Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 31, 2023

Over een ontspannende woensdag

De zon schijnt vrolijk de kamer binnen als ik om kwart over zeven opsta. Rick is al een tijdje beneden en heeft koffie gezet, die ik boven rook. Ik schenk een mok in en maak ontbijt. Dit keer heb ik baby bok choy in plaats van spinazie. Rick is daar toch niet zo voor te vinden dus ik eet het dan wel 's ochtends. 

Rick gaat vandaag naar kantoor en we gaan koffies halen bij de Starbucks in het Pan Am Center. Dan zet Rick mij thuis af en rijdt verder naar Rosslyn. Ik ga aan mijn dagelijkse sportroutine. 

Althans, die is nu niet meer altijd hetzelfde en dat bevalt me goed. Eerst doe ik drie kwartier cardio en dan plak ik er vandaag een spierkrachtroutine zonder gewichten via een van mijn apps aan vast. Als laatste stretchoefeningen en ik heb het gevoel goed bezig te zijn geweest. 

Terwijl ik sport zie ik allerlei bedrijvigheid in de moerbeiboom, zelfs meneer Cardinal komt op bezoek

Als ik in alle rust op het deck mijn Duolingo lessen doe, hoor ik voor het huis opeens iemand met een ladder bezig. Het blijkt het bedrijf dat dakgoten schoonmaakt te zijn. Ik haast me naar binnen, want Orion buiten laten zou een ramp zijn. Gelukkig duurt het geheel maar een half uurtje. 

Omdat Orion zich goed gedroeg mag hij snoepjes zoeken in het gras. Dat doet hij altijd zeer graag. Daarna ga ik de geraniums voor het huis ontdoen van hun uitgebloeide bloemen en dorre bladeren. Er blijft weinig over. Heel vreemd, want andere jaren heb ik er nooit problemen mee geraniums de hele zomer in leven te houden. 

Als ik daarmee klaar ben en me heb opgefrist is het al tegen enen. Ik maak het mezelf makkelijk en bestel een salade van Subway. Die eet ik aan een picknicktafel op de Town Green op. Daarna loop ik Church Street af. 

Je zou niet zeggen dat hier het afgelopen weekend bijna 50000 mensen rondliepen. Alles is weer tot rust gekomen. Ik fotografeer bloemen en bankjes en zie dat sommig bankjes ook aan de achterkant beschilderd zijn. Al wandelend haal ik toch nog mijn tienduizend stappen. 






En nu heb ik in mijn hoofd een conversatie met mijn luie zelf en mijn actievere zelf. Zal ik terugrijden naar ons plein en van daaruit naar het zwembad lopen of de auto bij het zwembad parkeren? Luie zelf wint, want mijn energie is vrijwel op. 

De 31 van vandaag vind ik in het telefoonnummer van het zwembad. Zo komt de maand met het thema Nummers ten einde. Ik vond het wel leuk om, ook vaak met Rick, op zoek te gaan naar het juiste nummer. 

In het zwembad is het super rustig. Ik vraag wat de watertemperatuur is en dat is hetzelfde als gisteren. Mij te koud, dus, want gepaard met luchttemperatuur van 24 graden is er nog niet genoeg warmte voor mij. Al is die temperatuur natuurlijk wel heerlijk om buiten te zitten. .


Op een van de ligstoelen lees ik mijn boek uit. Dan komt het luidruchtige zwemteam en is het gedaan met de rust. Ik ga huiswaarts en laat Orion even uit. Rick zal wat later thuiskomen, want hij is naar de bioscoop Gardians of the Galaxy kijken. Die film is mij een te lange zit. 

Als Rick eenmaal thuis is laten we Thai's eten bezorgen. Dat hebben we alweer een tijdje niet gegeten. Thaisons is altijd vrij snel en goed. Ik heb wat voorafjes en dit keer voor de verandering geen sate, die toch nooit hetzelfde smaakt als de Indonesische. 

Of het door de verandering in mijn sportroutine komt of door het warmere weer, mijn pijnen zijn de afgelopen paar weken een stuk minder. Daar ben ik natuurlijk heel dankbaar voor. 

 

4 reacties:

Reny zei

"Grappig" te lezen, mijn geraniums doen het dit jaar ook veel minder goed dan anders, alle andere zomerbloeiers bloeien prachtig maar mijn geraniums niet, heel vreemd.

Ieder jaar neem ik me voor om korenbloemen te zaaien (of in een pot te kopen, net even makkelijker) maar om de een of andere reden vergeet ik het. Ga straks eens kijken in het tuincentrum .....

Ben blij voor je dat je je goed voelt, hopelijk blijft dat minimaal de hele zomer zo.

Anja L. zei

Fijn dat je minder pijn hebt, misschien helpt je nieuwe sportroutine daarbj.
Hoe vond Rick de film? Wij willen hem ook gaan kijken.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Dat je je beter voelt kan maar zo aan de nieuwe sport routine liggen. Hoe dan ook is het gewoon fijn!
Jammer dat je geraniums het dit jaar niet goed doen.

Petra zei

@Reny - Ik heb bij ons tuincentrum gezocht naar korenbloemen, maar helaas hadden ze ze niet.

@Anja - Rick vond de film erg leuk.

@Petra - Ja, ik denk dat het zeker meehelpt