dat onze kinderen het zo goed met elkaar kunnen vinden!

6 reacties:

Anja L. zei

Vervelend dat de pijn in je voet weer terug is.
Die hutspot klinkt erg lekker moet ik zeggen, wat een goed idee om er bloemkoolpuree door te doen.
Wat leuk dat Kai bij z’n zussen op bezoek gaat.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Wat vervelend dat je nu met het koude weer meer last hebt van de fybromyalgie.
In Nederland is het ook behoorlijk koud momenteel, en vriest het ‘s nachts.
Heerlijk he, als je kinderen het zo goed kunnen vinden met elkaar. Bij onze 3 kinderen gaat dat precies zo en dat vind ik ook heel fijn.
Leuk he, baby/kinderkleertjes kopen voor je kleinkind… ik kan t soms ook niet laten hoor.. veel te leuk..
Wat een lekkere en bijzondere hutspot heb je gemaakt, het ziet er heerlijk uit.
Fijne dinsdag
Groetjes
Carla

Anja zei

Leuk jurkje heb je gekocht voor Fiona. Ik vond Carter's een leuke winkel, heb er veel rompertjes gekocht.
Als ouder kun je er van genieten wanneer je kinderen het zo goed kunnen vinden samen.
Bij ons is dat precies zo.

Anoniem zei

Wat leuk dat Kai na Saskia nu een paar dagen bij Katja is.Komt Rachel nog met de Kerst?
Altijd verleidelijk die kinderkleren. Kan je geen ongelijk geven weer zo'n schattig jurkje te kopen. Heb die gekleurde lampjes nooit mooi gevonden, voor mij en grappig mijn kinderen ook altijd witte lichtjes.
Ik hoef voor Cathy absoluut geen hutspot te maken maar boerenkool met spekjes en worst dat lust ze wel.Voor vanavond kreeg ik net de vraag; zullen we zuurkool met ham en ananas eten met worst at the side. Ze schrijft altijd zo, maar thuis spreken we altijd nederlands. Soms kook ik en soms kookt zij.Ik mag b.v. erwtensoep maken,gaat tijd in zitten en die tijd ontbreekt haar als ze pas om 5 uur van hun werk thuis komen.
Toch fijn als je mams er is om dit te kunnen doen.
Heerlijk die Eggnog, de buurvrouw heeft een recept van haar oma,en daar hebben we afgelopen zondag van kunnen genieten. Was reuze gezellig die Christmas neighborparty bij haar. jaarlijkse traditie die ik nu weer kon meemaken.
Groetjes
Wil

Petr@ zei

Wat leuk dat Kai tijd met zijn zussen doorbrengt. Fijn dat ze het goed kunnen vinden samen.

Petra zei

@Anja - Die bloemkoolpuree smaakte niet veel anders dan aardappelpuree, het was een geslaagd experiment.

@Carla - De prijzen van de kinderkleren zijn ook altijd zo aantrekkelijk hier.

@Anja - Het is inderdaad een leuke winkel, ik koop er veel.

@Wil - Nee, Raquel heeft nog maar weinig vakantie voor haar nieuwe baan. Die gezelligheid met Kerst van bijeenkomsten etc. vind ik ook altijd zo leuk.

@Petra - Vinden wij ook!