Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 11, 2022

Over een druk weekend

Zaterdag

Gisteravond gingen we zowaar pas tegen tienen naar bed en ik was eigenlijk om zes uur al wakker. Ik moet weer in slaap gevallen zijn, want het volgende dat ik hoor is Rick die om kwart over zeven opstaat. Ik volg hem direct. 

Na ons ontbijt en de koffies van Starbucks te hebben opgehaald gaan we naar The Home Depot. Dat is een gigantische bouwmarkt met voor elk wat wils. Wij zijn op zoek naar een nieuwe sneeuwpop voor naast de garage. 

De huidige heeft de geest gegeven nadat Rick er met onze maaimachine tegenaan reed. Eerst denken we niets te vinden en dan zien we een sneeuwpopfamilie. Vader, moeder en sneeuwkind, die gaan mee naar huis. Ze zijn van hetzelfde materiaal als de vorige sneeuwpop en zien er leuk uit. 

Verder kopen we een paar houten staken om te proberen mijn leuke geschilderde sneeuwpop weer op te zetten. Haar houders zijn een aantal weken kapot gegaan door een windstorm. We gaan deze staken erachter plakken, zodat ze weer in de tuin kan staan. 

Als laatste gaan er een paar al versierde mini kerstboompjes voor voor het huis mee. We vinden dat ons tocht zeer geslaagd is!




Thuis gaat Rick de allerlaatste bladeren uit de tuin halen en legt die langs de stoeprand. Als het goed is komt Vienna ze nog een keer opzuigen. Ik doe intussen mijn cardio en begin dan aan onze nieuwe puzzel. 

Deze keer is het een adventkalender van allemaal postzegels. Het vervelendste klusje vind ik altijd alle stukjes met de juiste kant boven leggen. Verder alle randstukjes apart houden, maar om de een of andere reden zijn er toch altijd een aantal, die ik over het hoofd zie. 

Rick is begonnen de sneeuwpoppen in elkaar te zetten. Dat doet hij in de woonkamer, want het is waterig koud met af en toe ijsregen buiten. Alleen verwachtten we niet dat de woonkamer vol glitters zou komen te zitten. Ondanks stofzuigen zullen we die nog wel tijden zien liggen. 

Voor we het weten is het na twaalven en ik wil een poke bowl voor mijn lunch. We gaan naar The Boro waar het ook gezellig voor Kerst versierd is. Ik kies zalm en garnalen voor mijn poke bowl en verder de zucchini noedels en een heel aantal andere groentes. 

Rick wil de nieuwe Italiaanse delicatessenzaak Nozzo Pazzo eens proberen. Daar blijkt hij niet de enige in en het duurt eeuwig voor zijn broodje klaar is. Te eeuwig, want als Rick het navraagt blijkt de panini aan iemand anders mee te zijn gegeven. 

Er wordt in allerijl een nieuwe gemaakt en Rick krijgt die gratis mee. Ik heb intussen mijn poke bowl al lang en breed op. Het is wel heel erg koud in de auto, mijn voeten zijn ijsklompen als Rick terugkomt. Hij baalt, want hij had die wachttijd anders willen gebruiken.

Zodra Rick thuis is gaat hij verder met de sneeuwpoppenfamilie. Als die in elkaar gezet zijn is mijn bijdrage hun dassen netjes om hun nekken te knopen. En nu staan ze naast de garage te pronken. Hopelijk is hen een lang leven zonder maaimachine gegund. 

Om twee uur gaat de wedstrijd Engeland - Frankrijk aan. Rick werkt aan zijn kerstlijst en ik doe mijn Spaanse en Franse lessen. Het is ook een leuke wedstrijd om te kijken, dus de twee uur vliegen om. 

Rick gaat zijn uit Belgie meegebrachte bierspullen, waaronder een verlicht Delirium bord in de basement aanbrengen. Ik lees mijn meegebrachte Jan, Jans en de Kinderen en zo wordt het al snel weer etenstijd. 

Vanavond kiezen we Neisha Thai waar het gewoonlijk nooit zo druk is. Vanavond wel en we kunnen alleen aan de bar eten. Wij vinden dat altijd prima. Ik kies gerechten van hun speciale Thaise "street food" menu. De gehaktballetjes en bieslook dumplings zijn erg lekker.

Op de terugweg rijden we door de vrolijk versierde buurten. Het is een genot om al die lichtjes te zien. Sommige mensen hebben maar een paar dingen, maar de meesten zijn volledig versierd. Ieder huis langs ons plein is dat nu ook, een heel vrolijk gezicht. Ik zal binnenkort een video maken. 



Vandaag zou Dad (mijn schoonvader) 87 geworden zijn. Wij missen hem nog steeds erg. Hij was als een vader voor mij sinds ik Rick ontmoette. Zijn favoriete drank was cognac en Rick kocht vandaag een VSOP Remy Martin. We proosten op Dad, waar hij ook mag zijn, en Rick drinkt uit Dads favoriete cognac glas. De Remy Martin is heel lekker, brandt niet in de keel zoals zoveel cognacs. 

