Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 19, 2022

Over maandag

Alexa wekt me om half acht en ik heb heerlijk geslapen! Kai komt net uit zijn kamer als ik onze slaapkamer verlaat. Helaas denkt hij dat hij Fiona's verkoudheid heeft opgelopen en Kai voelt zich niet optimaal. 

Gelukkig heb ik voor onze reis naar Nederland ruim verkoudheidbestrijdende middelen ingeslagen. Kai krijgt een handjevol pillen en die zijn inderdaad magisch. Na zijn ontbijt verklaart hij zich al een stuk beter te voelen. 

Rick maakt zich klaar voor zijn laatste werkdag dit jaar. Intussen krijg ik een kwart van mijn stappen bijeen door op de plaats hard te lopen. Daarna vertrekken we naar Starbucks. 

We besluiten vandaag naar het cafe in het Pan Am Center te gaan. Zo kan Rick ook wat Rucola keeltabletten voor Kai kopen. Mijn nitro brew is daarom vandaag tenminste weer perfect bereid. 

Thuis doe ik meer cardio tot ik me klaar moet maken voor personal training. Sharon werkt nu ook veel aan de spiergroepen waar ik problemen mee heb. Hopelijk helpt dat allemaal. Ik moet zeggen dat mijn heupen veel minder pijn doen sinds ik de Scoop doe.

Na het halve uur fris ik me op en ga dan naar Lofty Salon. Mijn haar is te lang en dat maakt het te plat en zwaar. Mona knipt het in laagjes en tot net boven mijn schouder. Zo zit er weer model in. Carmen kleurt daarna mijn haar en wenkbrauwen bij. Beiden zijn blij met mijn kerstkaart met cadeaubon. 

Het is net na het middaguur en ik besluit naar Whole Foods te gaan. Ik heb zin in soep als lunch en Kai heeft de wens uitgesproken kippensoep te willen eten. Voor mij schep ik een bakje vol met Italian wedding soep en voor Kai wordt het kip, artisjok en citroen soep. Hij meldt dat het ontzettend lekker is. 

Mijn "cozy mysteries" boek dat in Vienna speelt heb ik uit en ik ga op zoek naar Kerst cozy mysteries. Eerst vind ik een boek dat leuk klinkt, maar heel gezapig blijkt. Gelukkig kosten deze Kindle boeken maar $3. Ik probeer er nog een en die is wel leuk: Christmas Corpse van Mona Marple. 

Bij Saskia en Katja proefde Kai wasabi-sojasaus en knoflook-kruiden amandelen. Hij wilde graag amandelen met verschillende smaken. Ik bestelde een doos met maar liefst vijftien unieke smaakjes. Kai probeert als eerste de bosbessen, die hij erg lekker vindt. Ik ben benieuwd of hij die heel pittige gaat eten.


Halverwege de middag rijd ik naar het centrum van Vienna. Daar ga ik naar Greenheart en neem een fles cashew chai mee voor Kai. Dan loop ik naar Caffe Amouri. Kai herinnert zich de Mexicaanse warme chocolade, dus die bestel ik voor hem, voor mezelf neem ik een chai latte met amandelmelk. De warme drankjes zijn lekker op deze koude dag. 



De rest van de middag puzzelen we wat en ik lees. Kai neemt Orion mee voor een flinke wandeling. Hij gaat naar een park hier vlakbij en komt een hele kudde herten tegen. Dat zie je niet in Saint Etienne. 

Ondanks dat het een rustige dag was hebben we genoten van Kai's gezelschap. We bestellen Chinees van Lotus Garden voor het avondeten, want dat eten ze nooit in Frankrijk. Mijn mu shi kip is zoals altijd weer zeer smakelijk. 

En zo is Ricks kerstvakantie begonnen. Hierbij wensen wij iedereen heel fijne feestdagen!

10 reacties:

Reny zei

Heerlijk dat Rick al Kerstverlof heeft en dat Kai er weer is.
Geniet van deze tijd samen.

Merry Christmas !

Sonja zei

Fijn dat Kai er is en dat Rick vakantie heeft. Heel veel plezier met elkaar en geniet van de komende feestdagen!

Petr@ zei

Gelukkig dat Kai zich wat beter voelt. Je kunt je knap ziek voelen van verkoudheid.

Oh wat lekker dat Rick al vrij is. Bij ons op het werk is het zo druk dat een uurtje vrij nemen eigenlijk al niet lukt.
Gelukkig werk ik nog deels tijd dus kan ik tussendoor wat kerstboodschappen doen die 's avonds uitverkocht zijn.

Anja L. zei

Wat fijn dat Rick vanaf nu vrij is!
Gelukkig hielpen de medicijnen goed voor Kai, het zou toch sneu zijn als hij ziek zou worden.
Wat een hoop verschillende smaken zeg, leuk om ze te proeven.
Fijne dinsdag.

Nel zei

Wat fijn dat Rick zoveel dagen vrij heeft. Meestal lees of hoor je dat iedereen tot Kerst moet werken en verder weinig vrij heeft. Maar misschien ligt dat aan zijn functie.

Heerlijk al je kinderen straks bij elkaar, dat maakt deze dagen extra speciaal.

In ieder geval wens ik jullie heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2023.

Marion2 zei

Wat ontzettend gezellig dat Kai er is en dat Rick vrij heeft!
De kerstversieringen overal zijn prachtig, dat maakt het extra leuk.

Ik ben zeer benieuwd welke middelen tegen verkoudheid helpen :).

Wat een mooie, vrolijke kerstkaart van jullie!

Anoniem zei

Wat een gezellige dag zo met Kai
Heerlijk dat Rick al kerstvakantie heeft nu
Wat bijzonder, al die smaken amandelen.
Fijne dinsdag!
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Ik heb nauwelijks last van een verkoudheid en zo ja dan is het enige middel dat ik slik apc tabletten. Advies van mijn huisarts ( schoonvader) Drink veel warme thee en kippensoep.
Cees had voorheen een kast vol medicijnen en voor elk kwaaltje wel een middel.Dat heb ik hem gauw uit zijn hoofd gepraat. Dat heb je als je alles zo over de counter kan kopen.Wens Kai beterschap.
Wat een bof dat Rick al vrij heeft.Cees en Cathy hopen wel vrijdag vroeger naar huis te kunnen en maandag na Kerst ook vrij te kunnen krijgen.Alles hangt af van de baas.
Mike houdt een aantal vakantiedagen achter voor de periode tussen Kerst en Nieuwjaar.
Wens je hele fijne dagen met je gezin.
Merry Christmas.
Wil

Anja zei

Wat gezellig dat Kai er is en dat Rick al kerstvakantie heeft.
Marcel heeft altijd vakantie sinds zijn pensioen, echt genieten!
Hopelijk helpen de medicijnen voor Kai.

Petra zei

@Reny - Insgelijks

@Sonja - Gaan we doen!

@Petra - Hopelijk voor jou ook wat tijd om tot rust te komen deze dagen.

@Anja - Ik ga af en toe wel een of twee amandelen "stelen".

@Nel - Het ligt inderdaad aan de functie. Rick werkt al 32 jaar bij Microsoft en heeft zo heel wat vakantiedagen opgebouwd.

@Marion - Mucinex, Sudafed, Advil (ibuprofen) en Flonase zijn mijn favorieten.

@Carla - Rick heeft altijd een fijn lange kerstvakantie.

@Wil - Met mijn fibromyalgie voel ik me met een verkoudheid al gauw heel belabberd dus ik neem wat me beter doet voelen.

@Anja - Rick begint voorzichtig ook aan pensioen te denken.