Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 18, 2022

Over het laatste weekend voor Kerst

 Alweer word ik wakker met hoofdpijn. Ik probeer het nog even in bed uit te zingen, want Rick slaapt nog, maar om acht uur moet ik gewoon ibuprofen gaan nemen om het wat te verminderen. 


Daar baal ik van, want het is lang geleden dat ik zo'n last van spanningshoofdpijn had. Ik vraag me af of de fysiotherapie en personal training misschien teveel waren. 


Rick volgt niet zoveel later en nadat hij Orion heeft uitgelaten rijden we naar het centrum van Vienna. Daar halen we ons ontbijt en koffies weer van Starbucks. 


Mijn nitro brew ziet eruit alsof die alleen uit amandelmelk en schuim bestaat. Ik denk nog dat het misschien beter zal worden en zeg niets.


We rijden naar de paarse glasbak en gooien het lege glas daarin. Dan koop ik een nieuwe fles Rooster groentensap bij Greenheart. 


Mijn koffie ziet er nog steeds wit in plaats van bruin uit. Ik zeg tegen Rick dat dit geen koffie is en die wil ik wel. We gaan dan maar naar de Pan Am Starbucks en daar krijg ik een perfect bereide nitro brew.


Thuis ga ik aan mijn uur sporten en Rick doet wat gewoonlijke huistaken. Dan doe ik mijn Franse en Spaanse lessen en Rick pakt Kai's cadeautjes in. Voor we het weten slaat de klok twaalf.

Rick vertrekt naar de mall. Hij gaat daar lunchen en winkelen. Ik maak lunch van mijn overgebleven ontbijt van gisteren. Ik vind het zonde de paddenstoelen e.d. weg te gooien en het smaakt net zo lekker om half een als om half acht. 

Na mijn lunch ga ik Rick cadeautjes voor zijn stocking inpakken. Alleen kan ik een ervan nergens vinden! Dat niet alleen, maar ook het cadeautje voor Maria is in geen velden of wegen te bekennen. Haar brunch is morgenochtend, dus ik wil het echt wel vinden. 

De laatste keer dat ik het zag lag het bij alle andere cadeautjes in onze sportkamer. Nu is het oranje pakketje in geen velden of wegen te bekennen. Het is een kalender met foto's van onze reis naar het noordwesten in april. Waar ik ook zoek, ik vind hem niet. 

Intussen hoor ik sirenes steeds dichterbij komen. Het is het jaarlijkse bezoek van Santa Claus aan alle straten in Vienna op de historische brandweerwagen. 

Er zijn dit keer nogal wat mensen en kinderen thuis en we zwaaien allemaal. De kinderen krijgen een kleine candy cane.

Nu we toch allemaal buiten zijn praten we ook gezellig over wat iedereen met de feestdagen gaat doen. Een gezin gaat een cruise naar de Bahama's maken en een ander gaat naar familie in de staat New York. Wij blijven natuurlijk thuis en gaan genieten van onze kinderen en kleinkind. 




Als Rick thuiskomt praten we nog wat verder met de buren en dan gaat Rick helpen met zoeken naar de kalender voor Maria. We halen voor ons gevoel het hele huis ondersteboven, maar het is nergens. Ik vrees dat het per ongeluk weg is gegooid. Ik bestel een nieuwe en zal Maria morgen vertellen wat er gebeurd is. 

Dan buigen Rick en ik ons over de puzzel. Die is erg leuk en veel makkelijker dan de vorige. Ik denk dat we met Kai's hulp deze wel voor Kerstmis af gaan krijgen. Voor we het weten is het tijd om aan het avondeten te gaan denken. 

We zijn het erover eens dat we naar een gezellige bar willen. Hier heeft vrijwel ieder restaurant, behalve de Aziatische, een bar. Wij kiezen Bonaroti waar het gezellig druk is, maar er zijn nog genoeg plaatsen aan de bar vrij. 

Rick en ik beginnen met soep, hij de asperge soep en ik de Michelangelo met spinazie en ei. Dan delen we wat calamari, ik neem de stukjes met pootjes voor mijn rekening. 

Rick heeft vervolgens de gehaktballen en ik de bresaola gevuld met kaas. Het zijn allemaal voorafjes, maar meer dan genoeg voor een maaltijd. 

Op de terugweg gaan we weer op lichtjes "jacht". Ik zou wel meer foto's hebben willen maken, maar we zijn beiden moe. Er zijn zoveel mooi versierde huizen. Ik vind de LED kleuren ook mooier dan de ouderwetse. 



Vanavond kijk ik "Twas the Night Before Christmas". Het is een nieuwe Hallmark film en ik moet zeggen dat de verhalen wel wat origineler worden. Natuurlijk heeft het nog steeds dezelfde formule, maar de onderwerpen lijken wat interessanter te worden. 

Zondag

Gelukkig voel ik me stukken beter als ik om acht uur wakker word. We zijn op tijd naar bed gegaan en ook Rick lijkt goed uitgeslapen. Het is koud, maar zonnig weer en dat stemt altijd vrolijk. 

Vanochtend heb ik mijn jaarlijkse kerstbrunch bij Maria, maar ik eet liever ontbijt van Starbucks. Dit keer de boerenkool met paddenstoelen eggbites. Misschien dat ik later wat snack van het brunch buffet.


Na het ontbijt maak ik me klaar om naar de brunch te lopen. Ik trek een van mijn nieuwe eindelijk gearriveerde feestelijke topjes aan. Ik vind de kleur hiervan erg mooi. 

Maria woont dichterbij dan ik dacht qua looptijd en als ik bij haar huis aankom is het nog voor half tien. Ik besluit een blokje om te lopen en als ik om vijf over half tien aanbel ben ik toch nog de eerste. 

