Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 30, 2022

Over een tweede kerstviering en afscheid van Kai

Rick en ik hebben onze wekkers gezet om om half acht op te staan. Rick gaat met Saskia naar het DMV en ik ontferm me over het ontbijt voor de anderen. 

Iedereen bestelt iets van Starbucks en ik ga naar het Pan Am Center. Routinegewijs rijd ik onze oprit af naar links, want rechts is versperd door andere auto's. Opeens hoor en voel ik een grote klap. 

Er staat een enorm voertuig om bomen te verpulveren in het midden van ons plein en ik had dat heel stom genoeg niet gezien. Mijn auto lijkt in eerste instantie niet veel schade opgelopen te hebben, maar bij nadere inspectie zit er een flinke deuk in de achterklep. 

De mannen, die erin zitten, spreken nauwelijks Engels. Ze gaan kijken of de wielen nog werken en doen heel moeilijk. Ik zie dat er al heel wat deuken, die zelfs geroest zijn, in hun bumper zitten. Er is geen verf of wat ook van mijn auto gegaan. 

Na gevraagd te hebben of ze mijn informatie willen en dat is niet het geval rijd ik door naar Starbucks. Toch zit het me niet lekker, want hier weet je maar nooit of er iemand opeens "pijn aan zijn schouder" heeft en je gaat vervolgen. Morgen zal ik de verzekering bellen en ik heb een foto van het voertuig genomen. 

Voor vandaag probeer ik het van me af te zetten. Nadat we ontbijt hebben gegeten zijn Saskia en Rick alweer terug. Ook zij zijn in de mineur, want Saskia's auto is nog steeds niet legaal. Het DMV kon niets doen. 

Carvana, waar Rick de Kia kocht, blijkt heel veel slechte recensies te hebben voor dingen als dit. We moeten er misschien een rechtszaak van maken. Heel vervelend allemaal en Rick is er helemaal klaar mee. Ik trap mijn frustraties eruit op de Scoop.


Omi heeft een lekker ontbijt met een soort poffertjes en roerei gemaakt

We schakelen over naar vrolijkere dingen en gaan onze tweede Kerst vieren met Katja, Kevin en Fiona. Fiona heeft interesse in een cadeautje en dat is de kerst Nijntje. Ze wil ook nog wel het van Naomi gekregen Miffy In The Netherlands met Kevin lezen. 

Daarna gaat de interesse naar Saskia's katten. Fiona's ouders openen de rest van haar cadeautjes en die van hen. Alles valt goed in de smaak, al zijn Katja's laarzen helaas te klein. Gelukkig kan ze die bij haar in New Jersey inwisselen voor een grotere maat. Ik krijg een heel fijne trui van Katja en Kevin.

















Met alle gezelligheid is het al gauw lunchtijd. De anderen halen salades van Cava en ik kies een salade met kip van Panera. Die vind ik altijd lekker, al bestel ik hem weinig. De tijd tikt snel verder en Kai pakt zijn dingen in. Jammer genoeg past toch niet alles en zullen we een doos naar Kai opsturen. 

Na nog een paar foto's voor de kerstboom gemaakt te hebben neemt Kai afscheid van Katja, Kevin en Fiona. Die laatste vindt dat best lastig, want in die week dat Kai bij Katja logeerde heeft Fiona een goede band met hem opgebouwd. 


Rick, Saskia en ik brengen Kai naar het vliegveld. Het is er superdruk, maar gelukkig vinden we een parkeerplek. Kai vliegt met TAP Air Portugal naar Lissabon en dan naar Geneve vanwaar hij de trein naar Lyon neemt. Ik benijd hem deze reis absoluut niet!

Ondanks dat Kai geen bagage in hoeft te checken gaat hij toch in de rij staan om zijn paspoort te laten zien. Daar zien we dat handbagage maar tien kilo mag wegen en Kai's rugzak weegt zeker meer. Wij houden de rugzak bij ons en uiteindelijk gaat het gelukkig allemaal goed.

Zoals altijd kan ik het niet droog houden bij het afscheid. Hopelijk zie ik Kai in april weer als ik met Maria naar Parijs ga. Het maakt het wel makkelijker dat Saskia mee is en Katja, Kevin en Fiona thuis wachten en nog een aantal dagen blijven.

