Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 12, 2023

Over een doktersbezoek en zomers weer

Gisteravond lag ik voor mijn doen heel vroeg in bed en ben dan ook wakker als Rick om tien voor zeven opstaat. Iedere vrijdag hoef ik niet bij mijn ontbijt na te denken, ik maak gewoon op wat er nog is. Al met al ben ik al om tien over half acht klaar met eten. 

Zoals wel vaker heb ik reeds 4000 stappen bijeen als Rick klaar is om naar Vienna te gaan. Daar gaan we eerst naar de stomerij om wat kleding van Rick weg te brengen. Dan is de drive thru van Starbucks aan de beurt. Ik krijg een compliment over mijn nagels van de barista. Dat is al de zoveelste met deze "Delfts blauwe" nagels. 

Als laatste gaan we langs Greenheart. Ik maak mijn ochtendfoto van de muurschildering daar tegenover. Ik las laatst dat er een wandeling langs de verschillende muurschilderingen en andere kunst in Vienna is. Die wil ik wel een keer doen. 


Thuis sleep ik mijn elliptische machine het deck op en samen met de Scoop maak ik mijn uur sporten vol. Dan is het tijd om me in mijn nieuwe rode jurk met witte stippen te kleden. Die is vrolijk zomers en Rick vindt hem erg leuk. 

Omdat ik een aantal dingen naar de oude kleding bakken heb gebracht heb ik wat online gewinkeld bij Amazon.com. Deze jurk en een andere zijn leuk, maar een blauw topje ziet er niet uit. Dat gaat dus terug.

Gelukkig is het super makkelijk om dingen terug te sturen. Whole Foods heeft er een speciale balie voor en ik heb alleen een QR code nodig. Op weg erheen hoor ik tijdens een radio advertentie van Whole Foods dat de bossen met vijftien tulpen maar $10 zijn. Gewoonlijk is dat $16, dus scheelt een hoop.

Eerst loop ik het bloementuintje in, altijd een oase van rust in het drukke stadje. Dan ga ik op zoek naar nummer 12 voor mijn maandthema. Die vind ik boven een van de gangpaden in de supermarkt. 



Het topje is gauw afgegeven en bij de tulpen heb ik de keuze qua kleuren. Ik vind deze geel-rozige een erg mooie kleur. Op de foto zie je dat niet goed, maar de tulpen zijn erg klein. Ik ben benieuwd of ze nog groter worden. 

Rick haalt op vrijdagen zijn lunch en dat wordt zoals altijd Cava. Ik heb een groentewrap van Sweet Leaf besteld. We eten het gezellig samen aan de tafel op het deck op.

Om half twee heb ik mijn jaarlijkse afspraak met dokter Joshi, mijn endocrinoloog. Zoals altijd is zij keurig op tijd. Ik vind haar heel fijn en kan alles goed met haar bespreken. Daarna moet ik bloed af laten nemen om te kijken of mijn dosis van schildkliermedicijn goed is. 

Op de weg terug naar huis kom ik langs DePaul's Urban Farm. Behalve midden in de winter is dit kleine tuincentrum altijd leuk om foto's te maken. Dit seizoen is zo kleurig! Het is een genot om er rond te lopen. 






Het is inmiddels 28 graden en ik ga op het deck zitten lezen. Ik ben begonnen aan een nieuw boek in mijn serie en het is meteen weer leuk. Er zijn niet zoveel meer boeken in deze reeks en ik zal de hoofdpersonen gaan missen. 

Rick is vroeg klaar en komt verkondigen dat het weekend is. Hij maakt mijn groentesap met bloody Mary mix drankje. Dat blijft lekker. We bedenken waar we willen gaan eten en dat is Pazzo Pomodoro. 

Daar zien we een van de eigenaren Jimmy en horen van hem dat het goed gaat met het restaurant. Dat is wel te zien, want het zit helemaal vol. We hebben geluk nog twee vrije barstoelen te vinden. 

Michael, die we al jaren kennen, weet precies wat we willen bestellen als voorafje (prosciutto en kaas) en Ricks favoriete bier. Ik heb een kalfsvlees hoofdgerecht met extra groentes en Rick fettuccine met kip en kalfsvlees. Het is zeer smakelijk!

Terug thuis zien we onze Libanese buren buiten. Rick gaat met Chadi praten en ik met Carole. Ik laat Carole zien hoe ver ik gekomen ben met Arabisch en zij is onder de indruk. Verder willen zij graag een hond en Carole heeft nog nooit een huisdier gehad. Ik geef haar wat tips, een kleine hond is in dat geval het beste om mee te  beginnen, vooral voor kinderen. 

Als ik terug naar binnen loop hebben de mannen een Arabische quiz voor mij. Shadi heeft tekens op Ricks auto geschreven en ik moet die lezen. Ik zie zeven vijf acht in Arabische cijfers en daarmee slaag ik voor de test. Dat leren van Arabisch werpt dus inderdaad zijn vruchten af. 

En nu wens ik iedereen een heel fijn weekend toe!

5 reacties:

Reny zei

Maak er een mooi weekend van.
Happy Mother's day!

Anja L. zei

Leuke muurschildering, dat maakt een saaie muur ineens leuk om te zien.
Wat een prijzen voor de tulpen, ik ben blij dat ze hier goedkoper zijn.
Tuincentra zijn nu zo leuk om doorheen te lopen, ze barsten gewoon van de kleur op het moment.
Goed dat je je Arabisch kan testen.
Heel fijn weekend!

Anoniem zei

Mooie kleur van die tulpen. Ik had vorige week paarse en gele tulpen. 2 voor 6 euro. Ik weet het in de VS zijn bloemen zo duur.
Vanochtend werd er al een Moederdag boeket bezorgd. Al zie ik die zoon nooit hij denkt wel aan mijn verjaardag en Moederdag. Ik zal hem altijd missen net zo goed als ik Cathy mis. Zo jammer dat zij 8600 km. ver weg woont.
Fijn weekend en Moederdag,
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat een leuke kleurrijke foto’s weer! En 28 graden,heerlijk!
Hoewel we vandaag (en hopelijk morgen ook) niet mogen klagen met 23 graden en veel zon!
We hebben vandaag heerlijk 2 uur gefietst, over de Veluwe, zo mooi ook!
Fijn weekend gewenst!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Dank je, jij ook.

@Anja - Voor hier zijn de tulpen dus goedkoop. Verderop in het land zijn bloemen nog veel duurder.

@Wil - Kinderen ver weg is altijd moeilijk of dat nu fysiek of mentaal is. Fijn dat hij toch aan je moederdag denkt.

@Carla - Lekker zo'n fietstochtje. Fijne Moederdag!