Nu ga ik eens kijken wat voor kerstshows ik kan vinden. Gisteren keek ik de tekenfilm van de Grinch, mijn grote favoriet. De film met Jim Carrey is ook erg leuk, maar voor mij gaat er niets boven de tekeningen van Dr. Seuss.

Fiona hielp vandaag met het versieren van de kerstboom:



Zondag

Weer zijn we rond half acht uit de veren. Het is koud en grijs weer dit weekend, niet mijn favoriet. Iets wat me iedere keer weer opvalt is dat het hier lichter is dan in Nederland met bewolking. Tenzij er een zware bui aankomt. Het valt Rick ook op. Volgens ons is het vanwege de zon, die zover zuidelijk krachtiger is. 

We halen onze koffies en ontbijt en gaan dan naar de Giant in Fairfax Circle. Daar hebben ze altijd meer "exotische" groentes dan bij de Giant in Vienna. Dit keer liggen er verse winterpenen en daar nemen we er twee van mee. Misschien dat we er stamppot mee zullen maken. 

Als we daar onze boodschappen gedaan hebben is H Mart aan de beurt. Daarvan neem ik beukenzwammen en enoki paddenstoelen mee. Het is negen uur en we hebben de tijd voor de markt opent goed benuttigd. 

In het Mosaic District staan de sexy rendieren weer overal. En dan...zien we dat er hier nota bene een Neuhaus winkel is geopend! Zo te zien verkopen ze alleen al verpakte chocola, maar het is wel heel toevallig dat we die in Brussel hebben leren kennen. 



Op de markt kopen we behalve paddenstoelen ook eieren. Verder ben ik dolblij dat Greenheart toch nog bestaat en hun Rooster groentensap op de markt verkoopt. We halen twee korstloze quiches van Savagely Good. Met dit kille weer is dat altijd een lekker avondmaal. 


Thuis ga ik aan mijn cardio en daarna vul ik de vogelvoeders weer eens. Helaas blijkt degene, die aan het raam moet hangen, niet meer te blijven zitten. Waarschijnlijk door de hitte van de zomer, de nieuwe zal ik voortaan binnen bewaren. 

We besluiten lunch te gaan eten bij Wegmans. Daar hebben ze een goede keuze aan soepen en ik neem Italian Wedding soep. Rick dacht de chili te eten, maar die is met linzen gemaakt en daar is Rick niet dol op. 

In plaats daarvan kiest hij een lekker uitziende sandwich met meergranen brood. Ik heb behalve de soep ook een in komkommer gewikkelde sushi rol met tonijn, zalm, komkommer en avocado. Het smaakt ons allemaal zeer goed.

We gingen naar deze Wegmans omdat we naar Total Wine in McLean wilden gaan voor kerstbier, wijn en sake. Helaas hebben ze vrijwel geen van mijn favoriete sauvignon blancs, dus daarvoor zal ik morgen naar het filiaal in Fairfax moeten gaan. 

Dit weer is funest voor mijn spieren en ik voel mijn energie ook wegzakken. Rick stelt voor om dan maar snel de cadeautjes voor de buren rond te brengen. Op een familie na is iedereen thuis en mijn gepersonaliseerde versieringen worden heel erg op prijs gesteld. 

De rest van de middag besteden we aan verder werken aan de diverse kerstlijsten. We schieten al goed op voor de meisjes en Fiona en ik ook voor Rick. Kevin, Kai en Raquel zijn moeilijk. Vooral de laatste twee, want Kai heeft enkel een rugzak mee en dus maar heel weinig plaats om dingen terug naar Frankrijk te nemen. 

Rond drie uur bellen we met Saskia en Kai, die bij haar logeert. Saskia is vandaag jarig en het is daarom dubbel leuk dat Kai bij haar is. Mijn zus en mijn nichtjes komen en ze gaan met zijn allen uit eten. Wij zouden er graag bij zijn geweest, maar vieren het wel als Saskia hier is. 

Aan het einde van de middag besluiten we de Neuhaus winkel een bezoek te brengen. Het Mosaic District is heel gezellig versierd, doet me weer eens aan Europa denken. De Neuhaus winkel blijkt nog maar een maand open te zijn. 

We mogen ieder een bonbon proberen en ik krijg een van mijn favoriete "irresistibles". Volgens mij hebben we al meer gratis Neuhaus chocolaatjes op dan we gekocht hebben. Ze hebben nu nog alleen verpakt, maar binnenkort zullen de bonbons ook individueel verkocht worden. Er is een Engels woord, "serendipitous", en dat is hier helemaal van toepassing. 

Nu we hier in Mosaic zijn haal ik Rick over bij Gyu Shige te gaan eten. Aan de bar bestellen we onze maaltijd van voorafjes en in Ricks geval een sushi rol. De zeeegel "shots" zijn weer heerlijk en het gerecht met tonijn, zalm, avocado en gepocheerd ei ook. 


