Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 07, 2022

Over de terugreis

Halverwege de nacht bleek mijn telefoonstekker uit de het contact gevallen te zijn en de batterij van mijn telefoon was leeg. Dat was balen, want zo werkt mijn ventilator geluid app niet. Die zorgt ervoor dat we verder geen geluiden horen.

Helaas zijn we daar zo aan gewend dat het moeilijk was de slaap weer te vatten. Ricks wekker gaat om tien voor half zeven af en tot mijn verbazing voel ik me toch best uitgeslapen, Rick zo te zien ook wel.

We maken ons klaar en gaan dan beneden ontbijten. We zijn de enigen, dus alle schaaltjes liggen nog vol. De koffie smaakt weer prima en de zalm en zachtgekookte eieren ook. Ik mis wel de zadenmix in Nederland, maar daar was dan weer geen gerookte zalm.  

We poetsen onze tanden en pakken de laatste spullen in. Dan gaat Rick de auto halen en ik check uit. Om kwart voor acht vertrekken we naar Zaventem. Voor die rit hadden we drie kwartier uitgetrokken, maar het duurt nog minder dan een half uur. 

We brengen de huurauto terug naar Sixt en lopen dan de luchthaven binnen. De balies zijn open en er staat niemand in de Premier rij. We beantwoorden de geijkte vragen of we zelf alles hebben ingepakt etc. 

Terwijl we de bagage afgeven vraag ik of het nog mogelijk is met mijlen een upgrade te doen. Mijn fibromyalgie speelt me parten en business class is dan gerieflijker. Dat is niet mogelijk tenzij ik $999 betaal. Mooi niet!

We lopen wat rond op het vliegveld. Ik vind nog een Suske en Wiske en neem een zalm sashimi mee aan boord. Ook koop ik een zakje met mijn favoriete Neuhaus bonbons. Iedere dag een moet kunnen en de eerste eet ik aan boord. 

Achteraf ben ik blij dat ik geen upgrade kreeg. Ik kan die dollars goed voor andere doeleinden gebruiken en overdag vliegen is een stuk minder vermoeiend dan de nachtvlucht. Rick en ik hebben een hele rij in Economy Plus met extra beenruimte. 

Het wordt een heel ontspannen vlucht. Het kipgerecht is lekker en ik lees de hele stapel Libelles en Margrieten, die ik van Naomi meekreeg. Daarmee ben ik vrijwel de hele vlucht zoet. Daarna doe ik nog wat woordspelletjes op mijn telefoon.

Een uur voor de landing wordt er een kaas en kalkoen broodje geserveerd. Dat vind ik altijd heel lekker en ik maak me eens niet druk om het brood. Voor we het weten staan we weer op Amerikaanse bodem. Een uur voor op het schema landen we. 

Rick en ik hebben Global Entry en zijn daardoor zo door immigratie en douane. Dan komen de tassen ook heel snel en binnen het halve uur zitten we in de taxi. Wat vroeger minstens een uur duurde is nu een fluitje van een cent. 

We krijgen een aardige taxi chauffeur, die goed helpt met de bagage. Omdat we zo vroeg zijn en de schoonmaakploeg nog niet gearriveerd is, zetten we de bagage voorlopig in de garage. We laten Orion even uit en dan komen de schoonmakers. 

Rick en ik willen dan niet thuis zijn en gaan eerst naar Whole Foods om wat snacks e.d. te kopen. Dan gaan we kijken hoe de nieuwe Italiaanse delicatessenwinkel Nozzo Pazzo eruit ziet. Ze hebben lekkere salades, dus wellicht zullen we ze dit weekend uitproberen. 

We halen een fles Rooster groentensap van Greenheart en gaan dan wat Pokemon Go spelen. Ik bevrijd een van Ricks Pokemon, die al een maand in een gym vastzit. 

Daarna gaan we kijken of alles versierd is als andere jaren. Het candy cane huis ziet er weer heel leuk uit, daar zal ik later foto's van maken. Ook het Grinch huis is weer erg leuk. Ik maak snel een foto, maar zal later terugkomen voor meer details.

Het is kwart over vier en we hebben beiden trek. Rick stelt voor naar Artie's te gaan. Daar is een gezellige bar, die tot onze verbazing best druk is. We delen de krab en garnalen fritters, altijd weer zo lekker. Dan heeft Rick filet mignon met salade en frietjes en ik de kippenborst met haricots verts en champignonsaus over engelenhaarpasta. Zo verrukkelijk is het allemaal! 

