Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 10, 2023

Over een internationaal happy hour

Het is koel als we opstaan, maar Chuck de weerman van het lokale nieuws belooft zon en 23 graden. Dat wordt weer genieten dan. Maar eerst maak ik ontbijt en doe wat cardio terwijl Rick doucht. 

Rick moet vasten vanwege een doktersbezoek later vanochtend. Hij is toch zo lief om met mij mee te gaan naar Starbucks. We gaan naar degene in het Pan Am Center, want het Vienna cafe heeft geen nitro brew. 


Het is me net te koel om buiten te sporten dus ik moet het met het uitzicht op deze mooie roze tulpen doen. Dat is ook geen straf en ik trap zo hard mogelijk. Zo ben ik om tien voor tien al klaar. 

Rick vertrekt naar de dokter en ik vul de rest van de ochtend met van alles en nog wat. Opeens is Rick weer terug en alles is gelukkig goed met hem. 

Voor mijn lunch haal ik een garnalensalade slawrap van The Italian Gourmet. Jeremy, de eigenaar, begroet me en vertelt dat mensen nog steeds vragen om de "Petra" slawrap, zo grappig. Het smaakt me buiten op het deck weer opperbest. 

Rond half twee komt de schoonmaakploeg, altijd reden voor mij om erop uit te gaan. De pioenrozen beginnen te bloeien en dat vind ik zulke mooie bloemen! Ze zijn dankbare fotografieonderwerpen. 







In de Vienna Facebook groep schreven mensen waar ik nog meer bankjes kan vinden. Ik zoek er bij een van de hamburgerrestaurants een op. Ze zijn allemaal zo anders en mooi beschilderd. 

Een andere vrouw schreef dat een van de bankjes in het Glyndon Park staat. Dat combineer ik meteen met een wandeling door dat groene park. Ik ontdek er een speeltuintjes in de schaduw. Leuk om heen te gaan met Fiona als het warm is.

Deze stelt de Chesapeake Bay voor

Zoek het cardinaaltje

Als ik terug bij de auto ben rijd ik naar de Vienna Town Green. Ook hier staan een paar bankjes. Inmiddels heb ik vernomen dat er ook een bij een basisschool staat, maar die zoek ik een andere dag wel op. 

Op een bankje in het park doe ik heel wat Duolingo lessen in beide talen. De tijd vliegt zo en voor ik het weet is het half vijf. Rick sms-t dat de schoonmaakploeg klaar is en ik ga huiswaarts.




Het is altijd weer fijn een schoon huis binnen te lopen. Ik verkleed me, want ik heb vanavond het maandelijkse happy hour met vriendinnen. Als het goed is zijn we met zijn zessen. 

Daarvoor heb ik gereserveerd bij Jaipur, ons favoriete Indiase restaurant. We zijn vanavond maar met zijn vijven, maar dat is eigenlijk gezelliger. Aan onze ronde tafel is het makkelijk als groepje te discussieren. 

Op een gegeven moment merkt Sara op dat zij de enige van oorsprong Amerikaanse aan tafel is. Sandra komt uit Bolivia, Kirsten uit Denemarken, Suneeta uit India en ik natuurlijk uit Nederland. Het is interessant om over de verschillende culturen te praten. 

Het eten is ook voortreffelijk en Suneeta komt uit Jaipur dus kan de anderen adviseren. Ik heb mijn favoriete gerechten al. Dit keer kies ik de Haryiali Tikka kip en wat er overblijft kan Rick morgen als lunch eten. 

Kirsten is Deens en ik probeer wat van mijn vers geleerde Deense woorden met haar. Het valt me op dat Denen veel niet uitspreken. Sommige woorden zien er geschreven dus heel logisch uit vanuit het Engels, Nederlands of Duits, maar de uitspraak is anders. Kirsten vindt mijn uitspraak goed, dus dat is leuk om te horen. 

Na een uur komt Suneeta's man NS en gaan zij samen eten. Het zegt natuurlijk wat over het eten in een restaurant als mensen uit dat gebeid er graag dineren. NS is een collega van Rick en als die mij komt halen gaat hij gezellig even bijpraten met Suneeta en NS. 

Wij vier overgebleven dames blijven nog een tijdje praten en tegen achten nemen we afscheid. Ik ga ook nog even met NS en Suneeta praten, maar ik heb een vervelende hoofdpijn. Rick en ik gaan huiswaarts waar ik ibuprofen neem. Hopelijk gaat dat helpen. Al met al was dit een heerlijke dag!

5 reacties:

Anja L. zei

Gelukkig is Rick in orde, altijd prettig om te weten.
Ik ben ook zo gek op pioenrozen, zodra mijn pioentulpen (ook prachtig) zijn uitgebloeid koop ik pioenrozen.
Leuk, al die verschillende nationaliteiten aan tafel. Leuk dat je je Deens even kon uitproberen.
Hoeveel van die beschilderde bankjes zijn er, ze zijn echt leuk.
Fijne donderdag.

Marion2 zei

Staat er een sla wrap die naar jou is vernoemd op het menu? Geestig, zeg.

Wat ziet het er toch allemaal mooi groen en zonnig uit. Het is vast een
heel mooie plek waar het speeltuintje is.

Ik vind Deens altijd als een beetje 'boers' Nederlands klinken. Zeker met
ondertiteling is het nog aardig te volgen.

Anoniem zei

Gezellig zo'n internationaal gezelschap.
Wat een leuke beschilderde bankjes bij jullie. Is dit een particulier initiatief ?
Brengt wel heel veel kleur en fleur in de omgeving, Daarbij nog die prachtige bloeiende bomen en struiken. Echt genieten. Bij ons begint de natuur verder te ontwaken. Bomen krijgen hun blad, langs de berm groeien weer volop klaprozen en daar kan ik echt van genieten.
Verder staan er op diverse punten in ons stadje grote bloembakken van wel 1,5 meter doorsnee.
Altijd gevuld met in de winter diverse winterharde planten en bloemen en in het voorjaar weer de lente en zomer bloeiers.
Vorige week had ik nog pioentulpen in huis gehaald maar helaas zijn ze na een week al rijp voor de vuilnisbak. De bloemen zijn topzwaar en laten dus snel hun kop hangen. Pioenrozen daarentegen hebben een veel dikkere steel , die blijven beter staan. Buiten blijven deze bloemen langer goed dan binnen in huis. Helaas !!
Groetjes Wil

Anoniem zei

Fijn dat alles in orde was met Rick, een hele geruststelling altijd.
Wat een bijzondere bankjes heb je weer gefotografeerd!
Gezellig, die maandelijke happy hour.
Fijne vrijdag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Als het goed is zijn het er veertig. Ik moet er dus nog een heel stel vinden.

@Marion - Nee, maar ik zet vaak een foto in de Foodies Facebook groep en kennelijk noemen mensen het daardoor "Petra's wrap".

@Wil - Die bankjes zijn beschilderd door mensen van de plaatselijke schilderclub. Bedrijven hebben ze gesponsord en in de herfst zullen ze geveild worden voor een goed doel.

@Carla - Ja, ik ben heel blij dat ik dat happy hour alweer 7 jaar geleden begonnen ben.