Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 02, 2022

Over een dagje Den Haag met vrienden

Tot mijn verbazing word ik om tien over zeven pas wakker. Ik heb wel goed geslapen, maar Rick was vannacht een paar uur wakker en speelde Pokemon Go. Daar heb ik niets van gemerkt! 

We nemen onze douches en dan gaan we op zoek naar het restaurant om te ontbijten. Het hotel wordt verbouwd dus we moeten buitenom om er te komen. 

Wij zijn altijd zeer tevreden over de enorme keuze bij de buffetten van Accor hotels. Het is net zo duur als bij ''t Lansink in Hengelo, maar veel uitgebreider. 

Na het eten halen we wat drankjes voor onderweg aan de overkant , checken uit en rollen onze bagage naar de auto. 



Het is grijs weer en koud, maar dat is wel fijn om te rijden. De rit naar Den Haag duurt twee uur en alleen rond Antwerpen hebben we wat langzaam rijdend verkeer. 

Vlakbij het Mercure hotel is de weg afgesloten en Waze weet dat niet. We moeten dus zelf onze weg erheen vinden en dat neemt even tijd. 

Bij het inchecken blijkt dat onze kamer al beschikbaar is, heel fijn. We brengen de bagage naar boven en intussen probeert Rick een QPark account te maken. 

Om de een of andere reden worden al Ricks credit cards geweigerd voor de parkeergarage. Gelukkig lukt het met die van mij wel. 

Niet veel later appt Naomi dat zij en Roberto er zijn. Het is een vrolijk weerzien na zeven jaar. We lopen het centrum in en hebben nog wat tijd om rond te neuzen voor onze lunchreserveeing. 

Een oliebollen kraam vlakbij het hotel 

We kijken in een paar winkels en ik vind het molentje bij de Pandora winkel. In Enschede hadden ze die in oktober niet dus ik ben helemaal blij. 

Daarna lopen we naar Paleis Noordeinde. De koning is thuis, maar terwijl we staan te kijken gaat de vlag omlaag. Jammer genoeg komt hij niet aan onze kant het paleis uit. 








Naomi heeft voor ons gereserveerd bij ''t Goude Hooft. We krijgen een tafel aan het raam en het is zo gemoedelijk in het restaurant. 

Rick en ik bestellen het vis twaalfuurtje en Naomi en Roberto beiden een uitsmijter. Het restaurant is ook zo mooi versierd. 


Na het eten lopen we via de Gevangenpoort, die ik altijd fascinerend vind, en het Buitenhof naar het Binnenhof, althans wat we ervan kunnen zien. 

Stappen verderop ligt het Mauritshuis en daar hebben we kaartjes voor. De vorige keer dat ik hier met Naomi was sneeuwde het en moest ik hals overkop weg om de trein te halen voor die stopte met rijden. 







De 17e eeuwse Nederlandse kunst is mijn favoriete periode en ik geniet met volle teugen van alle grote meesters hier. 

Het Mauritshuis zelf mag er ook wezen. Die graaf had goede smaak. Er doorheen lopend stel ik me min voor hoe het rijke leven in die tijd geweest moet zijn. 



Hendrik Avercamp, ik ben dol op zijn winterlandschappen


Deze doet mij aan mijn oma denken, die had er een reproductie van hangen

En dit is natuurlijk het hoogtepunt 

In een speciale tentoonstellingsruimte zijn nog een aantal schilderijen van Hollandse meesters te zien. Die zijn te leen van het Frick museum in New York. Het is voor het eerst in honderd jaar dat ze weer (even) in Europa hangen. 

Als we weer buiten staan is het al aan het schemeren. De Haagse ooievaar maakt deel van de kerstverlichting. 

Naomi vertelde me over een paar op geschiedenis gebaseerde boeken van Simone van der Vlugt. 

We gaan bij Paagman kijken waar ik er maar een bij de tweedehands boeken vind. Ook vind ik er Nijntje in een kerstpak en die gaat natuurlijk mee. 

We kijken nog even zonder succes bij de Bijenkorf, maar zien zo wel de mooie glas in lood ramen daar. 

Als laatste gaan we de Albert Heijn onder de Bijenkorf binnen. Daar vindt Rick zijn Krachtig Kanon Grolsch bier. 

In plaats van stroopwafels wil ik onze buren dit jaar pepernoten geven. Ik kan nog net negen zakken chocolade pepernoten bemachtigen, de rest is uitverkocht. 


Opeens zie ik een kastje met Blond Amsterdam. Het is het Holland's Glorie servies met Nederlandse dingen erop. Daarvan neem ik een bordje en soepkom mee, zo leuk! 

