Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 13, 2022

Over plaatselijk shoppen

Rick staat steeds vroeger op lijkt het wel. Vanochtend is dat half zeven, mij niet gezien. Ik wacht met mijn bed verlaten tot Alexa "We don't talk about Bruno" begint te spelen.

Eindelijk is de zon er weer en is er letterlijk geen wolkje aan de lucht. Het geeft me meteen weer meer energie, merk ik. Na mijn ontbijt doe ik alvast wat cardio, maar heb maar 2000 stappen bijeen als Rick klaar is naar Starbucks te gaan. 

Daar is de drive thru gesloten omdat hij eindelijk eens opnieuw geasfalteerd is. Er zat een enorm gat in het asfalt dat steeds dieper werd. Hopelijk is dat nu ook verholpen. 

Met onze koffies gaan we huiswaarts en Rick gaat meteen aan het werk, want hij heeft maar een halve dag vandaag. Ik trap eerst een half uur op de mini elliptische machine en dan een half uur op de Scoop. 

Eergisteren heb ik de vogelvoeders aan het raam gehangen en die zijn nu ontdekt. Er komen zeker acht vogelsoorten buurten, waaronder de mooie grote specht met zijn rode kopje. Zelfs als ik de Scoop doe, die tegen het raam aanstaat, blijven de vogels komen. Zo leuk!


Na mijn Spaanse lessen en woordspelletjes was en droog ik mijn haar en dan loopt het alweer tegen twaalven. Rick vertrekt, want hij heeft een teammiddag bij zijn manager. Het is een "potluck", dus iedereen moet iets meebrengen om te eten. Rick haalt een van tevoren bestelde schaal met van alles en nog wat van Wegmans. 

In het kader van opruimen wat ik toch nooit meer gebruik of lees heb ik mijn Suski en Wiske verzameling aangeboden in de DC Dutch Facebook groep. Er was wel animo, maar maar een persoon wilde de hele verzameling wel.

De man, die heel toevallig een ex-collega van mijn vader is, komt om klokslag twaalf uur en is oprecht blij met de stripboeken. Hij heeft ook een kleinzoon, die regelmatig uit Nederland komt, en dol is op Suske en Wiske. Ik ben blij dat ik er iemand plezier mee kan doen en ze niet weg hoef te gooien. 

Als dank krijg ik een heerlijke fles prosecco van zijn familie wijngaard. Hij is in Italie opgegroeid met een Nederlandse moeder en Italiaanse vader. Ik vertel hem dat we zeker van de prosecco gaan genieten!


Voor mijn middageten maak ik hetzelfde als gisteren. Tomaatjes met wat zout en bloemkoolbrood met kaas en sardientjes in tomatensaus. Terwijl ik eet knauwt Orion heel tevreden op zijn botje. Hij kan daar zo van genieten, schattig. 


Na het eten ga ik erop uit, want ik wil van dit mooie weer genieten. Als eerste ga ik naar het huis dat de wedstrijd van best verlichte huis in Vienna heeft gewonnen. Het ziet er overdag minder uit en ik wil het ook verlicht nog eens bezoeken. Ik vind persoonlijk het Grinch huis en die met de candy canes wel leuker. 

In de stad heb ik een lijstje af te werken. Als eerste ga ik naar Petco voor kerstsnoepjes voor de honden en katten. Voor de honden heb ik al een speeltje, dus daarvan zoek ik er alleen een voor de katten uit. 

Daarna rijd ik naar het etenskastje bij de kerk. Wij krijgen van buren en anderen altijd heel veel dozen koekjes rond de kerstdagen. Wij eten die zelf niet en het is zonde om weg te gooien. Ik zet de pakken in het kastje en hoop dat mensen er lekker van kunnen smullen. 

Het is al jaren traditie dat ik bij Big Planet Comics het stapeltje strips dat Rick opzij laat leggen koop voor Ricks stocking. Verder koop ik wat leuke strips voor de anderen. Het zijn goede stocking stuffers. 

Dan parkeer ik de auto langs de gezellige Church Street. Ik wil hier verschillende lokale bedrijven wat klandizie geven. Eerst loop ik naar de toiletten langs de Town Green en die blijken gesloten te zijn. Alsof mensen in de winter geen hoge nood krijgen. 