Voldaan en moe komen we in een schoon huis terug. Rick sleept alle tassen naar binnen en naar boven. Er zit veel eten in en we moeten ons ervan verzekeren dat Orion nergens bij kan. Die is natuurlijk weer helemaal blij en likt mij helemaal schoon (behalve in mijn gezicht, want dat vind ik vies).
Mijn nieuwste kaboutervriendjes, dankzij vriendin Jeanine

Nu is het even proberen het nog een paar uur uit te zingen voor we gaan slapen. Ik ben nu helemaal overtuigd dat de Brussel vlucht het antwoord is, zolang United niet direct op Schiphol vliegt. Van Den Haag naar Brussel is een makkelijke rit en Brussel is zo'n leuke stad (wat mij betreft veel leuker dan Amsterdam, ik hoop dat ik niemand beledig). 

Het was een heerlijke week en vanaf morgen gaan we weer in volle kerstmodus. 

10 reacties:

Anoniem zei

Jullie hebben wel een heel leuke week gehad, en tevens een triestig hoofdstuk uit jouw leven afgesloten hé Petra.
Ik vind Brussel ook een leuke stad en vooral in de kerstperiode. Belgische chocolade en bier is niet te evenaren.
Petra, ik heb voor 't moment problemen met jouw Facebookpagina. Laatste bericht dat ik kan zien is van 29 september 2022 (The Ocean Cleanup). Ik heb de geschiedenis op mijn computer gewist en met andere Facebookberichten heb ik geen probleem behalve met dat van jou. Kan jij dat soms verhelpen, al bedankt op voorhand. Ik kijk nu op"Avonturen vanuit ons hoekje van de wereld"
Groeten van Hilde uit B.

Reny zei

Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn !

En nu in Kerstmodus en je verheugen op het volgende weerzien met de (klein)kinderen, heerlijk !!

Groetjes,
Reny

PS: heb gisteren onze vlucht naar Colorado geboekt (sept. 2023). Voor het eerst sinds 2019 weer naar de USA, ben helemaal happy !

Suus zei

Wat fijn dat je zo'n fijne tijd hebt gehad en mooie nieuwe herinneringen hebt kunnen maken, en oude hebt kunnen ophalen. Fijn dat je voor je zelf hebt gekozen om niet te gaan. Zo zie je maar, dat is toch het belangrijkste. Je eigen geluk en gezondheid. Nu op naar de kerstdagen!

Ennuh, nee hoor, geen belediging voor Amsterdam ;-).

Anja L. zei

Wat een lekkere terugreis was dat. En nu weer lekker thuis.
Mij beledig je niet hoor, Brussel is een mooie stad.
Nu op naar de kerstdagen.
Fijne donderdag.

Tineke zei

Leuk kerstkabouters heb je gehad, ik heb er dit jaar ook een aantal ; staat heel gezellig
Ook de online kerstmisadventskalender helpt daarbij.
Fijn dat jullie terugreis zo vlot verliep.

Petra zei

@ Hilde - Volgens mij heb ik niets veranderd. Kun je mij een berichtje sturen op Facebook?

Anoniem zei

Fijn dat jullie terugreis zo voorspoedig is gegaan.
Brussel is een superleuke stad en Zaventem is een heel fijn vliegveld ook.
Nu genieten van de aankomende kerstperiode.
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Altijd fijn als een vlucht zo voorspoedig gaat. Het lijkt me wel een beetje vervelend
dat jullie niet meteen naar huis konden, want hoe dan ook is zo'n reis vermoeiend.

Ik vind Amsterdam helemaal niet leuk (meer), kom er alleen als het echt moet, dus begrijp je voorkeur voor Brussel helemaal.

Petr@ zei

Fijn dat jullie een hele rij voor jullie zelf hadden. Dan is business class niet nodig en zonde van het geld.
Grappig hoe snel je thuis weer je routines oppakt hè.
Ik ben benieuwd naar de versierde huizen in jullie buurt.

Petra zei

@Anja - Amersfoort was ook leuk om weer eens te bezoeken.

@Tineke - Er staan hier inmiddels heel wat kerstkabouters!

@Carla - Inderdaad, Zaventem is heel fijn, alleen jammer dat we de winkels op Schiphol zo missen.

@Marion - Ja, het was wat onhandig, maar we losten het op door te gaan eten.

@Petra - Het is weer heel gezellig met alle huizen aan ons plein versierd.