Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 21, 2022

Over een productieve woensdag

Gisteravond heb ik me volgespoten met Icy Hot spray en daardoor heb ik althans vannacht stukken minder pijn gehad. Bij het wakker worden is het nog steeds niet fijn aan mijn linkerkant. Ik ga Sharon morgen vragen wat minder schouderwerk te doen. 

Kai is al bezig zijn ontbijt te maken als ik beneden kom. Het is vreemd de keuken te delen met een ander, want Rick eet altijd gewoon een bak cereal. Kai baalt, want hij voelt zich nog steeds helemaal niet lekker. 

Het is natuurlijk ook absoluut niet fijn ziek te zijn tijdens de feestdagen, maar gelukkig hebben we geen grote plannen. We zouden vandaag naar Leesburg gaan om te lunchen, maar dat kan ook een andere dag. Kai kan gewoon rusten en beter worden. 

Na mijn ontbijt ren ik op de plaats tot Rick klaar is. Dat betekent dat ik al bijna de helft van mijn stappen heb als Rick beneden komt. We gaan naar de Starbucks in Vienna en Rick maakt duidelijk dat mijn nitro brew echt beter moet. Dat lukt inderdaad, dus ze kunnen het wel. 

Voor we naar huis gaan brengen we een bezoek aan de bank om geld te pinnen voor de schoonmaakploeg, die vanmiddag komt. Voor Kerst krijgen zij altijd net iets meer dan het bedrag voor een schoonmaakbeurt. Ik doe dat in een kaart en schrijf er Feliz Navidad y Feliz Ano Nuevo in. Het wordt altijd zeer gewaardeerd. 


Thuis doe ik de rest van mijn cardio op de mini elliptische machine en Scoop. De Scoop helpt het best tegen de pijnen. Als ik klaar ben volgen mijn Spaanse en Franse Duolingo lessen en dan voel ik mijn maag alweer knorren. 

Kai heeft zin in kippensoep en vraagt of pho dat ook is. Natuurlijk is dat het geval! Ik doe twee pho bestellingen van Roll Play Grill. Die voor Kai wil hij met rijstnoedels en die van mij komt zoals altijd met koolhydraatarme noedels. Rick en ik gaan het ophalen, al maakt Rick zijn lunch thuis. 

Tot de schoonmaakploeg komt buigen Rick en ik ons over de puzzel. Die vordert gestaag. Het is grappig hoe wij andere methodes hebben met puzzelen. Ik werk liever een deel af en ga dan verder met een ander, terwijl Rick stukjes van allerlei delen neerlegt waar hij denkt dat ze gaan horen. 

Als de schoonmakers er zijn trekt Kai zich terug in zijn kamer en Rick en ik gaan alvast wat van onze kerstboodschappen doen. Dat is wel fijn, want dan hoeven we geen uren in de Wegmans door te brengen om alles te vinden.

We beginnen bij Safeway. Daar hebben ze heerlijke Franse Tresor crackers. Tot mijn grote vreugde is de Brancott Sauvignon Blanc er weer. Die is al maanden uitverkocht bij Total Wine. Verder kopen we dingen, die we bij ons Kerstavond buffet serveren. 

Dan rijden we door naar Goodwill waar we de zakken met spelletjes, die ik uit onze spellenkast heb gehaald, brengen. Hopelijk maken we er anderen blij mee. 

Voor ons Kerstmaal hebben we besloten dit keer ham te serveren met verschillende groentes. Er is een speciale "ham"winkel, Honey Baked Ham. Daarvan schijnt de ham de beste ooit te zijn en wij willen dat ook weleens op de proef stellen. 

Aan de rij wachtenden te zien is het zeker populair. We moeten een goed half uur wachten en als we vertrekken staat de rij tot buiten de deur. Wij gaan een kwart ham met bot erin proberen. Hij weegt ongeveer drie kilo en ik zal hem ook voor de hamsalade met Oud en Nieuw gebruiken. Voor de prijs moet hij wel heel erg lekker zijn!


Onze volgende stop is Whole Foods. Ook daar vinden we heel wat van onze gading. We hebben nu nog een kort lijstje om morgen bij Wegmans en de grote Whole Foods af te werken. Sommige dingen zijn ook voor Oud en Nieuw, dus dat is handig. 

Na nog wat bloemkoolpuree bij Giant gehaald te hebben gaan we huiswaarts. De schoonmakers zijn net klaar, dus die hebben we mooi vermeden. We leggen alles weg en dan loopt het al tegen zessen. 

De mannen hebben gisteren Duitse worsten gekocht en gaan die met zuurkool en bloemkoolpuree eten. Dat is helemaal niets voor mij. Ik zie mijn kans schoon en bestel sashimi van Sushi Yoshi. Het is zo vers en lekker!

Vanavond kijk ik weer een Hallmark film. Die van gisteren heb ik uitgezet, want ik kon me er niet op concentreren. Ik keek liever Christmas Cookie Challenge. Hopelijk gaat dat vanavond beter ondanks nog steeds heel wat pijn. 

Eergisteren gaf de ster bovenop onze kerstboom er de brui aan. We kregen vandaag de nieuwe aan van Amazon. Deze projecteert sneeuwvlokken en sterren op het plafond. Kai en ik vinden hem leuk, maar Rick moet eraan wennen. 


Rick heeft het een van zijn taken gemaakt mijn feeenlichtjes van nieuwe batterijen te voorzien. Het ziet er weer zo gezellig uit! Zelfs Mickey en Minnie zijn verlicht. 

Buurman Charles komt hun lekkere zelfgemaakte baklava langs brengen en nu hebben alle buren hun kleinigheden rondgebracht. Het is altijd zo'n gezellige traditie!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat vervelend dat je nog zo’n pijn hebt, maar komt dat ook door de temperatuur schommelingen?
Grappige piek is dat zeg.
Lekker dat jullie al een groot deel van de boodschappen hebben, ik ga de bulk vandaag halen en wat ik vergeten ben morgenavond, dan is het weer rustig in de supermarkt.
Je kamer ziet er weer gezellig uit.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Vanavond doe ik de laatste boodschappen, het meeste gisteravond al gehaald. Het scheelt dat ik alleen kerstavond kook. 1e kerstdag heb ik besteld van het cateringbedrijf waar mijn jongste zoon werkt. En tweede kerstdag eten we bij mijn moeder.

Hopelijk voelt Kai zich tegen die tijd weer beter. Mijn vriend zit ook ziek thuis, het heerst wel helaas.

Anoniem zei

Wat een bijzondere en mooie ster op jullie kerstboom! Rick is er vast snel aan gewend.
Jullie kamer ziet er erg gezellig uit zo.
Ik hoop dat Kai snel opgeknapt is.
Fijne donderdag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Het zal deels wel het weer zijn, maar ik denk dat ik misschien teveel wil van mijn spieren.

@Petra - Wat balen dat je vriend nu juist ziek is!

@Carla - Rick vindt de ster inderdaad nu ook leuk.