Het is alweer tijd om terug naar het hotel te lopen. Daar overhandig ik Naomi de Icy Hot crème, die ik voor haar mee heb genomen en kerstchocola uit de VS. 

Naomi had een paar tassen vol met cadeautjes voor ons mee, die we vanavond zullen uitpakken. 

Buiten nemen we afscheid en dan rijden Rick en ik naar Scheveningen. Daar gaan we eten bij Simonis aan de Haven. 

Dit is mijn droomrestaurant in Nederland! Haring, paling, garnalen, ik bestel ze alle drie en voor de gezondheid hun "frisse" salade. 

Rick bestelt iets soortgelijks en als dat alles bezorgd wordt is het wel heel veel! De serveerster dacht dat het voor een hele groep was. Het past ternauwernood op het tafeltje. 

Die "frisse" salade is inderdaad enorm en met veel teveel slasaus. De andere gerechten zijn zo groot door de hoeveelheid toast. Het was beter geweest als we zonder hadden kunnen krijgen, want we eten dat niet.

Wij eten de zeer royale garnalencocktail met smaak. Verder heb ik dan superverse smelt op je tong paling en twee haringen. Rick heeft er ook nog een garnalenkroket bij. 

Als ik hier iedere avond in Den Haag zou moeten eten zou ik dat graag doen. We kijken nog even in de winkel naast het restaurant en gaan dan terug naar het hotel. 

We zijn natuurlijk super benieuwd wat er in de tassen van Naomi zit. Die pakken we dus eerst uit. Het lijkt wel Sinterklaas! 

We krijgen verschillende smaken thee, chocola, tijdschriften en ieder een lekkere douche gel van Rituals. Voor Fiona is er ook nog een pakje. Wat een verwennerij! Hartstikke leuk en lief! 

De WiFi in onze kamer werkt niet en ik bel de receptie. Rick besteedt daarna ongeveer een uur aan de telefoon met hun it persoon. Gelukkig doet alles het nu goed. 

Door dit alles is het al later dan we dachten en zijn we zomaar gewend aan de tijdzone. Morgen wordt een vreemde dag voor mij, maar daarover later meer. 

10 reacties:

Sonja zei

Prachtige foto's van een gave dag. Leuk om te weten dat we hemelsbreed 10 minuten van elkaar verwijderd waren!

Petr@ zei

Wat was het koud vandaag hè!
Dat servies van Blond had ik zien liggen bij de Albert Heijn. Het ziet er altijd zo vrolijk uit.
Jullie zijn zeker verwend door Naomi, wat lief van haar.

Anja zei

Wat een leuke dag weer, het was wel waterkoud vandaag.
Ik zag het servies van Blond liggen bij de AH, heel leuk.
Fijn dat jullie gewend zijn aan de tijdzone.
Een vreemde dag morgen schrijf je........veel sterkte!!

Anoniem zei

Leuke dag in Den Haag.De bekende plekken opgezocht en lekker eten bij het Goude Hooft en van vis smullen bij Simonis. Niet verkeerd hoor.
Veel sterkte voor morgen.
Groetjes Wil.

Anja L. zei

Den Haag is een mooie stad en het Mauritshuis zeker.
Je hebt je lekker uitgeleefd bij Simonis😀.
Wat lief van Naomi om jullie zo te verwennen.
Sterkte voor vandaag.

Marion2 zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad! En tussen de bedrijven door nog
een paar goede inkopen gedaan. De schilderijen van Avereest vind ik
ook zo bijzonder, heel intrigerend om zo'n schaatstafereel te zien.
Ik moest wel lachen om al het eten dat jullie besteld hadden, maar als
je het zo op de tafel ziet staan, valt het nog mee.
Ik hoop dat vandaag meevalt.

Sally zei

Wat leuk, mijn stad. Mus het gelijk na je gezellige blogs alleen niet t grauwe weer:-)

Anoniem zei

Heerlijk, een dagje Den Haag, Altijd leuk en zoveel moois te zien, en zeker ook het Mauritshuis.
Leuk he, dat servies van Blond. Ik heb er ook eea van. Zo vrolijk
Sterkte voor vandaag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Sonja - Inderdaad, grappig. Helaas weer te weinig tijd voor veel ontmoetingen.

@Allemaal - Dank voor jullie reacties, altijd weer leuk!

Anoniem zei

Het is zo leuk om onze dag terug te lezen. Sla dit blog weer op bij de andere 2. Aktijd leuk om terug te lezen. Graag gedaan om jullie te verwennen. Vind de voorpret van kadootjes kopen ook altijd al zo leuk. Ik vond het een leuke dag en heb jullie graag meegenomen door mijn stad. Was erg geslaagd en gezellig veel liefs Naomi