Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 22, 2022

Over een druilerige donderdag

Gisteravond ben ik vergeten Alexa uit te zetten. Ik ben net aan het dromen dat ik een heerlijke Engelse thee aan het bijwonen ben als het apparaat "We don't talk about Bruno" begint te bleren. Ik bevel het kreng dus uit te gaan. Maar ja, nu ben ik wel wakker.

Het weer ziet er niet vrolijk uit. Er valt wat ijsachtigs uit de hemel dat later over moet gaan in regen. Met wat moeite staan Rick en ik tegen achten op. Kai ligt nog op een oor. 
We eten ontbijt en drinken thee en gaan na Orions wandeling op weg naar Vienna. Daar halen we koffies van Starbucks en kennelijk helpt het om tegen de barista te zeggen dat ik zo min mogelijk schuim wil. De nitro brew is zo een stuk beter. 

We brengen het lege glas naar de paarse glasbak en gaan dan langs Greenheart. Kai is inmiddels op en vraagt of we bananen cashew melk en chocolade cashew melk mee kunnen nemen. Dat doen we en ook een nieuwe fles Rooster. 

Nog maar drie dagen!

Voor ik naar personal training ga doe ik wat cardio. Ik heb maar 3000 stappen tegen de tijd dat ik naar Sharon vertrek en zin in meer cardio heb ik niet. Ik vraag Sharon de gewichten licht te houden en zij masseert en strekt me. Hopelijk helpt dat. 

Thuis maken we ons klaar om de laatste boodschappen te gaan doen. We gaan eerst naar Wegmans en eten daar lunch. Ik vind het boven altijd zo leuk met zicht op een gedeelte van de enorme supermarkt. 

Het is een drukte van jewelste en ondanks dat we een vrij kort lijstje hebben duurt het toch een uur voor we klaar zijn. We hebben wel alles gevonden dus dat is fijn. 

De Whole Foods in Fair Lakes is enorm en heeft een betere keuze aan mini desserts dan die in Vienna. We kiezen ieder twee kleine toetjes voor na het Kerstdiner. Hun taarten zien er ook aantrekkelijk uit, vooral die met de cardinaal. 

Door de stromende regen rijden we terug naar Vienna. Hier gaan we de pas geopende koekjeswinkel Midnightreats bezoeken. Al hun koekjes (of zeg maar gerust koeken) zijn veganistisch en dus perfect voor Saskia's dessert. De vriendelijke eigenaar is heel blij ons te zien. 
De rest van de middag blijven we lekker binnen met de kerstverlichting aan. Kai en Rick spelen Stratego en ik lees mijn leuke boek uit. De tijd gaat snel en voor we het weten is het vijf uur. Rick zet de vuilnis en de vele kartonnen dozen buiten en dan is het tijd om naar ons restaurant voor vanavond te rijden. 

Het regent nog steeds en we zijn blij bij het populaire en gezellige Patsy's American te hebben gereserveerd. We delen mijn favoriete krab en garnalen voorafje en dan heb ik de kreeftsalade. Kai neemt ook een salade, de gegrilde zalm, en Rick de steak frites. Het is een succes, erg lekker allemaal. 

Het huis van de overburen reflecterend in het natte asfalt

Helaas heb ik de hele dag weer veel pijn gehad en dat maakt zo moe! Ik heb geen idee hoe ik het beter kan maken, al mijn gewoonlijke manieren lijken niet te werken. Toch blijf ik die maar doen en zal Rick vragen vanavond Icy Hot op mijn nek en rug te sprayen. 

Alweer heb ik geen zin om een film te kijken en houd het bij kookshows. De mannen kijken ook wel wat mee merk ik. Morgen beginnen we aan de koudste Kerst in twintig jaar!

Vandaag kregen we weer zes kerstkaarten binnen, zo leuk! Wij hebben er zestig verzonden en meer dan dertig toegezonden gekregen. Daar zit maar een Nederlandse tussen, maar misschien komen er meer. 

Voor mij is het een van de leukste dingen aan Kerst, zowel het ontwerpen en dan verzenden als het ontvangen. Natuurlijk is een online kaart ook leuk, maar een papieren krijgen een stuk specialer, wat mij betreft althans. 

6 reacties:

slindt zei

Wat hangen je kerstkaarten mooi zo!! Is inderdaad erg leuk deze te ontvangen! Stuur me je adres in pb dan krijg je er volgend jaar 1 van ons uit Nederland! Je voelt als soort familie want ik lees elke dag je blog. Ik vond het zo leuk te lezen wat je allemaal in Nederland hebt bezocht afgelopen maand. Fijne feestdagen met je gezin! Sandra

Anja L. zei

Oh zo vervelend, dan lig je heerlijk te dromen en dan gaat ineens de wekker en eigenlijk hoef je niet eens op te staan!
Ik moet alleen nog een kerststol kopen en dan heb ik alles in huis.
Sterkte met je pijnen.

Marion2 zei

De kerstdrukte in de winkels, wat heb ik daar een hekel aan. Hoefde ik alleen nog
langs de slager, breek ik een nagel :/. De taarten zijn geweldig. De eerste keer in Amerika keek ik mijn ogen uit bij de taarten in de supermarkt.

Hoeveel graden Celsius gaat het bij jullie worden? Ik hoorde verontrustende berichten
erover in het nieuws. Gaat het Saskia lukken om te komen?

Ik vind kerstkaarten ook zo leuk. Volgend jaar stuur ik je er eentje!

Anoniem zei

Kerstdrukte in de States is afschuwelijk. Ik was gisteren met een vriendin bij Cosco .We wisten niet hoe snel we moesten wegkomen. Mensen verlieten het pand met afgeladen boodschappenkarren.
Gelukkig hebben we het vlees in huis, we maken rib roast en gevuld varkensfilet.
Wat hebben jullie al veel kerstkaarten ontvangen. Wij krijgen steeds minder, voorheen
wel 100, nu nog maar 7 waarvan er 2 uit Nederland. Daardoor verstuur je zelf ook steeds minder.
Wat een koude Kerst wordt het in het oosten. We hebben voor Las Vegas een redelijke koude week achter de rug maar de temperatuur stijgt al weer.Door dat er zoveel vluchten gecanceld worden zal het aantal bezoekers ook wel minder worden.
Groetjes
Wil

Anoniem zei

Wat een mooie winkel is die Whole Foods, en die taarten, mmmm.
Maar die drukte pff,ik hou er ook niet van
Leuk, al die kerstkaarten
Fijne vrijdag!
Carla

Petra zei

@Sandra - Leuk, ik heb mijn adres gestuurd.

@Anja - Zo fijn om klaar te zijn met boodschappen doen (hoewel we er misschien nog voor Saskia uit moeten).

@Marion - Het wordt hier -13 en zal voelen als -23 met de wind. De koudste Kerst in decennia.

@Wil - Dan noem je ook wel wat. Costco is op een gewoon weekend al om gillend uit te lopen. Hier sturen de meeste mensen nog wel kerstkaarten, wel zo leuk.

@Carla - Toch is het nooit zo erg als in Nederland in de supermarkten vind ik. Je kunt je altijd nog aardig uit de voeten maken met de wijde opzet.