Ook de Freeman Store is een teleurstelling, want die blijkt op dinsdag niet op te zijn. Dat ga ik dan later nog weleens proberen. Aangezien ik hoge nood heb loop ik naar Caffe Amouri om daar naar de wc te gaan. 

Als ik het cafe binnenloop zie ik Lois en Anne zitten. Zij nodigen me uit een drankje met hen te drinken en ik bestel een chai tea latte. Die is erg lekker en we praten gezellig over van alles en nog wat. Voor ik het weet is er een uur voorbij en ik wil nog veel doen vanmiddag.

Na afscheid te hebben genomen loop ik naar Bard's Alley. Dit is zo'n gezellige boekenwinkel en ze hebben een boek van Saskia's lijst op voorraad. Ook koop ik een schattig heel zacht pluche uiltje voor Fiona. 

Ook Terra Christa is gesloten, maar mijn volgende stop Trace - The Zero Waste Store is open. De kinderen zijn allemaal zeer milieu bewust en ik hoop er wat handige dingen te vinden. Dat valt wat tegen, voor een cadeautje althans. Uiteindelijk neem ik een paar loofah sponzen en lippenbalsem mee. 

Langs andere leuk versierde winkels loop ik terug naar de auto. Onderweg ga ik even de Pennywise Thrift Shop in. Ik ben daar nog nooit geweest en ze hebben best leuke afdankertjes. Ik zal er eens vaker gaan neuzen. 





Voor Rick thuiskomt wil ik de meesten van zijn cadeaus ingepakt hebben. Ik ben al een heel eind met mijn inkopen voor hem, ik heb alleen nog wat stocking stuffers nodig. 

Ook voor de meisjes en Fiona zijn we vrijwel klaar. Nog een paar dingen voor Kai en Kevin, die zijn altijd het moeilijkst. Het schiet dus goed op, nu alleen nog inpakken.

Na een half uur liggen Ricks cadeaus onder de boom. Het is weer een gezellig gezicht met pakjes eronder. Er zullen er nog heel wat bijkomen en dan is het weer zo kaal als alles uitgepakt is. 

Rick komt tegen zessen thuis en we eten korstloze broccoli en kaas quiche met komkommersla erbij. Het verbaast me dat Rick nog trek heeft, want zo te horen was er heel wat eten. De quiche is zoals altijd heel lekker en de komkommersla zorgt voor een fris bijgerecht. 

De bel gaat en het is Lorraine met ons cadeautje. Zij weet dat mijn winterdecoraties voornamelijk sneeuwpoppen zijn. Ze heeft een schattig molentje met sneeuwpopjes met onze namen erop, zo lief! 

Zij zijn de beste buren ooit. Ik vrees echter dat ze als ze grootouders worden naar Florida zullen verhuizen. Dat zal een enorm gemis worden. 

Kai heeft in een park in New Jersey miljoenen jaren oude haaientanden gevonden. Kai zou Kai niet zijn als hij niet een van zijn favoriete hobbies zou proberen uit te oefenen hier in de VS. Er zijn ontzettend veel plaatsen met fossielen. 

3 reacties:

Anoniem zei

Wat een heerlijk druk dagje had je! Fijn dat de suske en wiske boeken een nieuwe eigenaar hebben.
En wat een schattige foto van Orion!
Hier liggen ook de kadootjes die ik heb gekocht voor iedereen al onder de boom. Ik ben helemaal klaar met mijn inkopen gelukkig.
Morgen gaan we voor 4 dagen naar Berlijn, naar mijn broer die daar woont, dus een fijn idee dat ik daarna niet meer op kadootjes uit hoef.
Fijne donderdag!
Groetjes,
Carla

Petr@ zei

Fijn als het opschiet met cadeautjes, je kunt er zo druk mee zijn.

Wat leuk dat Kai haaientanden heeft gevonden. Kan hij zijn hobby in Frankrijk ook doen? Geen idee eigenlijk of er in Frankrijk veel fossielenplaatsen zijn.

Petra zei

@Carla - Ik ben ook wel klaar nu, nou het inpakken nog.

@Petra - Volgens mij is het noordoosten van de VS bekend om zijn vele fossielen. Geen idee of je ze in Frankrijk ook makkelijk kunt vinden.