Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 04, 2023

Over een rustdag

Om de een of andere reden heb ik vannacht slecht geslapen en voel me niet zo lekker als ik wakker word. Alle energie ontbreekt me, zelfs om ontbijt te maken. 

Als Rick klaar is gaan we dan ook meteen naar de Starbucks in het Pan Am Center. De egg bites zijn een prima ontbijt en de caffeine in de nitro brew pept me wat op. 

Mijn personal training heb ik afgezegd, maar ik trap wel trouw op mijn machines. Ik weet uit ervaring dat beweging op zulke dagen helpt. Inderdaad voel ik me wat beter als Rick om tien uur naar zijn werk vertrekt. 


Het is moeilijk voor mij, maar ik heb een volledige rustdag nodig kennelijk. Ik doe Arabische lessen en ga dan rond het middaguur even naar Whole Foods. Ik fotografeer wat in het tuintje en vond de garnalensalade gisteren zo lekker dat ik daar nog een bakje van haal. 



Op de terugweg zoek ik een mooie vier voor het Nummers thema. Huisnummers doen het tot nu toe goed. Ik denk dat het na de tien moeilijker gaat worden. 

Net als gisteren snijd ik wat Perzische komkommertjes in stukjes en strooi er Trader Joe's paddenstoelen en kaas poeder op. Het smaakt weer heel erg lekker. Die enorme garnalen hebben zoveel smaak. 

Behalve Arabisch ben ik met Duolingo Deens begonnen. Het lijkt me leuk daar ook wat van te verstaan en misschien praten als we in Kopenhagen zijn. Het schijnt ook goed voor onze hersenen te zijn om verschillende talen te blijven leren. 

Na een uur of wat Deense lessen ga ik eindelijk eens de Boer Zoekt Vrouw aflevering van begin april kijken. Ik vind alle vijf de boeren leuke mensen en ben weer benieuwd hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen. 

Zo vliegt de middag voorbij en als Rick thuiskomt maken we ons klaar voor het happy hour met Chuck en Christine. Het is vreemd weer op afstand te zijn, maar we zijn blij dat we dit in 2020 begonnen zijn. 

Zoals altijd is het half zeven voor we het weten. We blijven zelfs nog wat langer praten. Dan bestellen Rick en ik eten van Yama Chen, een net geopend Japans restaurant in Vienna. 

Dat wordt een tegenvaller, een van mijn gerechten is er niet en Rick vindt zijn sushi niet te pruimen. Dat gebeurt vrijwel nooit met Japanse restaurants in de omgeving. Er is zoveel keuze dat we betwijfelen dat deze lang zal blijven bestaan. 

Vanavond vroeg naar bed en dan hoop ik dat ik morgen weer helemaal mijn oude zelf ben. Het wordt in ieder geval een stuk warmer wat ook meewerkt. 

5 reacties:

Anja L. zei

Ik hoop dat een rustdag geholpen heeft en dat je je vandaag beter voelt.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Ik vind een complete rustdag nemen ook zo moeilijk, er is altijd genoeg te doen. Goed van je, dat je daar toch aan toe geeft!

Anoniem zei

Hopelijk heeft de rustdag je goed gedaan. Af en toe heeft een mens dat gewoon nodig.
Fijn dat het weer warmer wordt bij jullie!
Fijne vrijdag
Carla

Marion2 zei

Geen wonder dat je even aan rust toe was: je bent wel heel erg druk geweest.
Ik merk dat naarmate ik ouder word, langer moet bijkomen van activiteiten.

Lekker dat het weer warmer wordt bij jullie. Gisteren is voor het eerst sinds
vorig jaar de 20 graden gehaald in De Bilt. Helaas vandaag, terwijl er zoveel
leuke festiviteiten zijn gepland, giet het van de regen en is het mooie weer
compleet verdwenen.

Petra zei

@Anja - Gelukkig wel!

@Petra - Het komt niet natuurlijk, maar het heeft wel geholpen.

@Carla - Ja, het werd eens tijd!

@Marion - Wat jammer dat de feestdag letterlijk in het water viel.