Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 16, 2022

Over een luie dag

Na een slechte nacht word ik met knallende hoofdpijn wakker. Ik zie dat Rick al op is gestaan, maar ik doe Alexa's wekker uit en blijf nog een half uurtje liggen. Rick komt naar boven om te douchen en hij vraagt of ik ontbijt van Starbucks wil halen. 

Inderdaad ontbreekt me de energie om ontbijt te maken. Bij Starbucks bestellen we dus mijn dubbel gebakken egg white egg bites. Ze kennen me inmiddels en bakken ze perfect. De nitro brew helpt me wakker te worden. 

Ondanks dat ik absoluut geen energie of zin heb trap ik toch een uur bij elkaar op de mini elliptische machine en Scoop. Als ik niet sport ga ik me naarmate de dag vordert nog naarder voelen weet ik uit ervaring. 

Na me opgefrist te hebben ga ik eerst naar Walgreens. Daar haal ik medicijnen voor Rick, Orion en mezelf op. Orions dosis is verhoogd omdat we dan minder pillen hoeven te geven. Ze waarschuwen het alleen te geven als het nodig is. Dat doen we, Orion krijgt het enkel als er bezoekers komen. 

Dan rijd ik naar de overkant naar Safeway. Daar koop ik Visa cadeaubonnen voor Mona, Carmen en Sharon. Verder kies ik een paar kaarten uit om geld voor de postbode en de schoonmaakploeg in te doen. 

Bij de kassa koopt de man voor mij voor meer dan $500 aan wijn. Dat ontlokt wat commentaar van de vrolijke kassier. Ik word er ook bij betrokken met mijn cadeaubonnen. We lachen wat af en dan wenst de wijnman ons een Merry Christmas. Dit soort korte gesprekjes vind ik altijd zo leuk!


Rick is klaar om lunch te gaan halen. We gaan eerst even naar de ABC slijter om een fles bourbon voor Kevin te kopen. We vallen met onze neuzen in de boter, want ze hebben net een lading Buffalo Trace binnen. Die bourbon is hier bijna niet te krijgen en een van de beste. 

Mijn in koolbladeren gewikkelde "sandwich" ligt al klaar bij Sweet Leaf. Deze is met kip, spek, tomaat en een kruiden aioli. Die ga ik vaker bestellen, zo lekker! Rick heeft zijn gewoonlijke Cava salade. 

Op een van de Vienna Facebook groepen zie ik dat er een moordmysterie boek is dat in Vienna speelt. Dat moet ik natuurlijk op mijn Kindle zetten. Het is geschreven door Harper Kincaid en heet To Kill A Mocking Girl. Kincaid woont in Vienna. 

Het leest heel makkelijk en ik zit er meteen in. Ik ga op de bank in de voorkamer zitten en als Rick uit zijn kantoor komt moet hij even naar me zoeken, terwijl ik vrijwel onder zijn neus zit. 

We gaan op pad en als eerste naar het postkantoor. Ik heb stom genoeg de familiekalender voor mijn zus hierheen laten sturen. Die moet dus naar haar doorgestuurd worden. Omdat ik zo moe ben gaat Rick in de rij staan en als hij terugkomt vraagt hij wat nu.

Het Mosaic District is vlakbij en het is happy hour tijd. We besluiten voorafjes te gaan eten bij twee of meer restaurants. Als eerste gaan we naar B Side. Daar bestel ik een heerlijke cocktail met mescal, komkommer wodka, genepy en eiwit. Het is ontzettend lekker en niet zoet. 

Rick en ik delen een charcuterie plankje, want dit restaurant maakt deel van een heel goede slager. Gelukkig hebben we drie en niet zes verschillende soorten vlees gekozen, want dit is al heel wat. 

Intussen hebben we de menu's van een aantal andere restaurants bekeken. We willen het nieuwe The Junction proberen. Daar zijn nog net twee krukken open aan de bar. Hun menu ziet er goed uit.

We beginnen met gevulde eieren, die erg lekker zijn. Dan is de vraag: gaan we nog ergens anders heen of bestellen we nog iets hier. Het antwoord is het laatste. We kiezen loempia's gevuld met pastrami, zuurkool en kaas en wat zijn die lekker!

Dat is genoeg om te eten voor ons en we zijn zeer tevreden over de prijzen met happy hour. Het is een van de goedkoopste maaltijden, die we de afgelopen tijd hebben genoten. Het loont om vroeg te gaan eten. 

Nu hebben we ook nog energie om wat verlichte huizen te bezoeken. We beginnen met het huis dat de wedstrijd van Vienna heeft gewonnen. Het is inderdaad een stuk indrukwekkender als het donker is. Maar ik vind dat heel veel lichtjes niet per se smaakvol is. 

Onze volgende stop is het Grinch huis. Dit is gewoon leuk met een thema. Ieder jaar komen er meer Grinch dingen bij. Ik weet dat dit gezin jonge kinderen heeft. Hoe vrolijk is het dan om iedere dag uit school thuis te komen en een versierd huis dat er zowel overdag als 's avonds vrolijk versierd is. 





Er zijn heel veel huizen mooi verlicht. Het is een genot om door de buurt te rijden. Onderstaand huis vinden wij ook heel goed gedaan. Echt Kerst en wat een werk is het om al die lichtjes aan te brengen. 

Birch Street heeft een huis met een heel mooie projectie show. Rick is ervan onder de indruk en kijkt wat ze gebruiken. Ik zou het superleuk vinden op ons huis, ik hoop dat Rick er iets mee doet. 


Als laatste stoppen we bij een huis waar de eigenaren alles zelf maken. Het is een zooitje met yeti's, buitenaardse wezens, Nessie, het Loch Ness monster en meer. Toch is het knap gedaan, vooral het "Believe" op hun dak. 


De Hallmark kerstfilm staat al aan. Vroeger waren het altijd compleet "witte" films, maar tegenwoordig zijn er ook films met andere culturen. Die van vanavond gaat bijvoorbeeld ook over Kwanzaa, het Amerikaans Afrikaanse feest tussen Kerst en Oud en Nieuw. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Petr@ zei

Je bent nog best druk geweest voor een luie dag. Hopelijk voelde je je later op de dag wat beter.
Leuk al die versierde huizen al is het dan niet mijn smaak.

Anja L. zei

Goed dat je toch bezig blijft ook al noem jij het een luie dag.
Jouw sandwich klinkt erg lekker, die zou ik ook wel opkunnen.
Leuk om al die versierde huizen in het dinker te zien. Wat een werk is dat fewest. Die projecties op het huis zijn knap gedaan zeg.
Ik heb voor vanavond twee Hallmark films ingesteld, Fred kijkt ook met een half oog mee.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Wel leuk al die versierde huizen. Grinch. is erg leuk voor de jonge kinderen.
Ik krijg weinig kans om naar kerstfilms te kijken.Cathy vindt het allemaal te zoetsappig en Cees ergert zich kapot er aan. Zelfs aan de kerstmuziek.
Maar gisteren was het toch een kerstfilm:the Christmas Carol.Deze was uit 1998 en een
van de betere.Moet altijd lachen om Cees want hij volgt het met een half oog terwijl hij zijn spelletje speelt.
Fijn weekend
Wil

Petra zei

@Petra - Het is zo vrolijk al die lichtjes.

@Anja - Vanavond een hele nieuwe Hallmark film, ik ben benieuwd

@Wil - Ik vind ook een heel aantal kerstliedjes irritant, vooral de nieuwere