Maria maakt haar traditionele drankje voor me, een "poinsettia" (kerstster). Het is prosecco met cranberrysap, cranberries en rozemarijn. Erg lekker, het is fris en niet zoet. 

Inmiddels is Lois ook gearriveerd en langzaamaan druppelen de genodigden binnen. Het is altijd weer heel gezellig. De meesten ken ik al vele jaren en sommigen zie ik vaker en anderen eens per jaar. Ik praat met zoveel van hen dat ik er niet eens aan denk om iets te eten. Goed dat ik al ontbijt opheb. 

Rond half twaalf nemen een aantal van mijn vriendinnen afscheid. Rick en ik hebben nog veel te doen, dus ik vertrek ook. Ik loop met Lois terug naar huis. Daar komt Rick net terug van boodschappen doen bij de Giant. We leggen alles weg en ik kleed me warmer. Dan gaan we op pad naar Merrifield.

Bij de H Mart koop ik een paar bakjes paddenstoelen en dan steken we over naar het Mosaic District. Daar speelt de World Cup finale op hun grote scherm. Er is een flinke groep toeschouwers, zo te zien vooral fans van Argentinie. 

Het is 2-2 en nu willen wij de wedstrijd ook verder kijken. We parkeren de auto en zoeken een plekje met zicht op het scherm. De koude wind gaat door merg en been en als Argentinie nog eens scoort denken wij dat de wedstrijd voorbij is. 

We lopen verder door de braderie om het wat warmer te krijgen. Tot we een flink lawaai horen bij het tv scherm en Frankrijk gelijk heeft gescoord. Nu moeten we wel tot het einde blijven kijken. Wat een wedstrijd was het! Wij waren voor Frankrijk, maar de meeste anderen niet en er wordt flink feest gevierd. 

Bij de braderie, die vandaag gaande is, zien we niets speciaals. We lopen dus door naar de markt. We hopen er lunch te vinden, maar de standjes, die er meestal staan, zijn er niet. Daarom nemen we alleen de maitake paddenstoelen van King Mushroom mee. 


Met dit koude weer is Indiaas altijd lekker en we gaan naar Rasa. Daar kun je je eigen bowl samenstellen. Ik neem kurkuma garnalen met spinazie en linzen, yoghurtsaus en pompoenpitten. Het is erg lekker en behaaglijk warm binnen. 

We moeten ons haasten, want we willen nog Poolse worst voor ons kerstavond buffet kopen bij de Polska Deli. Die gaat om twee uur dicht, maar we halen het. Het is er flink druk, dus goed dat we de worsten op tijd hebben gekocht. Die zijn zo uitverkocht. 

Thuis besteden we een uur aan puzzelen en dan gaat Rick in de basement cadeautjes inpakken. Ik ga lui op de bank verder lezen in mijn spannende boek. Rick zet thee en ik vind het gezellig met zo'n warme mok en de kerstboom aan.

We zien dat onze buren Ray en Jennifer thuis zijn en gaan ons kerstcadeautje brengen. Ook zij vinden het erg leuk. Op de terugweg maak ik een foto van het huis van de buren voor mijn "Bling" thema. 


We bestellen Thais eten en Rick gaat verder in de basement tot dat komt. Ik blijf lezen en opeens zie ik dat de kerstster boven op onze boom uit is. Rick en Kevin hadden al moeite hem aan te krijgen. Gelukkig heeft Amazon nog sterren voor de kerstboom, want lokaal zijn ze uitverkocht. Dinsdag komt er een nieuwe. 

Kai heeft de bus genomen vanuit New York en om kwart voor negen halen we hem van het Vienna metrostation.

Het is fijn hem weer te zien en zoals altijd verbaast het ons dat Orion Kai meteen herkent. Hij komt met een speeltje aanlopen alsof Kai nooit weg is geweest. 
Zorro en Orion zijn ook blij met Kai's komst


En zo eindigt er weer een weekend, het een na laatste van het jaar. Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Tjonge, het is wel moeilijk om jouw koffie goed te krijgen of is de machine weer stuk.
Vervelend dat de pakketjes niet meer gevonden zijn. Je hebt suggesties genoeg gehad van iedereen 😀.
Die poinsettia cocktail ziet er zo gezellig uit en hij klinkt ook lekker.
Gezellig dat Kai er is.
Fijne maandag.

Anoniem zei

Wat leuk, die historische brandweerwagen met Santa erop. Leuke traditie!
Jammer dat je de kalender niet meer kon vinden. Wie weet komt hij ooit nog een keer tevoorschijn,op een plek waar je t niet verwacht.. (dat is althans bij mij wel eens gebeurd)
Wat fijn dat Kai er al is, gezellig!
Fijne maandag
Groetjes
Carla

Tineke zei

Gezellig met Kai weer thuis. Hij kan zeker makkelijk vanuit huis werken?
Hij is best een lange tijd zo in de VS.
Mooi groen topje heb je, heel stylevol.

Petr@ zei

Wat jammer dat je Marias cadeau niet meer kon vinden. Ik ben benieuwd of het ooit nog boven water komt.

Fijn dat Kai er al is, zo kun je lekker lang genieten van zijn aanwezigheid!

Petra zei

@Anja - Het is alleen voor dat cafe in Vienna moeilijk, Pan Am maakt het perfect.

@Carla - Ik denk dat de kalender echt weg is. Er was geen reden voor mij om hem te verstoppen.

@Tineke - Ja, Kai werkt inderdaad terwijl hij hier is.

@Petra - We gaan er een gezellige tijd van maken.