In een ruzie met Orion is Flapjacks nagel afgebroken. Saskia kon pas morgen een dierenartsafspraak krijgen en wil daarvoor wat dingen vinden om Flapjack te helpen. Rick en zij vertrekken daarvoor naar Petco.

Katja en ik hebben een afspraak bij de nagelsalon. Phuong doet mijn nagels en ik heb dit keer zwart met glitters en een witte nagel met glitters. Morgen zal ik er stickertjes op plakken als ik de tijd ervoor krijg. 

Katja's nagelstyliste is de slechtste in de salon. Ik ga volgende keer zeggen iedereen, behalve Kim. Niet alleen doet ze eeuwig over Katja's nagels, ze doet ze ook nog eens niet goed. Terwijl Katja nog bezig is loop ik alvast naar Safeway. 

Daar haal ik kip nuggets en bessen voor Fiona en rauwkost voor ons buffet vanavond. Katja had gevraagd om een tandenborstel voor Fiona te kopen, maar ze zijn allemaal voor 3+ jaar oud. Ik vraag Katja te komen en besluiten. Zij kiest toch voor die tandenborstels.

Thuis treffen we een heel actieve Fiona. Ze eet met smaak van de kipnuggets en de zoete aardappelhapjes. Daarna is de afstandsbediening een telefoon en het "Ba-bi" (brown bear) boek favoriet om voorgelezen te worden. 




Rick maakt een mini versie van ons Christmas Eve buffet en gaat dan helpen Fiona naar bed te brengen. Hij wil zo dat Katja en Kevin even rust hebben. We horen Rick via de monitor zingen voor Fiona en wonder boven wonder komt hij een half uur later beneden en ligt het kleintje in volle rust.

Saskia heeft al eerder gegeten, want ze was heel moe. Katja en ik delen kaviaar met creme fraiche en blini's. De anderen genieten van de pasties en andere warme hapjes. Ik houd het bij gerookte zalm, garnalen en de rauwkost. Het smaakt allemaal zeer goed en er is weinig over.

Als vertier vanavond werken we een lijstje van Saskia af. Wat is ons leukste moment van het jaar geweest, onze beste aankoop, onze favoriete maaltijd en meer. Het is interessant om de antwoorden te horen. 

Het was een dag met ups en downs. Hopelijk wordt het morgen wat rustiger, al zijn er nog boodschappen te doen. Tijd om mijn bed op te zoeken!

 

6 reacties:

Petr@ zei

Hè wat vervelend, die aanrijding. Hopelijk krijgt het geen staartje.
En dan wil het ook niet vlotten met Saskia's auto. Is ze wel verzekerd als ze rijdt?

Moeilijk weer, het afscheid van Kai. Gelukkig had je thuis genoeg afleiding.

Alvast een hele fijne jaarwisseling!

Marion2 zei

Wat vervelend van de aanrijding. Een ongeluk zit in een klein hoekje :/. Ik zou het, geloof ik, niet zo rustig kunnen opnemen.
Spijtig dat Kai weer weg moest, maar toch fijn dat hij vrij lang bij jullie en zijn zussen was.
Ik moest lachen om de foto’s van Fiona. Super schattig.
Een gezellige jaarwisseling toegewenst!

Petra zei

@Petra - Ja, ze is wel verzekerd, maar rijdt nu telkens met een verlopen registratie rond.

@Marion - Dank je wel! Ik was er ook erg van ondersteboven, maar wil deze tijd met familie er niet door verpesten.

Anoniem zei

Leuke verlate kerst hebben jullie zo. Leuke foto’s. Ik miste in de tekst wel de traditie tekst over de man op hoek met het aantal ogen en neus als de dagen. Ik dacht er vandaag aan 🤣🤣. Fijn dat de kadootjes in de smaak vallen en Nijntje ook zo schattig. Veel liefs fijn jaarwisseling en family te liefs Naomi

Petra zei

@Naomi - Hij deed het iedere dag voor het nieuwe jaar, dus speciaal voor jou in het blog van vandaag geschreven. Jullie ook een heel fijne jaarwisseling en gelukkig 2023!

Tineke zei

Grappig het rose pakje van Fiona, van de Hema? Onze kleinzoon heeft ook een heel aantal items met het vosje; heel leuk.
Een gezond en voorspoedig 2023 toegewenst voor jullie