Omdat het nog vroeg is als we klaar zijn gaan we naar Oakton Park Court. Daar zijn een aantal van de best verlichte huizen in de buurt. Ze halen geld op voor twee liefdadigheidsorganisaties in Vienna en wij dragen natuurlijk graag bij. Als we tijd hebben wil ik hier ook met Fiona heen. 













En zo is het weekend alweer voorbij. Twee weken voor Kerstmis, de tijd gaat snel en er is nog veel te doen. Verder genieten we van de vele lichtjes om ons heen. Allemaal een heel fijne week gewenst!

10 reacties:

Anoniem zei

Ik wil je graag meedelen dat ik jouw Facebookpagina terug kan zien.
Oakton Park Lights is zeer mooi met al die lichtjes.
Schattige foto met Fiona aan kerstboom.
Ik wens jou ook een fijne week en verontschuldiging voor de mail die ik jou stuurde.

Groetjes van Hilde uit B.

Reny zei

Jullie hebben weer een lekker vol weekend gehad.
Ik vind het zo'n gezellige tijd met alle mooie versieringen en lampjes.

Wat een enig idee, die Kerstdecoraties voor de buren. Is het in de USA gebruikelijk om aan de buren Kerstcadeautjes te geven of is dat "gewoon" iets dat specifiek in jullie buurt gebeurt? Leuk hoor!

Maak er een mooie week van!

Sonja zei

Wat een heerlijk blog, zo leuk om mee te kijken. Lekker vol weekend, maar het is nooit saai bij jullie. De buren cadeautjes zijn zo leuk. Prachtig versierde huizen. De familie sneeuwpop is zo gaaf. Op naar de Kerst!

Marion2 zei

Wat zijn de sneeuwpoppen leuk! En zo gezellig al die kerstversieringen.
En wat een eigenwijze Fiona. Ze is nu al echt een peutertje zo te zien.

Gezellig dat Kai bij Saskia logeert. Dat moet je als ouders goeddoen.

Grappig dat je het noemt van de donkerte. Mijn man, die de meeste tijd
in het buitenland is, valt het ook altijd op. Hij vindt het hier een
donker land. Ik begreep dat nooit zo, maar het zou inderdaad met de
stand van de zon te maken kunnen hebben.

Petr@ zei

Ik word helemaal vrolijk van jouw foto's. Wel een enorm werk, al die versieringen. Ik ben nu met de kerstboom bezig en zal blij zijn als dat klaar is. Het staat heel gezellig maar ik vind het niet leuk om te doen.

Mooie traditie om het favoriete drankje van je schoonvader te drinken op zijn verjaardag!

Anoniem zei

Wat een gezellige kerstversieringen overal. Wij houden het hier vrij simpel en niet zo bont. Het is ook een hele stille straat waar Cathy en Cees wonen.Maar 5 huizen en de zesde is niet bewoond sinds de eigenaresse is overleden. Ons huis heeft een grote ster op het dak met lange snoeren met lampjes naar beneden. Pas een groot hert gekocht,zelfde materiaal als jullie sneeuwpoppen,en die moet straks blikvanger op de dinerspel.
Ook hier is het de gewoonte elkaar met de kerst een aardigheidje te geven.Meestal bakt
Cathy iets maar haar door haar werk geen tijd meer voor. Dit keer wordt het een fles wijn met bijpassende glazen.
We zijn helemaal klaar met decoreren. Blijft over de cadeautjes inpakken.Dat komt volgende week wel.
Nog gefeliciteerd met Saskia, leuk voor haar dat Kai er is.
Fijne week, groetjes
Wil.

anoniem zei

Waanzinnig veel kerstdecoraties te zien bij jullie in de buurt. Wat een etalages en mooie foto's. Geen energiecrisis in USA?

Anoniem zei

Dinerspel moet natuurlijk dinertafel zijn. Dat tablet van mij.
Wil

Petra zei

@Hilde - Fijn dat het weer werkt.

@Reny - Het is inderdaad vrij gebruikelijk, vooral zelfgebakken lekkernijen. Vroeger maakte ik peppermint bark, maar met de jaren ben ik lui geworden.

@Sonja - Ja, het gaat me alweer veel te snel!

@Marion - Kai gaat vandaag naar Katja. Inderdaad erg fijn dat onze kinderen het zo goed met elkaar kunnen vinden.

@Petra - Als ik al zie hoeveel werk onze voortuin is... Die mannen beginnen er in oktober mee.

@Wil - Een fles wijn is ook altijd leuk om te krijgen.

@Anoniem - Het meeste is LED, maar inderdaad wij merken niet veel van een crisis

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend! Prachtig, al die mooie kerstversieringen. Ik vind jullie nieuwe sneeuwpopfamilie in de tuin ook erg leuk!
Die foto van Fiona is ook leuk , wat wordt ze al groot, en wijs!
Groetjes
Carla