Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 23, 2022

Over een dag met bizar weer

Dit keer ben ik de wekker niet vergeten en Alexa blijft fijn stil. Toch staan we om kwart voor acht op. Het regent nog steeds en waait ook flink. We zien op het nieuws dat er een enorm koufront aankomt. De rest van het land is al in de diepvries en het komt er voor ons ook aan. 

Bij het opstaan was het twaalf graden en als we naar Starbucks gaan is het al gedaald naar een graad. De sneeuw"vader" kon niet tegen de wind en viel voorover in het gras. Het lijkt alsof zijn "kind" hem zegt op te staan. Rick zet hem rechtop met sterkere staken. 


Mijn nitro brew is vandaag prima en ik geniet ervan tijdens mijn cardio. Terwijl ik op de Scoop trap komt er een paartje cardinalen langs. Leuk, zulk kleurrijk bezoek, hoewel het vrouwtje in vergelijking saai is. 





Terwijl ik erop los trap vliegen de weerwaarschuwingen ons om de oren. Het sneeuwt intussen, maar niet genoeg om ons een witte Kerst te brengen. Een van de waarschuwingen zien wij vrijwel nooit: een windchill advisory. Dat betekent dat de gevoelstemperatuur door de wind gevaarlijk laag zal worden (-23). 

Hopelijk zijn de mensen, die op straat leven, veilig. De steden bieden warme verblijfplaatsen aan, maar wij hebben in het verleden gezien dat sommigen daar niet heen willen. Met dit weer overleven ze het buiten niet. 


De temperatuur gaat zichtbaar omlaag en als Rick en ik op pad gaan om lunch te halen is het al min vijf met keiharde wind. Voor Kai en mij haal ik pho van Roll Play Grill en Rick kiest een chili van Potbelly. De warme gerechten smaken perfect met deze kou.

Na het eten gaan Rick en ik naar Pure Pasty om onze bestelling van twaalf mini pasties op te halen. We kopen er ook nog wat chocola voor in de stockings. Ze hebben hier heerlijke Britse producten, maar behalve de pasties allemaal zoet. 

Vandaag is de laatste dag dat DePaul's Urban Farm open is. Hierna sluiten ze tot eind maart/begin april, het begin van het groeiseizoen. Ik wil nog even kijken of hun leuke spulletjes afgeprijsd zijn, ik blijf tenslotte Nederlands. 


Het buiten gedeelte is al helemaal opgeruimd, behalve een aantal kerstbomen, maar er blijkt een hutje te zijn met spullen. Wij wisten niet dat dat hutje bestond! Het is er lekker warm en heel gezellig en fotogeniek. 

Daar blijft het bij, want niets is afgeprijsd en we hebben ook eigenlijk niets nodig. Na een aantal leuke foto's gemaakt te hebben, waaronder mijn Bling themafoto van vandaag, haasten we ons terug naar de auto. Het wordt steeds kouder!











Thuis gaan we met zijn drieen aan de puzzel. Die schiet mooi op! Hopelijk krijgen we hem morgen of op Kerstdag af. Kai en ik spelen verder een speurtocht spelletje op mijn telefoon. 

Rick kondigt aan dat hij een biervat op gaat halen bij Norm's Beer & Wine. We hebben nog steeds een paar cadeautjes voor Kevins stocking nodig en ik ga mee om te kijken of ze iets hebben. 

Kevin houdt van pittige sauzen.  Daarvan heeft Norm er heel veel en ik kies een cadeauverpakking van een paar exotische sauzen. Ook is er een fles met prosecco, die met kersttekeningen is versierd. Hij is anders dan degene, die ik al heb, en ik ga er feeenlichtjes in doen als hij leeg is. 

Intussen is het buiten echt niet meer te harden en we rennen terug naar de auto. Zo koud is het hier zelden, zeker overdag. Thuis ga ik dan ook onder een deken zitten om warm te worden. 

Kai opperde om naar Jaipur te gaan voor ons avondeten. Dat is helemaal perfect, Indiaas eten is heerlijk op een koude avond. Alleen voelt het alsof we nog buiten zijn in het restaurant. Hun verwarming doet het niet, maar verder alles wel. 

We eten dus met onze jassen aan en met koude handen en neuzen, maar het voedsel maakt alles goed. Het is allemaal zo lekker, de tandoor kip, de spinazie, de rajta. Ik heb te doen met het personeel, want die lopen zonder jas of wat ook rond. 

We sluiten de dag af met het kijken naar Mickey's Christmas Carol. Dat is een oude favoriet. Ik zag laatst een peiling op Facebook met alle Christmas Carol films en deze won. Natuurlijk is Facebook niet bepaald wetenschappelijk, maar ik vond het wel grappig. Het is nu 23 graden kouder dan eerder vandaag. 

10 reacties:

Sonja zei

Vreselijk die kou, sterkte daar.
Ik wens je heel fijne kerstdagen, geniet van elkaar πŸ€ΆπŸ§‘‍πŸŽ„

Reny zei

Brrrr 23 graden kouder........gelukkig hoeven jullie vandaag of morgen niet te vliegen, ik zag op het NL nieuws dat mega veel vluchten zijn uitgesteld/geannuleerd.

Ik wens jullie een mooi en gezellig Kerstfeest.

Anja L. zei

Wat een temperatuur zeg! Heel apart die daling.
Verschrikkelijk om dan zonder verwarming te zitten eten of te moeten werken.
Grappig dat jullie niet wisten dat er nog een schuurtje was met spulletjes.
Ik wens jullie een fijn kerstweekend!

Petr@ zei

Ik hoorde op het nieuws al dat jullie een gruwelijke koude kerst tegemoet gaan. Zoveel mogelijk binnen blijven dus. Kan Saskia wel komen? Geen last van sneeuwval? Ik hoorde van geannuleerde vluchten maar misschien niet waar zij woont.

Ik wens jullie hele gezellige dagen samen!

Anoniem zei

Brrrr, wij duimen dat het koufront snel zal minderen. Ondanks alles een mooie Kerst en een mooi 2023. Groetjes van Henny Breedijk-Leget.

Anoniem zei

Ik wens jullie een fijne Kerst met zijn allen.
Groetjes
Wil

Marion2 zei

Wat is een kardinaaltje toch mooi en grappig met zijn kuifje.

Ik hoop dat het bij jullie meevalt met het weer en Saskia gewoon kan komen.
Het lijkt haast wel een verhaal uit een kerstfilm, maar dat is het natuurlijk
allesbehalve vanwege de ellende die eruit voorkomt.

Heel veel plezier en gezelligheid met elkaar!

Anja zei

Wat een kou bij jullie, het was hier op het nieuws.
Fijne dagen, geniet ervan. Hopelijk is Kai opgeknapt.

Petra zei

@Sonja - Dank je wel, insgelijks

@Reny - Wij zijn heel blij dat Saskia rijdt en toch kan komen.

@Anja - Iedereen bleef wel eten ondanks de kou, dat vond ik wel sympathiek.

@Petra - Saskia rijdt en gelukkig geen sneeuw aan de oostkust.

@Henny - Volgende week wordt het weer een stuk warmer.

@Wil - Hetzelfde voor jou met Cathy en Cees!

@Marion - Het is inderdaad bizar weer en wij hebben lang niet het ergste.

@Anja - Kai hoest nog, maar is verder een stuk beter.

Anoniem zei

Ik wens jullie een hele fijne kerst met veel gezelligheid.
Groetjes
Carla