Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 22, 2023

Over een mooie maandag

Het is weer maandag en dus is zeven uur onze tijd om op te staan. Ik maak mijn ontbijt met de heerlijke varentoppen en de drie soorten paddenstoelen zonder maitake. Die zijn ook allemaal erg lekker. 

Terwijl Rick zijn douche neemt ren ik op de plaats. Zo heb ik 4000 stappen bijeen als we naar Starbucks gaan. Wonder boven wonder is het vieze gevallen eten daar eindelijk opgeruimd!

Angie vindt het nodig met Rick in discussie te gaan over de suikervrije siropen, die Starbucks niet meer heeft. Zij raadt hun nieuwe macademia siroop aan, maar die is natuurlijk niet suikervrij. 

Starbucks heeft alleen suikervrije vanille en vroeger ook suikervrije hazelnoot en caramel. Angie, die nieuw is, weet te beweren dat die andere twee niet populair genoeg waren. Rick en ik betwijfelen dat ernstig. Wij missen de andere smaken enorm. 

Na nog wat Pokemon Go gespeeld te hebben is het tijd om officieel aan de dag te beginnen. Omdat ik al zoveel cardio heb gedaan doe ik verder alleen nog de Scoop. Zo heb ik energie voor personal training. 

Het is weer heerlijk weer en ik fiets naar Sharons huis. Omdat ik nu een extra onderlichaam krachttraining doe concentreert Sharon zich helemaal op mijn bovenlichaam. We voeren ook langzaam de gewichten op. 

Op de terugweg stop ik bij mijn favoriete tuin vlakbij ons huis. De originele bewoners, die ontzettende tuiniers waren, zijn verhuisd. Maar het ziet ernaar uit dat de nieuwe bewoners ook groene vingers hebben. 




De rest van de ochtend besteed ik aan Duolingo lessen. Met Arabisch kan ik op de een of andere manier al vrij lange zinnen aan.  Deens wordt wat moeilijker, want het is toch wel een heel andere taal. 

Dan rijd ik naar Whole Foods. Daar ga ik weer even het tuintje in en nu bloeien de lelies. 

Mijn boodschappenlijstje is kort. Ik hoop surf en turf voor het avondeten en gerookte zalm voor mijn lunch. Thuis doe ik die zalm op bloemkoolbrood en heb er radijsjes van de markt bij. Erg lekker!


Al is het nog lang niet officieel zomer de Paas en andere lentespullen staan met dit weer een beetje vreemd. Ik vervang de vlaggetjes buiten door zomervlaggen. Verder zet ik de camping van de feetjes op. Daar moeten ze tenslotte dit weekend met Memorial Day heen kunnen. 


Na zijn vergaderingen maken Rick en ik een lange wandeling door de buurt. Onderweg komen we een collega van Rick, die een paar straten verderop woont, tegen. We praten gezellig even bij. 

Voor we het weten is het etenstijd. Rick grilt de kipspiesjes en rijgt de garnalen ook aan spiesjes om te barbecuen. We hebben er gegrilde asperges van de markt bij en aardappel"puffs". Het is een zeer smakelijk maal!

De hele dag kregen we updates van Katja over Fiona. Die heeft duidelijk de tijd van haar leven en van de weeromstuit haar ouders ook. Ik ben zo blij dat ze deze tijd met elkaar hebben!

7 reacties:

Anja L. zei

Wat een geweldige foto van Fiona!
Raar dat ze bij de Starbucks alleen nog maar suikervrije vanille siroop hebben.
Deens is een lastige taal, als er Deense collega’s aan het telefoneren waren was er geen touw aan vast te knopen maar als ik op tv een Deense serie met ondertiteling zat te kijken dan leek het heel makkelijk.
De feetjes kunnen weer genieten in hun tuintje.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Fiona heeft het duidelijk super naar haar zin! Wat een gave foto! En haar ouders genieten dan natuurlijk ook extra van hun vakantie. Dat staat gezellig, die vlaggetjes, en de zomerspulletjes van de feetjes buiten!
Na vijf dagen mooi weer is het hier weer geheel bewolkt helaas en het waait erg hard. De jas moet weer aan..
Fijne dinsdag
Carla

Marion2 zei

Leuk om steeds updates te krijgen!

Hier is het helaas allesbehalve zomer, maar toch vind ik ook de lentespullen niet meer passend. Ik wacht tot 1 juni en dan ga ik de decoraties aanpassen.

Anoniem zei

Zaterdag heerlijk bij mijn zoon in de tuin gezeten maar de dagen erna is het mooie weer voorlopig weer voorbij. Ben jaloers op Cathy met hun 32,33 gr. Na het werk kan ze weer de nodige baantjes zwemmen.
Wat een enige foto's van Fiona. Ze zullen daar gegarandeerd genieten met elkaar.
Fijne dag, Wil

Petr@ zei

Fijn dat de nieuwe bewoners van het huis met de mooie tuin ook groene vingers hebben. Zou zonde zijn als zo'n mooie tuin verloren gaat.
Fijn dat Katja, Kevin en Fiona het zo naar hun zin hebben op vakantie.

Anoniem zei

En het boompje dat ik had gekocht is een Weigela Bristol Ruby op stam

Petra zei

@Anja - Inderdaad Deens is veel makkelijker om te lezen dan te spreken.

@Carla - Hier is het veel te droog, maar vervelend is dat de meeste regen in de weekenden valt.

@Marion - Gek is dat, he? Die paaseieren en kuikentjes staan op een gegeven moment niet meer.

@Wil - Ik zie ook erg naar de opening van het zwembad uit, al zal het me de eerste tijd nog te koud zijn.

@Petra - Ik zou dat inderdaad zonde vinden, ik maak graag foto's van hun bloemen.