Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 23, 2023

Over bloemen en meer

Het lukt me goed om niet veel later dan Rick op te staan. Pluk de dag is mijn motto op het moment en dat is ook makkelijker nu het telkens zulk mooi weer is. 

Terwijl ik mijn ontbijt maak gaat Rick douchen. Er is dus geen tijd voor cardio voor we naar Starbucks gaan. Dat geeft niet, want we zijn hoe dan ook vroeg. Degene, die ons onze koffies overhandigt kennen we niet dus dat gaat lekker snel. 

Na even Pokemon Go spelen gaan we huiswaarts. Ik doe een half uur cardio en dan is het tijd voor de onderlichaam krachttraining met de app. Ik moet zeggen dat dat echt een uitdaging is en de app is makkelijk te volgen. Na afloop doe ik een stretchroutine en ik ben klaar voor vandaag. 

Volgens mij heb ik een monster gecreeerd, want Orion vraagt nu de hele tijd om het snoepjesspelletje te spelen, Het is echt net een peuter! Het is goed voor hem, dus hij zoekt een half uurtje snoepjes in het gras. 



Mijn 23 voor vandaag heb ik al een tijdje in gedachten. De jongste van de buren twee deuren verderop is dit jaar klaar met high school. Ze hebben een bord in hun tuin staan met Class of 23. Perfect voor vandaag dus. 

Al snel is het lunchtijd. Rick moet weer aan zijn bureau eten. Ik maak dezelfde lunch als gisteren en maak daarmee de radijsjes op. Orion probeert er een, maar kennelijk smaakt het hem niet. Ik las dat sommige honden ze wel lekker vinden. 

Na het eten ga ik de zolder op en breng de lentespullen naar boven en de zomerspullen naar beneden. Al snel ziet het er vrolijk zomers uit met de citroenen en andere spulletjes. 

Lorraine liet me gisteren zien waar ze een hortensia heeft geplant. Ik vind dat mooie struiken en er is een open plek in onze voortuin naast het feeentuintje. Ik ga naar DePaul's Urban Farm om te kijken wat zij zoal aan hortensia's hebben. 

Een van de medewerksters helpt me en ik sta versteld hoeveel verschillende soorten er zijn! Mijn keuze valt op een blauwe en een die niet te groot wordt. Ik wil er dit weekend met Rick een uit gaan zoeken. Nu ik hier toch ben vermaak ik me ook even met het fotograferen van alle kleuren. 










Bij Whole Foods ga ik kijken wat er lekker uitziet voor het avondeten. Eerst zie ik niets van mijn gading, maar dan bedenk ik eens iets heel anders dan anders, dankzij de Griekse lamsgehakt spiesjes. 

Eenmaal weer thuis brengt FedEx net ons in februari gekochte Wyland schilderij met Donald Duck. Het ziet er goed uit en we vinden er meteen een goede plek voor naast de voordeur. We hangen een aantal dingen anders in de voorkamer en het staat erg goed. We zijn er blij mee. 


Voor het avondeten grilt Rick de lamsgehakt spiesjes en ik maak een salade van kerstomaatjes, Perzische komkommer en zwarte olijven. Daar doe ik voor mezelf feta kruimels op en Rick, die niet van feta houdt, aan andere geraspte kaas. Verder doet Rick er paarse uien door, daar ben ik dan weer geen fan van. We hebben er pita chips en tzatziki bij. Het is een lekker maal. 

Vanavond is de nieuwste aflevering van Below Deck Sailing op Peacock. Het is weer een seizoen vol drama. Blijft leuk. 

6 reacties:

Reny zei

Die Hortensia's zijn prachtig en met een beetje geluk bloeien ze jarenlang. Hebben wel veel water nodig.
Ik word helemaal vrolijk van de foto's van al die zonnige bloemen. Vind o.a. die gele begonia zo mooi. Ik heb dit jaar voor het eerst een begonia gekocht, in het (redelijk) fel roze, ben benieuwd hoe die zich gaat "gedragen", ha ha.

Maak er een mooie woensdag van.

Petr@ zei

Hortensia's zijn zo mooi. Ik koop er elk jaar 2 voor in de houten kuipen op mijn terras. Altijd een blauwe en een roze.
Ik ben benieuwd wat jullie uit gaan kiezen, voor in de tuin is er meer keuze.

Anja L. zei

Orion heeft een goede neus als hij die snoepjes steeds vindt.
Ik hou ook van hortensia’s, ik heb een mooie witte gekocht voor in een donker hoekje in de tuin, samen met wat andere witte plantjes ziet het er leuk uit.
Fijne woensdag.

Tineke zei

Hortensia's zijn mooie lang bloeiende struiken, ik heb er ook een heel aantal; ze houden er niet van om de hele dag in de zon te staan.
Het is nu genieten van de bloemen pracht in de tuin, het voorjaar blijft mijn favoriet.
Gisteren een jong pimpelmeesje uit zijn nestkasje zien vliegen; blijft heel bijzonder.

Anoniem zei

Ik vind Orion toch wel heel schattig en ook heel slim!
Hortensia’s zijn prachtig, ik heb er ook een aantal in mijn tuin.
Fijne woensdag
Carla

Petra zei

@Reny - Als het net als de afgelopen zomers is bloeit de begonia de hele zomer

@Petra - Ik sta versteld hoeveel keuze er is!

@Anja - Witte plantjes in een donkere hoek is een goed idee.

@Tineke - Wij hebben een vogelnestje op zolder en iedere ochtend horen we de kleintjes piepen tijdens het aankleden.

@Carla - Ja, Orion is zeker slim, daarom is zo'n spelletje goed voor hem.