Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 14, 2022

Over chocola en happy hour

Orion geeft om half zeven weer eens over. Rick doet hem in de achtertuin, maar daar blaft hij constant. Daar zullen de buren niet blij mee zijn. Rick haalt Orion brommend naar binnen en staat dan maar meteen op. 

Dat is mij te vroeg en ik volg een kleine drie kwartier later. Die mooie zonneschijn van gisteren heeft weer plaatsgemaakt voor sluierbewolking. Het vriest, maar de mooie rijp, die ik op Nederlandse foto's zie, krijgen wij vrijwel nooit. Het is er te droog voor als het koud is. 



Rick is al ver vooruit in zijn dag en direct na mijn ontbijt vertrekken we naar Starbucks. Dit keer hebben we ook wat meer tijd om Pokemon Go te spelen dus we doen een paar raids. Mijn nitro brew, die ik tot Ricks onbegrip het hele jaar door bestel, hoe koud ook, smaakt weer zeer goed. 

Thuis trap ik eerst een half uur op de mini elliptische machine en dan een half uur op de Scoop. Dit keer zijn er geen vogels, maar wel een nieuwsgierige eekhoorn. Ze hebben hun eigen eten op het deck, maar het is slechts een kwestie van tijd voor ze zich weer tegoed gaan doen aan het vogelvoer. 

Als ik klaar ben met sporten maak ik me klaar voor fysiotherapie. Vlasta komt me meteen halen en we doen een evaluatie. Tot mijn genoegen ben ik goed vooruitgegaan de afgelopen maanden. Als Vlasta mijn benen opzij wil drukken heb ik daar veel meer kracht in dan toen ik begon. Daar ben ik heel blij mee!

De behandeling vandaag bestaat uit het masseren van mijn probleem spieren. Daarna krijg ik nieuwe oefeningen voor mijn rotatorenmanchet. Dat is maar een heel kleine spiergroep, maar hij speelt mij flink parten. 

Na de fysio ben ik toch al op Church Street en besluit bij Cocoa Vienna alvast de chocola voor in de stockings van Katja, Kevin en Kai te kopen. Alleen heb ik geen idee wat Kai tegenwoordig lekker vindt. Ik zend hem een berichtje en koop alleen voor de andere twee. 

Op de terugweg kom ik langs het Hornsby huis. Die is met Kerst altijd een extra rendier voor Santa Claus. Alleen heeft hij dit jaar de rode Rudolph neus niet op. 

Rick heeft net zijn lunch gemaakt en ik eet ook weer thuis. Er zijn nog wat tomaatjes en op het bloemkoolbrood leg ik de twee soorten Goudse kaas en smelt die in de magnetron. Het is een lekkere maaltijd. 

Vandaag wil ik mijn chocolade voor alle stockings verkrijgen. Voor Rick ga ik daarvoor naar Neuhaus. Hij heeft me een lijstje van zijn favorieten gegeven en ik laat een doos daarmee vullen. 

Terwijl ik wacht is de wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko begonnen op het grote scherm. Zo te zien zijn hier heel wat Marokkaanse supporters. Velen hebben een Marokkaanse vlag om hun schouders.

Nu ik toch de wedstrijd in gedachten heb luister ik er in de auto naar. Ik heb inmiddels van Kai vernomen dat hij erg van pure chocolade houdt. Ik rijd terug naar Cocoa Vienna en kies bonbons voor Kai. De dagen van Snickers en Mars repen zijn voorbij, we zijn totaal verwend met heerlijke versgemaakte bonbons zo dichtbij. 


Op de terugweg maak ik een paar foto's van de tuin vol opblaasbare figuren. Zij eindigden op de tweede plaats van de wedstrijd voor best versierd huis. Er staan zoveel figuren dat zelfs deze twee foto's ze niet allemaal laten zien. Ze zijn grappig, maar wij zijn nog steeds geen fan van opblaasbare kerstversieringen. 


Rick en ik kijken de rest van de voetbalwedstrijd en hopen nu dat Frankrijk Argentinie zal verslaan. De kans daarop is vrees ik niet zo groot. We zullen het zondag zien. 

Vanavond is mijn maandelijkse happy hour met vriendinnen bij Hawk & Griffin. Maria haalt me op en we zijn dit keer met zijn zevenen. Ik moet zeggen dat er altijd een goede opkomst is sinds ik er na de pandemie weer mee begonnen ben. 

Het worden een gezellige paar uur. Ik smul van de in Indiase kruiden gebakken kippenvleugeltjes en heb er een kleine salade bij. De anderen nemen veelal de fish bites, mini "fish and chips" gefrituurde stukjes vis. 

Het gesprek gaat over van alles en nog wat, onder anderen over de Vienna politie. Omdat wij in een vrij kleine en redelijk veilige stad wonen heeft de politie vaak veel tijd om handen. Er zijn allerlei grappige verhalen, die we allemaal mee hebben gemaakt. We lachen wat af!

Maria zet mij weer thuis af en daar tref ik Rick, die zijn kabobs van Friends heeft gegeten. Dat is zijn favoriet als ik er niet ben. 

Tijd om met de voeten omhoog kerstshows te gaan kijken. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat je vooruitgang merkt door je nieuwe oefeningen, dan doe je ze niet voor niets.
Lekker hoor die bonbons van Neuhaus, Rick boft.
Ik vind die tuin met opblaasbare figuren vooral erg vol staan maar kinderen zullen het wel leuk vinden.
Wij hopen ook dat Frankrijk gaat winnen.
Fijne donderdag.

Anja zei

Nee, ik houd ook niet van die opblaasfiguren.
Hier is het koud maar wel zonnig, heerlijk winterweer.
Ook wij hopen dat Frankrijk gaat winnen.
Die eekhoorns zijn echte acrobaten, ik heb er nog vele foto's van.

Petr@ zei

Ik hoop ook op een overwinning van Frankrijk en denk dat ze een goede kans maken. We gaan het zien.

Die opblaasfiguren vind ik ook niet zo leuk. Het is vaak.geen geheel waardoor het al snel rommelig oogt.

Anoniem zei

Fijn dat de fysiotherapie je zo goed helpt.
Heerlijk, al die chocolade, vooral Neuhaus!
Ik moet je bekennen dat ik nog helemaal geen WK voetbal heb gekeken haha. Maar ik kijk dan ook nooit voetbal..
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik denk ook dat kinderen het wel leuk vinden. Ik heb liever de elegante versieringen.

@Anja - Orion wordt weer helemaal gek van de eekhoorns, ha ha.

@Petra - Inderdaad, geef mij maar gewone lichtjes.

@Carla - Ik kijk anders ook niet en als ik iets anders te doen heb ook niet.